Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον Α’ όμιλο του Water Polo Champions League

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον Α’ όμιλο του Water Polo Champions League, επικρατώντας της Ραντνίτσκι με 16-14 στη διαδικασία των πέναλτι και «σφραγίζοντας» την πρωτιά. Η αναμέτρηση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, εξασφαλίζοντας την κορυφή του ομίλου και μαζί ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης δίνει στην ομάδα του Πειραιά τη δυνατότητα να μπει με καλύτερους όρους στην επόμενη φάση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητά της σε υψηλό επίπεδο.

Στη φάση των προημιτελικών θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι, καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από δύο νικητές της πρώτης φάσης και δύο ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους. Βάσει κανονισμών, δεν είναι δυνατό να τεθούν εκ νέου αντιμέτωπες ομάδες που είχαν συναντηθεί στον προηγούμενο γύρο. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16/2, όταν και οι οκτώ φιναλίστ θα πληροφορηθούν τους αντιπάλους τους στη μάχη για την πρόκριση στο Final Four.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να διασταυρωθεί ξανά με τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων. Πιθανοί αντίπαλοι από το γκρουπ των πρωτοπόρων είναι οι Προ Ρέκο, Φερεντσβάρος και Μπαρτσελονέτα, ενώ από τις δεύτερες των ομίλων μπορούν να προκύψουν οι Νόβι Μπέογκραντ, Μπρέσια ή Ανόβερο. Στα προημιτελικά προκρίθηκαν οι: Ολυμπιακός (Α’ όμιλος), Προ Ρέκο (Β’), Φερεντσβάρος (Γ’), Μπαρτσελονέτα (Δ’) ως πρώτοι, καθώς και οι Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Α’), Νόβι Μπέογκραντ (Β’), Μπρέσια (Γ’) και Ανόβερο (Δ’) ως δεύτεροι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.