Ρεάλ Μαδρίτης: Δεύτερη καταγγελία για τη διεξαγωγή του αγώνα Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ στο Μαϊάμι
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε νέα κίνηση κατά του σχεδίου της LaLiga να διεξαχθεί ο αγώνας Βιγιαρεάλ–Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε νέα κίνηση κατά του σχεδίου της LaLiga να διεξαχθεί ο αγώνας Βιγιαρεάλ–Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταθέτοντας δεύτερο έγγραφο στο Συμβούλιο Ανώτερου Αθλητισμού της Ισπανίας (CSD). Ο σύλλογος ζητά να απαγορευθεί το αποκαλούμενο «Σχέδιο Μαϊάμι», επιμένοντας ότι η μεταφορά ενός αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος εκτός συνόρων συνιστά παραβίαση κανονισμών και δημιουργεί ανισότητες. Η Κυβέρνηση της Ισπανίας εξακολουθεί να εξετάζει την καταγγελία, περιμένοντας επίσημη τοποθέτηση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τη δικαιοδοσία να μπλοκάρει το σχέδιο ή αν κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, η Ρεάλ Μαδρίτης επανέλαβε στο νέο έγγραφο τα ίδια επιχειρήματα που είχε παρουσιάσει στην αρχική προσφυγή, ζητώντας από το CSD να πάρει σαφή θέση απέναντι στην πρόθεση του προέδρου της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, να διοργανώσει παιχνίδι του πρωταθλήματος στο εξωτερικό. Το Συμβούλιο, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε απόφαση, καθώς αναμένει πλήρη αναφορά από την ομοσπονδία σχετικά με το εάν η διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα εκτός Ισπανίας παραβιάζει τους κανονισμούς. Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει στα χέρια του είναι ένα έγγραφο της RFEF, το οποίο ζητά επιπλέον διευκρινίσεις επί της καταγγελίας.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με το CSD να πρέπει να αποφασίσει αν διαθέτει την αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να απορρίψει τη διεξαγωγή του αγώνα εκτός χώρας. Αρχικά, δεν θεωρούνταν απαραίτητη η έγκρισή του, βάσει της αναφοράς του Αυγούστου, πριν το αίτημα της RFEF σταλεί στην UEFA. Ωστόσο, η παρέμβαση της Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε τα δεδομένα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει το νομικό πλαίσιο. Από την πλευρά της, η LaLiga επιμένει πως δεν υπάρχει καμία παραβίαση κανονισμών, ενώ η οριστική απόφαση του CSD αναμένεται μόλις διευκρινιστεί αν είναι νόμιμη η διεξαγωγή αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος εκτός συνόρων.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.