Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν εξαιρετικός από την αρχή, στο τέλος η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε αλλά στο τέλος μίλησε ο Κώστας Σλούκας

O Παναθηναϊκός συνήλθε από το επιθετικό μπλακ άουτ του στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου, αψήφησε τις απουσίες του (Μήτογλου, Παπαπέτρου, Γκριγκόνις, Μωραΐτης) και με ένα ηρωϊκό comeback, έφυγε με το «διπλό» από την Πόλη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague, μετά από δύο σερί ήττες. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 81-76 της Φενερμπαχτσέ, για την 5η αγωνιστική, βελτίωσαν σε 3-2 το ρεκόρ τους και υποχρέωσαν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη δεύτερη ήττα της. Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR

Για τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι, καθώς σκόραρε 13 πόντους, εκ των τους 8 στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, όπου έκαιγε η μπάλα. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ξανά η κολώνα των “πρασίνων” με 14 πόντους, ενώ ο Ναν σκόραρε 15, μένοντας στο παρκέ για σχεδόν 36 λεπτά. Για τους Τούρκους ξεχώρισε ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με 16 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Γουέιντ Μπόλντουιν.

Standings provided by Sofascore

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81

Η αναμέτρηση

Στο πρώτο επτάλεπτο της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα, στηρίχτηκε στην άμυνά της, ώστε να ρίξει το ρυθμό της Φενέρμπαχτσε κι αυτό το κατάφερε καθώς οι Τούρκοι είχαν ήδη υποπέσει σε έξι λάθη. Η τριάδα Ναν, Λεσόρ και Γκραντ έκαναν τη διαφορά για το “τριφύλλι”, που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο στο παιχνίδι, ενώ αν δεν υπήρχε η ατομική ποιότητα των Μέις και Γκούντουριτς, τότε οι φιλοξενούμενοι, θα ολοκλήρωναν την πρώτη περίοδο με διαφορά μεγαλύτερη από το 15-21.

Οι “πράσινοι” δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, καθώς ο Μπράουν σκόραρε στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Σλούκας έβαλε σε τάξη το παιχνίδι της ομάδας του, είτε πασάροντας, είτε σκοράροντας. Ο Γιούρτσεβεν έκανε καλή δουλειά κάτω από τη ρακέτα, ενώ ο Ναν δεν είχε αντίπαλο και το 30-42, ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Κόλσον και ο Χέις Ντέιβις με συνεχόμενα τρίποντα, έγραψαν το 35-42, όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε με καλάθια των Λεσόρ και Ναν και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το τριφύλλι στο συν 11 (35-46).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι στιβαροί αμυντικά, ενώ στην επίθεση η άμυνα ζώνης της Φενέρμπαχτσε δυσκόλεψε τους παίκτες του Άταμαν, όμως ο Μπράουν με το ήρεμο παιχνίδι του και ο Γιούρτσεβεν, που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, έκαναν απλά πράγματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά. Οι Τούρκοι είδαν τον Μπόλντουιν να ανεβάζει την απόδοσή του, όμως οι Χέιζ Ντέιβις και Κόλσον ήταν σκιά του εαυτού τους κι αυτό ευνόησε τους “πράσινους”, που δεν ήταν τόσο παραγωγικοί σε αυτή την περίοδο όμως το 54-62, τους έδινε ένα θετικό πρόσημο, ύστερα από 30 λεπτά παιχνιδιού. Η άνοδος του Μπιμπέροβιτς ήταν ανησυχητική, όπως και η κόπωση των φιλοξενούμενων.

Αυτό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, με τον Ναν να έχει κλειστεί καλά από τους γηπεδούχους, ενώ ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έφερα τη Φενέρμπατσε σε απόσταση ενός πόντου (64-65), με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα με το σύνολο του “Σάρας”. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κακό στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός σε έξι λεπτά είχε σκοράρει μόλις τρεις πόντους και το 70-65, έδειχνε καταδικαστικό για τους “πράσινους”. Ένα τρίποντο από τον Μπράουν, έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους, που ναι μεν είχαν μπερδευτεί στην άμυνα ζώνης όμως οι προσωπικότητες των Γκραντ και Σλούκα μίλησε και το 73-72, υπέρ της Φενέρ, άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά. Η προσωπικότητα του ηγέτη του Παναθηναϊκού, έκανε τη διαφορά στις επόμενες επιθέσεις του τριφυλλιού, όπου ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 73-75, ενώ ο Λεσόρ με δύσκολο καλάθι, ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, δίνοντας μεγάλο μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του. Τελικά οι Τούρκοι τα έδωσαν όλα, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε από το σημερινό παιχνίδι, με το 81-76 να δίνει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός AKTOR

Πηγή: ERT

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.