Θρήνος στο παγκόσμιο βόλεϊ: Πέθανε ο 26χρονος Σάμπερ Καζεμί – Aποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη
Ένα λαμπρό αστέρι του βόλεϊ άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου.
Ένα λαμπρό αστέρι του βόλεϊ άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου.
Ο 26χρονος Ιρανός διαγώνιος Σάμπερ Καζεμί, που είχε ανακηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης (04/11), όταν και οι γιατροί αποσύνδεσαν τη μηχανική υποστήριξη.
🕊️ RIP Saber Kazemi (1998-2025)
With heavy hearts, we mourn the passing of Iranian volleyball star Saber Kazemi, who died at just 26 years old. He was pronounced brain dead a few days ago before his passing was officially confirmed today.
Kazemi was one of Iran’s brightest… pic.twitter.com/zTJ8mGnqO5
— Volleytrails (@volleytrails) November 5, 2025
Ο Καζέμι υπέστη εγκεφαλική βλάβη, από ηλεκτροπληξία σε πισίνα στο Κατάρ, όπου και αγωνιζόταν. Ο Ιρανός βολεϊμπολίστας μεταφέρθηκε από την Ντόχα στην Τεχεράνη, όπου βρέθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.
Ο Ιρανός στην καριέρα του πρόλαβε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα Asian Games, αλλά και ακόμα ένα χρυσό στο Asian Championship. Αγωνίστηκε σε ομάδες στο Ιράν, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ και στην Τουρκία.
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας βόλεϊ του Ιράν
«Ο Σάμπερ Καζεμί δεν πρόλαβε να χαρίσει κι άλλες στιγμές δόξας.
Το ιρανικό βόλεϊ βυθίστηκε στο πένθος.
Ο Σάμπερ Καζεμί, το νέο και αριστερόχειρο αστέρι του ιρανικού βόλεϊ, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Αμπάν (5 Νοεμβρίου) σε ηλικία 26 ετών, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη στην οικογένεια του αθλήματος. Ο Καζεμί είχε νοσηλευθεί πριν από λίγες ημέρες σε νοσοκομείο της Τεχεράνης λόγω οξείας εγκεφαλικής βλάβης. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες της ιατρικής ομάδας να αποκαταστήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου του, τελικά υπέστη εγκεφαλικό θάνατο και έσβησε σήμερα το πρωί.
Ο Σάμπερ Καζεμί επρόκειτο να αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με την ομάδα Al Rayyan του Κατάρ.
Την Παρασκευή 25 Μεχρ (16 Οκτωβρίου) υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ έκανε αποθεραπεία σε πισίνα και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Στις 5 Αμπάν (27 Οκτωβρίου), με τη συνδρομή της Ιρανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ και της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε από τη Ντόχα στην Τεχεράνη, όμως, δυστυχώς, οι προσπάθειες ανάνηψης απέβησαν μάταιες».
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.