Κλοπ: «Φοβάμαι για την υγεία των παικτών»
Αντίθετος με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων είναι ο Γιούργκεν Κλοπ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, επέκρινε ευθέως την διοργάνωση του Μουντιάλ συλλόγων, επισημαίνοντας ότι το υπερφορτωμένο πρόγραμμα είναι επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Νυν διευθυντής ποδοσφαίρου της Red Bull, ο Κλοπ εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία των παικτών, χαρακτηρίζοντας την διοργάνωση ως «την χειρότερη ιδέα που έχει εφαρμοσθεί ποτέ στο ποδόσφαιρο».
«Πέρυσι, υπήρξε το Copa America και το Euro. Εφέτος, υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και του χρόνου έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο Γερμανός προπονητής και πρόσθεσε:
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική αποθεραπεία για τους παίκτες, ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά. Φυσικά, κερδίζουν πολλά χρήματα. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το NBA, όπου οι παίκτες έχουν τέσσερις μήνες ανάπαυσης ετησίως. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δεν είχε τόσο μεγάλο διάστημα διακοπών, στο σύνολο της καριέρας του! Φοβάμαι ότι οι παίκτες θα τραυματισθούν όπως ποτέ πριν.
Εάν όχι την επόμενη σεζόν, σίγουρα κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 ή μετά. Περιμένουμε από τους παίκτες να προσεγγίζουν κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος τους. Τους το λέμε αυτό 70 ή 75 φορές τον χρόνο. Αλλά δεν μπορεί να συνεχισθεί έτσι. Πρέπει να τους δώσουμε διαλείμματα. Χωρίς αυτούς, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση μακροπρόθεσμα. Κι έαν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό πια, ολόκληρο το προϊόν θα χάνει την αξία του».