Αταμάν: «Δώστε μου τον Σενγκούν στον Παναθηναϊκό και θα νικήσω τους Ρόκετς»
Ο Εργκίν Αταμάν αποθέωσε τον Αλπερέν Σενγκούν και ανέφερε ότι αν τον είχε στον Παναθηναϊκό θα κέρδιζε τους Χιούστον Ρόκετς.
Ο Άλπερεν Σενγκούν πρόσφερε μία από τις κορυφαίες ατομικές παραστάσεις στο EuroBasket 2025, στην άνετη νίκη της Τουρκίας επί της Τσεχίας. Ο 22χρονος σέντερ των Χιούστον Ρόκετς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, φτάνοντας μια… ανάσα από το ιστορικό triple-double, που θα τον καθιστούσε μόλις τον πέμπτο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης με τέτοιο κατόρθωμα.
Ωστόσο, τρία λεπτά πριν από το φινάλε, ο προπονητής της Τουρκίας Εργκίν Αταμάν αποφάσισε να τον αποσύρει, παρότι του έλειπε μόλις μία ασίστ για να γράψει ιστορία. Ο ίδιος ο Σενγκούν, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως βρισκόταν τόσο κοντά στο triple-double και θα ήθελε να επιστρέψει στο παρκέ, αλλά –όπως τόνισε– σεβάστηκε την επιλογή του προπονητή του.
Ο Αταμάν στην συνέχεια ρωτήθηκε για τον Σενγκούν και ανέφερε:
«Είναι υπέροχος παίκτης και all-star στο NBA. Και επίσης επειδή πολλοί λογαριασμοί στα social media τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη γράφουν για τις δηλώσεις μου για τις διαφορές ανάμεσα σε NBA και EuroLeague, θέλω να το συνεχίσω: Δώστε μου τον Αλπερέν Σενγκούν στον Παναθηναϊκό και θα κερδίσω τους Χιούστον Ρόκετς».
23 points
12 rebounds
9 assists
2 blocks…and this THROWDOWN for Alperen Sengun in Türkiye’s EuroBasket W 🔥 pic.twitter.com/qxR6HUg2F3
— NBA (@NBA) August 29, 2025
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.