Λαπόρτα για το συμβόλαιο του Μέσι – «Περίμενα έναν μήνα για απάντηση…»
Η ρήξη Μέσι–Μπαρτσελόνα παραμένει ανοιχτή, με τον Λαπόρτα να αποκαλύπτει το παρασκήνιο του «διαζυγίου» και την επιλογή Ίντερ Μαϊάμι.
Η συναισθηματική ρήξη ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα παραμένει ένα από τα πιο πικρά κεφάλαια της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας.
Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από το «διαζύγιο» του 2021, η σχέση των δύο πλευρών δεν δείχνει να έχει εξομαλυνθεί.
Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Ζοάν Λαπόρτα επιβεβαίωσαν ότι οι πληγές δεν έχουν κλείσει, κάτι που για πολλούς φίλους της ομάδας εξακολουθεί να μοιάζει αδιανόητο, αν αναλογιστεί κανείς τι σήμαινε ο Αργεντινός για το κλαμπ.
Στο βιβλίο του, ο πρόεδρος των Καταλανών περιγράφει το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση, κάνοντας λόγο για «πολύ απαιτητική ομάδα» γύρω από τον παίκτη.
🚨 Joan Laporta: “We didn’t want to sign the CVC agreement to register Leo Messi because we considered it detrimental to the club.”
“Barça is above players, executives, or presidents, and we couldn’t do it. It’s what has left me saddest as president.”
“They’re disappointing… pic.twitter.com/F51PZhOcaQ
— Barça Universal (@BarcaUniversal) February 23, 2026
Όπως αποκάλυψε, υπήρξε μια «τρελή λύση»: ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με παραμονή στην Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια δανεισμό σε ομάδα του MLS, ώστε να παρακαμφθούν οι κανονισμοί της LaLiga.
«Όταν διαπραγματευόταν την ανανέωση, είχε μια πολύ απαιτητική ομάδα, και παρόλο που ο πατέρας του ήταν πιο κατανοητικός, ο στενός του κύκλος έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν. Καταλήξαμε σε μια τρελή λύση: ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με μια αρχική θητεία ως παίκτης της Μπάρτσα και μια δεύτερη ως δανεικός σε μια ομάδα του MLS, κάτι που φαινόταν να παρακάμπτει τους κανόνες της LaLiga. Αλλά η LaLiga μας είπε να το ξεχάσουμε, ότι έπρεπε να υπογράψουμε μια συμφωνία για να πουλήσουμε ένα ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για πενήντα χρόνια μέσω ενός fund που ονομάζεται CVC», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα και έπειτα τόνισε πως υπήρχε η πιθανότητα επιστροφής του μετά το τέλος της θητείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Λαπόρτα ανέφερε ακόμη πως ο Ζόρζε Μέσι επισκέφθηκε το σπίτι του, παρέλαβε την πρόταση, όμως δεν απάντησε άμεσα.
«Περνάει μια εβδομάδα, δύο… ένα μήνα αργότερα… μου λέει ότι αποφάσισαν να πάνε στην Ίντερ Μαϊάμι, όπου δεν θα βρίσκεται υπό τόση πίεση», είπε χαρακτηριστικά.
🚨 Joan Laporta: “The relationship with Messi is not what it used to be. There was also an incident at the Ballon d’Or ceremony where I went to greet him and he considered that we should not greet each other.”
“From that point on, there have been some attempts to reach out and… pic.twitter.com/M0KGtldNaX
— Barça Universal (@BarcaUniversal) February 23, 2026
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.