Χάμιλτον: «Ίσως ο χειρότερος αγώνας που είχα ποτέ -Είναι πιθανότατα δικό μου λάθος»
Ο Λιούις Χάμιλτον κατέλαβε την 6η θέση στο Grand Prix της Ισπανίας και τον χαρακτήρισε τον «χειρότερο» αγώνα της καριέρας του.
Ο Λιούις Χάμιλτον κατέλαβε την 6η θέση στο Grand Prix της Ισπανίας, έπειτα από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη. Ο Βρετανός οδηγός της Ferrari είχε ξεκινήσει τον αγώνα από την 5η θέση, βελτιώνοντας κατά μία θέση την εκκίνηση σε σχέση με τις κατατακτήριες, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει επαφή με τους πρωτοπόρους Πιάστρι, Νόρις και Φερστάπεν. Στον 10ο γύρο, παραχώρησε τη θέση του στον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ, έπειτα από εντολή της ομάδας, καθώς ο Μονεγάσκος είχε καλύτερο ρυθμό.
Η συνέχεια δεν ήταν ευνοϊκή για τον Χάμιλτον: ένα αργό πιτ-στοπ τον έριξε πίσω από τον Ράσελ, ενώ ούτε η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 55ο γύρο (λόγω της εγκατάλειψης του Κίμι Αντονέλι) τον βοήθησε να επανέλθει. Αν και επωφελήθηκε από ποινή που δόθηκε στον Φερστάπεν, δεν απέφυγε την προσπέραση από τον Χούλκενμπεργκ λίγο πριν τον τερματισμό. Στις επικοινωνίες με την ομάδα, ο 40χρονος εξέφρασε ανοιχτά τη δυσφορία του για την απόδοση της Ferrari SF-25, κάνοντας λόγο για «μη οδηγήσιμο» μονοθέσιο.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Μετά τον αγώνα, στις δηλώσεις του εμφανίστηκε φανερά απογοητευμένος. Στο Sky Italia είπε ότι περίμενε καλύτερη επίδοση από το μονοθέσιο και πως «απλώς δεν δούλεψε, και δεν το περίμενα». Στο βρετανικό Sky πρόσθεσε ότι «δεν ήταν καλή μέρα» και χαρακτήρισε τη στρατηγική της ομάδας σωστή, αλλά δεν έκρυψε την κακή του ψυχολογία. Όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του, απάντησε λακωνικά: «Ήταν απαίσια. Δεν ξέρω τι άλλο να πω». Αργότερα, στο DAZN Ισπανίας, έκλεισε λέγοντας: «Απλώς θέλω να πάω σπίτι. Ήμουν αργός, ειδικά μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας».
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Στην επίσημη συνέντευξή του στη F1 η στιχομυθία είχε ως εξής:
- Ερώτηση: “Δύσκολο απόγευμα για εσένα, και μετά έμεινες κολλημένος με πατημένα ελαστικά στο τέλος. Υποθέτω πως ένιωθες καθηλωμένος εκεί. Ήταν κάπως απογοητευτικό, έτσι δεν είναι;”
- Χάμιλτον: “Όλοι ήταν με τα ίδια ελαστικά”.
- ΕΡ: “Πού ήταν όμως ο ρυθμός; Μιλούσες για έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος από νωρίς. Αυτό ήταν όλη η ιστορία;”
- ΧΑΜ: “Προφανώς, ναι”.
- ΕΡ: “Δεν νομίζω πως κατάφερες να κρατήσεις τη διαφορά. Το μονοθέσιο έδινε καλύτερη αίσθηση σε κάποιο σημείο του αγώνα ή απλώς ήταν οι άλλοι καλύτεροι;”.
- ΧΑΜ: “Δεν έχω ιδέα γιατί το λες αυτό”.
- ΕΡ: “Ούτε μια υποψία; Με όλη σου την εμπειρία;”
- ΧΑΜ: “Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έχω ζήσει”.
- ΕΡ: “Υπάρχει κάτι θετικό που μπορείς να κρατήσεις από το Σαββατοκύριακο; Ποιο είναι το πλάνο μέχρι τον Καναδά; Τι θα κοιτάξετε με την ομάδα, τι θα δουλέψετε, τι θα προσομοιώσετε;”
- ΧΑΜ: “Θα το δουλέψουμε”
- ΕΡ: “Οπότε πού πας από εδώ και πέρα;”
- ΧΑΜ: “Σπίτι”.