Η Κρίσταλ Πάλας του Όλιβερ Γκλάσνερ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και έγραψε ιστορία στο θεσμό του FA Cup.

Η Κρίσταλ Πάλας του Όλιβερ Γκλάσνερ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, στον τελικό του FA Cup που διεξήχθη στο “Wembley Stadium”, κατακτώντας τον πρώτο μεγάλο τίτλο της ιστορίας της.

H εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή από την έναρξη του αγώνα και μάλιστα δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 6′ ο Ντε Μπρόινε σέντραρε και ο Χάαλαντ έκανε προβολή από κοντά, όμως ο Χέντερσον απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Οι “πολίτες” απείλησαν ξανά με δύο κεφαλιές, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντιθέτως, το σκορ άνοιξε από τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας. Ο Ματετά συνεργάστηκε με τον Μουνιόθ, αυτός έβγαλε τη σέντρα και βρήκε με ακρίβεια τον Έζε, ο οποίος με ένα μονοκόμματο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα τα “παγώνια” παραλίγο να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 33′, η Σίτι κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μίτσελ γκρέμισε τον Σίλβα. Ο Μαρμούς “έκλεψε” την εκτέλεση από τον Χάαλαντ, όμως ο Χέντερσον απέκρουσε το χτύπημά του.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Το σύνολο του Γκλάσνερ διαχειρίστηκε για πάνω από μισή ώρα το προβάδισμά του και βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να συνεχίσει ακριβώς αυτό. Στο 58′, η Πάλας σκόραρε ξανά, αυτήν τη φορά με τον Σαρ, όμως η φάση ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στην εξέλιξή της.

Η Σίτι είχε την κατοχή υπέρ της με τεράστια ποσοστά, τα οποία ξεπερνούσαν το 70%, όμως αδυνατούσε να γίνει επικίνδυνη. Αυτό άλλαξε στο 82′, όταν ο Ετσεβέρι βρέθηκε απέναντι από τον Χέντερσον, όμως ο Άγγλος πορτιέρε έκανε μία σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το σκορ υπέρ της ομάδας του. Στα επόμενα οκτώ λεπτά (συν δέκα των καθυστερήσεων), οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν ανούσια κατοχή, η οποία δεν τους επέτρεψε να αγχώσουν τον Χέντερσον. Η Κρίσταλ Πάλας άντεξε έως το φινάλε και κατέκτησε το FA Cup με το τελικό 1-0.

Οι λεπτομέρειες 

ΓΚΟΛ: 16′ Έζε –
ΚΙΤΡΙΝΗ: 90’+1′ Χέντερσον- 66′ Ο’Ράιλι, 75′ Σίλβα, 83′ Ντίας, 85′ Ντε Μπρόινε, 90’+4′ Ετσεβέρι
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ: –

Οι συνθέσεις

Κρίσταλ Πάλας (Όλιβερ Γκλάσνερ): Χέντερσον, Ρίτσαρντς, Λακρουά, Γκουεχί (61′ Λέρμα), Μουνιόθ, Γουόρτον, Κάμαντα, Μίτσελ, Σαρ, Έζε, Ματετά (78′ Ενκέτια)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Ο’Ράιλι, Γκβάρντιολ, Ντίας, Ακάντζι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα (88′ Γκουντογκάν), Ντοκού, Μαρμούς (76′ Ετσεβέρι), Σαβίνιο (76′ Φόντεν), Χάαλαντ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.