Καρδίτσα-ΠΑΟΚ 90-76: Πέμπτη θέση και ιστορική πρόκριση στην Ευρώπη

Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε την κορυφαία χρονιά της ιστορίας της, αφού λύγισε τον ΠΑΟΚ με 90-76 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη σεζόν 2025/2026.
Αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από τα 6.75 έδωσαν θέση ισχύος σήμερα στην Καρδίτσα απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Καρδίτσα-ΠΑΟΚ
Οι Θεσσαλοί επικράτησαν επί του «Δικεφάλου» στον αγώνα κατάταξης για την 5η θέση της Greek Basketball League με 90-76 και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την τρίτη τους σεζόν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η τελική της θέση της σεζόν της εξασφαλίζει, επιπλέον, ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την 6η θέση στην τελική βαθμολογία της GBL υποδεχόμενος, στο PAOK Sports Arena, τον νικητή του αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Περιστέρι.
Κορυφαίοι για την Καρδίτσα, η οποία είχε 15/30 τρίποντα, ήταν οι Γιώργος Καμπερίδης (15 πόντοι, με 5/12 τρίποντα), Ματ Λιούις (15 πόντοι, 2 ασίστ, 1 κόψιμο).
Ξεχώρισε περισσότερο για τους «ασπρόμαυρους» ο Φρανκ Μπάρτλέϊ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).
Η εξέλιξη του αγώνα
Εκτελώντας με άνεση από τα 6.75 (5/5 τρίποντα), με τους Χολ, Κασελάκη, Λιούις, Καμπερίδη, η Καρδίτσα βρέθηκε με το… καλησπέρα στο +13 (4’ 18-5). Απόσταση η οποία, δύο λεπτά αργότερα, με δύο νέες τρίποντες «βόμβες» από τους Καμπερίδη, Κασελάκη, «ανέβηκε» στο +15 (6’ 24-9) και δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδο πήγε στο +19 (36-17).
Με ένα σερί 5-0, μετά από ένα δίποντο του Ρέινολντς και ένα γκολ-φάουλ του Άπσον, ο ΠΑΟΚ μείωσε στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου στους 14 πόντους (36-22). Διαφορά την οποία, βελτιώνοντας την άμυνά του και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον Κατσίβελη, «έριξε» στους 7 πόντους (47-40) στην ολοκλήρωση της περιόδου.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Η ευστοχία του Μπάρτλεϊ από τα 6.75 (2/2) βοήθησε τον «Δικέφαλο» να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου (22’ 52-46), γρήγορα, όμως, η Καρδίτσα ξέφυγε εκ νέου με +12 (25’ 61-49).
Τροφοδοτώντας στη ρακέτα τον Άπσον, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και πλησίασε στο 31’ στους 5 πόντους (64-59).
Οι Θεσσαλοί απέκτησαν -για μια ακόμη φορά- «αέρα» 18 πόντων (81-63) στο 36’ και «καθάρισαν», ουσιαστικά, με το παιχνίδι.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα δεκάλεπτα: 36-17, 47-40, 64-58, 90-76 Καρδίτσα-ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Τεφτίκης.
Οι συνθέσεις
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Χολ 14 (2), Λιούις 15 (2), Κασελάκης 13 (3), Καμπερίδης 15 (5), Οκόρο 8, Χόρχλερ 13 (1), Καπετάκης, Δίπλαρος 5 (1), Χαντζής, Άλεν 7 (1), Χρηστίδης.
ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι): Άπσον 10, Περσίδης 7 (1), Μπάρλτλεϊ 16 (2), Ρέινολντς 5 (1), Κρούζερ 6, Γκράντισον 5 (1), Φόρεστερ 10, Ιατρίδης 3 (1), Κατσίβελης 14 (2), Παπαδάκης, Αντετοκούνμπο.