Ίντερ – Τζένοα 2-0: Ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
Μετά τον αποκλεισμό από την Μπόντο, η Ίντερ κέρδισε εύκολα την Τζένοα με 2-0 και έκανε ακόμα ένα βήμα τίτλου στην Ιταλία.
Παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μπόντο Γκλιμτ μέσα στην εβδομάδα, η Ίντερ δεν έδειξε σημάδια επηρεασμού στο πρωτάθλημα και συνέχισε με φόρα στη Serie A.
Η ομάδα του Κρίστιαν Κίβου επικράτησε 2-0 της Τζένοα, φτάνοντας τις οκτώ διαδοχικές νίκες και ανοίγοντας τη διαφορά στους +13 βαθμούς από τη Μίλαν, που αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα της Κρεμονέζε.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού φέρνει το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου, ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει πολλά για τη μάχη της κορυφής.
Οι «νερατζούρι» μπήκαν αποφασισμένοι από το ξεκίνημα, με τον Μπέιλοου να κρατά την Τζένοα όρθια και τον Μχιταριάν να σημαδεύει το δοκάρι.
Στο 31’ ο Ντιμάρκο άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Αρμένιου, ενώ στη συνέχεια ήρθε και δεύτερο δοκάρι πριν το πέναλτι για χέρι του Αμορίμ, που μετέτρεψε σε γκολ ο Τσαλχάνογλου.
Η Τζένοα πίεσε στο φινάλε, όμως ο Ζόμερ επενέβη όπου χρειάστηκε, διατηρώντας το 2-0 έως το τέλος.
Νωρίτερα, ο Ρομέλου Λουκάκου ήρθε από τον πάγκο για να «λυτρώσει» τη Νάπολι στο 90’+6 και να χαρίσει στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε το «διπλό» επί της Βερόνα (2-1), ενώ με… μπροστάρη τον Δουβίκα και τρία γκολ πριν κλείσει το πρώτο μέρος, η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας επικράτησε 3-1 της Λέτσε και συνεχίζει να κυνηγά το όνειρο της εξόδου στο Champions League.
Ο Έλληνας επιθετικός ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο 18′ και στα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου οι Ροντρίγκες και Κέμφ «σφράγισαν» την ανατροπή των γηπεδούχων.
Ίντερ: Ζόμερ, Ντε Φράι (66’ Μπίσεκ), Ακάντζι, Κάρλος Αουγούστο, Λουίς Ενρίκε, Ντιμάρκο, Ζιελίνσκι (77’ Φρατέζι), Μχιταριάν (59’ Τσαλχάνογλου), Μπαρέλα, Μπονί (76’ Ντιούφ), Τουράμ (59’ Εσπόζιτο)
Τζένοα: Μπέιλοου, Μαρκαντάλι, Βάσκεθ, Έστιγκορντ, Μαρτίν (85’ Ζαμπέλι), Έλερτσον, Φρέντρουπ, Μαλινόβσκι (46’ Αμορίμ), Βιτίνια (60’ Εκουμπάν), Κολόμπο (66’ Εκχατόρ), Μπαλντάντσι (66’ Μεσίας)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και σκόρερ της 27ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Serie A έχουν ως εξής:
Πάρμα-Κάλιαρι 1-1 (83′ Οριστάνιο – 63′ Φολορούνσο)
Κόμο-Λέτσε 3-1 (18′ Δουβίκας, 35′ Ροντρίγκες, 44′ Κεμφ – 13′ Κουλιμπαλί)
Βερόνα-Νάπολι 1-2 (65′ Ακπα Ακπρο – 2′ Χόιλουντ, 90’+6 Λουκάκου)
Ίντερ-Τζένοα 2-0 (31′ Ντιμάρκο, 64′ πέν. Τσαλχάνογλου)
Κρεμονέζε-Μίλαν 1/3
Σασουόλο-Αταλάντα 1/3
Τορίνο-Λάτσιο 1/3
Ρόμα-Γιουβέντους 1/3
Πίζα-Μπολόνια 2/3
Ουντινέζε-Φιορεντίνα 2/3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
- Ίντερ 67 -27αγ.
- Μίλαν 54
- Νάπολι 53 -27αγ.
- Ρόμα 50
- Κόμο 48 -27αγ.
- Γιουβέντους 46
- Αταλάντα 45
- Μπολόνια 36
- Σασουόλο 35
- Λάτσιο 34
- Πάρμα 33 -27αγ.
- Ουντινέζε 32
- Κάλιαρι 30 -27αγ.
- Τζένοα 27 -27αγ.
- Τορίνο 27
- Φιορεντίνα 24
- Κρεμονέζε 24
- Λέτσε 24 -27αγ.
- Πίζα 15
- Βερόνα 15 -27αγ.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.