La Liga: Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα συγκεντρωθούν το βράδυ του Σαββάτου τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα συγκεντρωθούν το βράδυ του Σαββάτου (26/10, 22:00 ώρα Ελλάδας) τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, που αδημονούν να παρακολουθήσουν το πρώτο “clasico” της σεζόν 2024-25 για τη La Liga. Η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στο πιο διάσημο ίσως ζευγάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που ως συνήθως «πασπαλίζεται» από τη… χρυσόσκονη των μεγάλων αστέρων που κοσμούν τα ρόστερ των δύο συλλόγων.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Παράλληλα, η αναμέτρηση αποτελεί και ντέρμπι κορυφής, με τους Μαδριλένους να βρίσκονται στο -3 και να ελπίζουν ότι, εκμεταλλευόμενοι την αλώβητη φέτος έδρα τους, θα καταφέρουν να πιάσουν τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι οδηγούν σταθερά την «κόυρσα» της La Liga τις πρώτες δέκα αγωνιστικές.

Αν και ξεκίνησε τη χρονιά με δύο «στραβοπατήματα», σε Μαγιόρκα και Λας Πάλμας, η Ρεάλ σύντομα βρήκε τον εαυτό της και στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία, στο τοπικό ντέρμπι με την Ατλέτικο, όπου μάλιστα ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη 100%, ο Κάρλο Αντσελότι ψάχνει ακόμη να βρει την κατάλληλη θέση για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ενώ οι σοβαροί τραυματισμοί (με τελευταίο αυτόν του Κάρλος Καρβαχάλ) έχουν αφήσει «απογυμνωμένη» την άμυνα των πρωταθλητών. Την ίδια στιγμή, όμως, η κλάση περισσεύει, ο Βινίσιους παίζει σαν κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» -λίγο καιρό πριν παραλάβει το βραβείο-, ο Φεντερίκο Βαλβέρδε κάνει… τα πάντα και ο 39χρονος Λούκα Μόντριτς καταργεί τη λογική.

Οι «μερένγκες» προέρχονται από τη μυθική ανατροπή της Τρίτης (22/10) απέναντι στην Ντόρτμουντ, όπου έχαναν 2-0 στο ημίχρονο και τελικά επιβλήθηκαν 5-2, με χατ-τρικ του Βινίσιους. Το ματς αυτό, όμως, αποδείχθηκε επιζήμιο για τη Ρεάλ, καθώς οι Τιμπό Κουρτουά και Ροντρίγκο τραυματίστηκαν και τέθηκαν νοκ-άουτ από το “clasico”.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο, το ξεκίνημα του Χάνσι Φλικ στην τεχνική ηγεσία ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. «Χτυπημένη» από πληθώρα σοβαρών τραυματισμών και με πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή της, η Μπαρτσελόνα εντυπωσιάζει στο πρώτο δίμηνο της σεζόν, με μοναδικά μελανά σημεία τις ήττες από την Οσασούνα στο πρωτάθλημα (όπου ο Γερμανός τεχνικός έκανε εκτεεταμένο rotation και το… πλήρωσε) και από τη Μονακό στο Champions League (όπου αποβλήθηκε στα πρώτα λεπτά ο Έρικ Γκαρσία).

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Με τους Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπερνάλ και Φεράν Τόρες να βρίσκονται εκτός, τον Ντάνι Όλμο (μοναδική σημαντική μεταγραφή του καλοκαιριού) να προσπαθεί να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τους Ντε Γιονγκ και Γκάβι να έχουν μόλις επιστρέψει από πολύμηνη απουσία, οι «μπλαουγκράνα» στηρίζονται στην εκπληκτική τριάδα των Λαμίν Γιαμάλ-Ραφίνια-Πέδρι και φυσικά στην εκτελεστική δεινότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η άμυνά τους έχει… θεματάκια, αλλά, όταν σκοράρεις πάνω από τρία γκολ ανά αγώνα, όλα είναι πιο απλά.

Οι Καταλανοί προέρχονται από άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Κι αν το 5-1 επί της Σεβίλης μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην μέτρια εικόνα των Ανδαλουσιάνων, το 4-1 επί της Μπάγερν στο Champions League σκόρπισε ευφορία στο «κυανέρυθρο στρατόπεδο» και στέλνει τους παίκτες του Φλικ στη Μαδρίτη με την ψυχολογία στα ύψη. Ακομη και με ισοπαλία, άλλωστε, η Μπαρτσελόνα θα παραμείνει μόνη στην κορυφή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της La Liga:

Εσπανιόλ-Σεβίλη 25/10
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 26/10
Ράγιο Βαγεκάνο-Αλαβές 26/10
Λας Πάλμας-Τζιρόνα 26/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 26/10
Λεγανές-Θέλτα 27/10
Χετάφε-Βαλένθια 27/10
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 27/10
Σοσιεδάδ-Οσασούνα 27/10
Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 28/10

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.