Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 84-86: «Πέταξε» με Φουρνιέ και Βεζένκοβ για Άμπου Ντάμπι
Η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε, πάλεψε αλλά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένος στο β' μέρος και πλέον βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι.
Η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε, πάλεψε αλλά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένος στο β’ μέρος και πλέον βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Οι Μαδριλένοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το μέγεθος του Ταβάρες, όμως η ζημία έγινε από τους Χεζόνια και Αμπάλδε με σουτ τριών πόντων. Το αρχικό 14-8, έγινε με lay up του Ισπανού γκαρντ και αυτό ανάγκασε τον κόουτς Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Φουρνιέ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στη συνέχεια, ευστόχησε σε δύσκολο τρίποντο, ενώ ο Γουίλιαμς Γκος ήταν θετικός σε δημιουργία και εκτέλεση. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε το καλό της μομέντουμ στην επίθεση, όμως με καλάθι του Μιλουτίνοφ το 21-16 της πρώτης περιόδου, μάλλον αφήνει χαρούμενες και τις δύο ομάδες.
Η Ρεάλ συνέχισε να είναι εύστοχη από τη γραμμή του τριπόντου, με τους Γιουλ, Καμπάτσο να είναι εξαιρετικοί, όμως ο Ολυμπιακός δεν άφηνε τους Ισπανούς να ξεφύγουν με μεγάλη διαφορά στο σκορ. Το 35-30, έγινε με δύο βολές του Φουρνιέ, ο οποίος δημιουργούσε συνεχή ρήγματα στην άμυνα των Ισπανών, ενώ και ο Μιλουτίνοφ έπαιζε πολύ έξυπνα, παίρνοντας το τρίτο φάουλ από τον “δεινόσαυρο” Ταβάρες. Η συνέχεια το παιχνίδι δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν το τρίποντο (είχαν 8/14), ενώ οι Πειραιώτες με όπλο τον Γάλλο γκαρντ, έκλεισαν τον πρώτο ημίχρονο στο μείον 5 (47-42), δείχνοντας ικανοί για την ανατροπή στο δεύτερο εικοσάλεπτο.
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Ο Γουίλιαμς Γκος με τρίποντο και ο Φαλ με κάρφωμα, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, ενώ ο Παπανικολάου με σουτ τριών πόντων από τα οχτώ μέρα, έγραψε το 47-52. Ο Ματέο κάλεσε τάιμ άουτ, οι Ισπανοί βελτιώθηκαν στην επίθεση, όμως ο Φουρνιέ μαζί με τον Βεζένκοφ, είχαν απαντήσεις σε όλα τα αινίγματα της ισπανικής άμυνας. Ειδικότερα ο Γάλλος σούπερ σταρ διάβαζε ότι του έδιναν οι αντίπαλοί του, όμως κάποια τυχερά καλάθα του Φελίζ, άφηναν τη Ρεάλ να ελπίζει πως μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι και να φέρει τη σειρά στο 2-2. Το 65-68, γράφτηκε με βολές του Φουρνιέ και ευτυχώς για την ελληνική ομάδα, ο Φελίζ αστόχησε σε δεξί lay up. Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης
O Ολυμπιακός ήθελα να τελειώσει τη σειρά στη Μαδρίτη και με σερί 6-0, χάρη σε τρίποντα των Βιλντόσα και Παπανικολάου, για πρώτη φορά προηγήθηκε με εννέα πόντους (65-74). Μάλιστα ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν καταπληκτικός σε άμυνα και επίθεση, έκανε τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και με τρίποντο και φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους για τους Πειραιώτες (67-82). Η Ρεάλ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει στο “ερυθρόλευκο” ξέσπασμα και η ελληνική ομάδα, πλησίαζε ολοένα και πιο κοντά στο Άμπου Ντάμπι. Οι Ισπανοί μείωσαν σε 73-82 με ένα μικρό σερί 5-0, όμως η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για τους Πειραιώτες, που χαλάρωσαν σε επικίνδυνο βαθμό και το τρίποντο του Καμπάτσο έγραψε το 78-82 με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Οι επόμενες κατοχές ήταν κακές για τους Πειραιώτες, όμως ο Βεζένκοφ με σουτ προσευχή από τα εννέα μέτρα, έκανε το 78-85 και πλέον οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη πρόκριση το Άμπου Ντάμπι. Οι Ισπανοί τα έδωσαν όλα στο τέλος, μείωσαν με τους Καμπάτσο και Χεζόνια.
Οι λεπτομέρειες
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 47-42, 65-68, 84-86