Ο Ακίλε Πολονάρα συνεχίζει να αποτελεί ένα ζωντανό σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας

Ο Ακίλε Πολονάρα συνεχίζει να αποτελεί ένα ζωντανό σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας, καθώς η μάχη που δίνει καθημερινά με τη λευχαιμία εξακολουθεί να συγκινεί την αθλητική κοινότητα και όχι μόνο.

Παρά τις δυσκολίες, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τη σοβαρή αυτή δοκιμασία αποδεικνύει την αστείρευτη θέλησή του να συνεχίσει να προχωρά, δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό του «μαχητή».


Η πιο πρόσφατη στιγμή που ανέδειξε τη δύναμη της ψυχής του καταγράφηκε στη Ρώμη, έξω από το επιβλητικό Stadio dei Marmi. Εκεί, ο Πολονάρα παρέλαβε την Ολυμπιακή φλόγα από τον Τζανμάρκο Ταμπέρι, σε μια τελετή με έντονο συμβολισμό, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. Η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 22 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο και την Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο, αποτέλεσε το πλαίσιο μιας ιδιαίτερης στιγμής για τον διεθνή αθλητή.

Ο ίδιος, εμφανώς φορτισμένος, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. «Η σημερινή μέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική», δήλωσε, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να στέκεται όρθιος σε μια τόσο απαιτητική τελετή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγες εβδομάδες βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. «Ήταν δύσκολο, αλλά ελπίζω από εδώ και πέρα τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα. Το ότι είμαι αθλητής με βοήθησε πολύ, όπως και η νεαρή μου ηλικία. Πάντα ήμουν μαχητής», τόνισε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.