Ο Χρήστος Μουζακίτης έκρινε την πρόκριση υπέρ του Ολυμπιακού καθώς με γκολ στις καθυστερήσεις έβαψε κόκκινη την πρόκριση.

Το απίστευτο γκολ του Χρήστου Μουζακίτη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό βολέ στην κίνηση, χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι «αιωνίων», ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της νίκης και της πρόκρισης στο φινάλε, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 10ο λεπτό, όταν από πάσα του Όρτα, ο Τσικίνιο βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και σούταρε μετά από ένα κοντρόλ, με την μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λοντίγκιν.

Στο 14’ από κόρνερ του Ολυμπιακού η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Ελ Κααμπί που δεν έκανε καλό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Λοντίγκιν να μπλοκάρει, ενώ στο 18’ από γρήγορη αντεπίθεση των «πράσινων» το γύρισμα του Βαγιαννίδη δεν βρήκε τον Ιωαννίδη που είχε πάρει θέση στην περιοχή των Πειραιωτών.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Στο 30’ ξανά από συνεργασία των Τετέ και Βαγιαννίδη, ο δεξιός μπακ των «πράσινων» γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, αλλά πέρασε απ’ όλους, ενώ στο 36’ από κακό διώξιμο του Πασχαλάκη, ο Ουναΐ από πολύ μακριά πλάσαρε με τη μία πάνω απ’ τα δοκάρια.

Β’ ημίχρονο

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιωαννίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Τετέ και πάτησε στην περιοχή, γυρίζοντας την μπάλα, όμως η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε έγκαιρα και μακριά απ’ τη μικρή περιοχή του Πασχαλάκη.

Στο 48’ ο Όρτα έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από αριστερά, ο Ελ Κααμπί μπήκε στην τροχιά της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 52’ από εξαιρετική πάσα του Τετέ στο χώρο ο Πελίστρι έφυγε στο τετ-α-τετ, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να αποκρούσουν.

Ένα λεπτό μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία του Ολυμπιακού, ο Όρτα σούταρε με τη μία, ο Λοντίγκιν απέκρουσε στη γωνία του κι ο Ελ Κααμπί σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Στο 72’ από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ροντινέι από τα αριστερά η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι ο Λοντίγκιν έδιωξε με τις γροθιές του πλάγια σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 76’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ όταν από μπαλιά στο χώρο, ο Μαρτίνς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Κωστούλας πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα παράλληλα κι απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού, ενώ στο 89’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Μπιανκόν με τον Βαγιαννίδη, με τον Ισπανό διαιτητή Μουνουέρα να πηγαίνει και σε on field review δείχνοντας την εσχάτη των ποινών.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 90’+1’, ο Λοντίγκιν έπεσε στην άλλη γωνία, όμως η εκτέλεση του Μαροκινού χτύπησε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζούριτσιτς έκανε τρομερή ενέργεια απ’ τα αριστερά πέρασε δύο παίκτες, όμως ο πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της πρόκρισης, όταν από κακή απομάκρυνση της μπάλας απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Μουζακίτης με καταπληκτικό βολέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» χαρίζοντάς τους τη νίκη και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0
Κίτρινες: 45’ Ορτέγα, 86’ Κάρμο – 51’ Μαξίμοβιτς, 71’ Βαγιαννίδης

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος (46′ Μπιανκόν), Κάρμο, Ροντινέι, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (72′ Βέλντε), Όρτα (54′ Κωστούλας), Ζέλσον, Ελ Κααμπί Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός (Βιτόρια): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Πάλμερ – Μπράουν, Μλαντένοβιτς (65′ Σιώπης), Ουναί (75′ Μπακασέτας), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Τετέ (85′ Μαντσίνι), Πελίστρι (64′ Ντζούρισιτς), Ιωαννίδης (75′ Σβιντέρσκι)

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.