Ο Άρης ηττήθηκε με 89-74 Ααπό την Κλουζ στο τελευταίο φετινό του παιχνίδι για το EuroCup.

Με ήττα ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο EuroCup ο Άρης. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος, το οποίο ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, υπέκυψε με σκορ 89-74 στην Κλουζ Ναπόκα, η οποία είχε το κίνητρο και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη, ελπίζοντας σε πρόκριση από τον Β’ Όμιλο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με ορεξάτο τον Ελ Τζέι Φιγκερόα, ο οποίος πέτυχε τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας του, για να πάρει τη σκυτάλη ο Τζόσουα Ρόμπερτς – αμφότεροι ξεκίνησαν με 3/3 δίποντα. Κι αφού ο Φιγκερόα έκανε το 19-12 (3:38 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου), ο Μιχάι Σαλβασάν αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ντένις Σίλεϊ κρατούσε την Κλουζ κοντά στο σκορ, έχοντας 3/4 τρίποντα ενώ με τους πρώτους πόντους του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Άρης έκλεισε την περίοδο με 23-21.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Με τρίποντο και φάουλ του Σαλίν Σασού, οι Ρουμάνοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 27-26. Με ακόμη ένα δικό του τρίποντο, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με έξι πόντους (26-32 7:26 πριν το ημίχρονο) ενώ το σερί έφτασε στο 13-0, μέχρι να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Γιώργος Γκιουζέλης για το 29-36. Με τους Σαρίφ Κούπερ και Ρόμπερτς να ανεβάζουν την απόδοσή τους, οι «κίτρινοι» ψαλίδισαν τη διαφορά (42-48, 1:46 πριν το ημίχρονο), για να κλείσει εν τέλει το δεύτερο δεκάλεπτο στο 42-53 με συνεχόμενους πόντους του Σίλεϊ.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα «κόλλησαν» και πάλι στην επίθεση, αφού οι πρώτοι πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν μετά από 3,5 και κάτι αγωνιστικά λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κλουζ να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και τους 19 πόντους (44-63 λίγο πριν τα μισά), με τον Σίλεϊ να μοιάζει ασταμάτητος. Η διαφορά, μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, γυρόφερνε στους 15 πόντους για να κλείσει τελικά το σκορ στο 55-72.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Με νέο τρίποντο του Σασού, η διαφορά για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 20 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (55-77). Κάτι ο Μποχωρίδης, κάτι ο Γιώργος Φίλλιος, κάτι οι πρώτοι πόντοι του Βασίλη Τολιόπουλου κι ο Άρης μάζεψε κάπως το σκορ (67-82 τρία λεπτά πριν το τέλος), για να ολοκληρωθεί τελικά το παιχνίδι με 74-89.

Ο Άρης έμεινε στις τρεις νίκες στον όμιλο, η Κλουζ Ναπόκα ανέβηκε στο 10-8 και θα χρειαστεί να περιμένει την ολοκλήρωση των υπόλοιπων αναμετρήσεων για να δει αν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 42-53 (ημ.), 55-72, 74-89 (τελικό).
Διαιτητές: Ιγκόρ Ντραγκόσεβιτς, Μάρκο Γιούρας, Σέρχιο Μανουέλ.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Νίκος Βετούλας): Κούπερ 10 (1τρ, 6ασ), Τολιόπουλος 2, Χατζηδάκης 2, Λαζέφσκι, Γκιουζέλης 3 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γουίλις 5 (1), Γούντμπερι 11 (1τρ), Ρόμπερτς 12, Φίλλιος 6 (2), Φιγκερόα 13, Χοτζ 1.
ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (Μιχάι Σιλβασάν): Γκούζμαν 10, Σομασέσκου 2, Σίμπσον 13 (1), Μέγιερις 3, Σάλιν 18 (5), Χάνκινς 7 (11ριμπ), Σίλεϊ 22 (6), Όρελικ 2, Στέφενς 12, Ματσιούκα.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.