Μπριθουέλα: «Πρέπει να πιστέψουμε στο όραμα που έχει η EuroLeague»
Ο Ντάριο Μπριθουέλα πιστεύει στο όραμα της EuroLeague και τάχθηκε υπέρ των περισσότερων αγώνων στο πρόγραμμα.
Ο Ντάριο Μπριθουέλα, σε συνέντευξή του στη Marca, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στην EuroLeague και στην ενίσχυση της Μπαρτσελόνα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ισπανός γκαρντ δήλωσε υπέρ της επέκτασης της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι βλέπει θετικά την αύξηση των αγώνων και συμμερίζεται το όραμα των διοργανωτών για εξέλιξη και ανάπτυξη του θεσμού.
Ο Μπριθουέλα, που πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα έως το 2028, αναγνώρισε την πίεση που υπάρχει στην ομάδα λόγω της διετούς απουσίας από τους τίτλους, σημειώνοντας πως κατανοεί τις προσδοκίες του κόσμου. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των Καταλανών τη σεζόν 2025/26.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ντάριο Μπριθουέλα:
Για την αύξηση του αριθμού των ομάδων και του πλήθους των αγώνων στην EuroLeague:
«Το να παίζεις περισσότερα παιχνίδια είναι πάντα καλό. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι με ένα τόσο πιεσμένο πρόγραμμα όπως το δικό μας, το να προστεθούν τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές θα γίνει αισθητό. Αλλά στο τέλος, όποιος αγαπάει το μπάσκετ και τον ανταγωνισμό, δεν πρόκειται να παραπονεθεί για το ότι παίζει περισσότερα ματς. Το ότι η EuroLeague επεκτείνεται, όπως όλα στη ζωή, έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, αλλά νομίζω ότι το όραμα που έχουν για το μέλλον είναι καλό, οπότε πρέπει να τους εμπιστευτούμε».
Για το αν οι παίκτες καταλαβαίνουν την πίεση του κόσμου της Μπαρτσελόνα μετά από δύο χρόνια χωρίς τίτλο:
«Ναι, το ζητάει ο κόσμος και είναι φυσιολογικό. Αλλά αυτοί που θέλουν περισσότερο τη νίκη είμαστε εμείς, οι παίκτες, οι προπονητές. Είναι η δουλειά μας και είναι δική μας ευθύνη να φέρνουμε τίτλους στην Μπαρτσελόνα. Δεν πηγαίνεις στην Μπαρτσελόνα για κάτι άλλο πέρα από το να διεκδικείς τα πάντα και να νικάς.
Και, ναι, είναι αλήθεια ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν γεμάτα δυσκολίες και δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αφού μείναμε εκτός από δύο Final Four στον πέμπτο αγώνα. Ο σύλλογος περνά μια δύσκολη φάση, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επόμενη σεζόν και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στον δρόμο των τίτλων».
Για το αν θα γίνει αισθητή η αποχώρηση του Τζαμπάρι Πάρκερ:
«Ναι, γιατί ο Τζαμπάρι είναι ειλικρινά και χωρίς καμία αμφιβολία ο πιο ταλαντούχος παίκτης με τον οποίο έχω αγωνιστεί στη ζωή μου. Έχει μια ικανότητα να παίζει μπάσκετ που είναι έξω από τα συνηθισμένα και είναι προφανές ότι, αν δεν είχε τους τραυματισμούς του, δεν θα έπαιζε στην Ευρώπη, θα συνέχιζε να στο ΝΒΑ.
Θα μας λείψει, γιατί είχε την ικανότητα να κερδίζει αγώνες μόνος του, να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Αλλά ήταν δική του απόφαση να φύγει και τη σεβόμαστε. Έχω πολύ καλή προσωπική σχέση μαζί του και του εύχομαι τα καλύτερα. Και όποιος έρθει για να τον αντικαταστήσει, είτε έχει το ίδιο ταλέντο είτε όχι, θα προσφέρει εξίσου, γιατί η Μπαρτσελόνα παίρνει πάντα καλούς παίκτες».
Για το αν έχει πιθανότητες η Ισπανία για το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2025:
«Πιστεύω ότι η Ισπανία έχει πάντα πιθανότητες λόγω του τρόπου με τον οποίο ανταγωνιζόμαστε, ειδικά με το προπονητικό επιτελείο που έχουμε. Παρόλο που κάποιοι παίκτες έχουν αποχωρήσει, προσθέσαμε τον Σάντι Αλντάμα, που δεν ήταν παρών στο χρυσό του Eurobasket, και θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης για ένα τέτοιο τουρνουά, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί με το δικό του ταλέντο. Θα μας βοηθήσει πολύ. Κάθε φορά που πηγαίνω σε ένα τουρνουά, σκέφτομαι ότι μπορώ να το κερδίσω, πόσο μάλλον όταν φοράω τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας».
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.