Η Βαρέζε με προπονητή τον Γιάννη Καστρίτη επικράτησε εκτός έδρας χθες (28/12) των Τράπανι Σαρκς με 95-88, με το φινάλε να είναι επεισοδιακό εντός και εκτός παρκέ με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σκόλα.

Η Βαρέζε με προπονητή τον Γιάννη Καστρίτη επικράτησε εκτός έδρας χθες (28/12) των Τράπανι Σαρκς με 95-88, με το φινάλε να είναι επεισοδιακό εντός και εκτός παρκέ με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σκόλα.

Οπαδός κλώτσησε από πίσω τον Λούις Σκόλα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Ευτυχώς, ο παλαίμαχος Αργεντινός διεθνής δεν τραυματίστηκε.

Στο μεταξύ, η Ιταλική Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIP) κρατάει σκληρή γραμμή απέναντι στην Τράπανι και με ανακοίνωσή της επισήμανε: «Η εικόνα του ιταλικού μπάσκετ έχει πληγεί σοβαρά».
Η διάρρηξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ιταλική Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIP) και τους Τραπάνι Σαρκς είναι αναπόφευκτη, μετά και τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της σικελικής ομάδας, Βαλεριάνο Ντ’ Όρτα, ο οποίος δήλωσε πως μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βαρέζε πως η ομάδα του εξετάζει το ενδεχόμενο να μην κατέβει ν’ αγωνιστεί απέναντι στην Μπολόνια την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή είναι μια μη βιώσιμη κατάσταση. Η Legabasket και η Ιταλική Ομοσπονδία Μπάσκετ διαπράττουν μια σαφή αδικία και δίωξη εναντίον της ομάδας. Σκεφτόμαστε να μην εμφανιστούμε στην Μπολόνια την επόμενη εβδομάδα,» επισήμανε ο Βαλεριάνο Ντ’ Όρτα, «απειλή» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα οφειλών και των συνεπακόλουθων αφαιρέσεων βαθμών.

Η FIP συγκάλεσε επειγόντως έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σήμερα (29/12) και στη συνέχεια απάντησε στην Τράπανι με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIP, το οποίο συνεδρίασε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με τη θέση των Τράπανι Σαρκς, συμμερίστηκε τη σταθερότητα με την οποία η Ομοσπονδία έχει χειριστεί το θέμα μέχρι στιγμής, με στόχο την απαίτηση συμμόρφωσης με όλους τους κανόνες συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα, αποκλείοντας οποιαδήποτε ρητορική “πρόθεσης δίωξης”.

Συμφώνησε επίσης ομόφωνα ότι η συμπεριφορά της εταιρείας (σ.σ. Τράπανι Σαρκς) βλάπτει σοβαρά την εικόνα ολόκληρου του αθλήματος και έδωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την εξουσία να προσδιορίσει και να εφαρμόσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένων νομικών μέτρων, για την προστασία του. Το Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε επίσης τη Lega Basket Serie A να λάβει οποιαδήποτε εσωτερική απόφαση είναι απαραίτητη για να αποτρέψει την περαιτέρω σοβαρή υπονόμευση της αξιοπιστίας του κορυφαίου πρωταθλήματος».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.