Ο Παναθηναϊκός σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα για τον Μπάλντοκ, δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Τσέλσι και έμεινε στον 1 βαθμό στο Conference League

Ο Παναθηναϊκός σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα για τον Μπάλντοκ, δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Τσέλσι και έμεινε στον 1 βαθμό στο Conference League.

Επίδειξη ανωτερότητας στο ΟΑΚΑ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για έναν αγώνα στον οποίο η Τσέλσι μετά το μουδιασμένο πρώτο 20λεπτο, έκανε επί της ουσίας ότι ήθελε. Οι «μπλε» δεν ανέβασαν ιδιαίτερα ταχύτητα, όμως έβαλαν αρκετά γκολ ώστε να φτιάξουν το δικό τους goal average, αλλά ταυτόχρονα να πληγώσουν σημαντικά κι εκείνο του Παναθηναϊκού.

Η έκβαση της αναμέτρησης

Η σημαντική καλή φάση του αγώνα ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό και άνηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Πελίστρι κέρδισε ένα φάουλ στα αριστερά, ο Μλαντένοβιτς έκανε μία αριστουργηματική εκτέλεση, ο Γέντβαϊ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ήδη τον Γιόργκενσεν να πραγματοποιεί μία πραγματικά σπουδαία επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, οι Αθηναίοι απείλησαν και πάλι, με τον Ουναΐ να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει οριακά άουτ. Οι παίκτες του Αλόνσο πάντως είχαν την κατοχή και ήλεγχαν το ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν, όμως συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν οι “πράσινοι” αναπτύσσονταν με ταχύτητα στην επίθεση. Παράλληλα, με την κατοχή να έρχεται σιγά σιγά κοντά στο 50-50, οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν, ανά διαστήματα, να πιέζουν το σύνολο του Μαρέσκα. Στο 22′ η Τσέλσι κατάφερε να βγάλει μία υποδειγματική αντεπίθεση με τους Φέλιξ και Μούντρικ να συνεργάζονται, τον Ουκρανό να επιστρέφει την μπάλα στον Πορτογάλο κι εκείνον να ανοίγει το σκορ, κόντρα στη ροή του ματς. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι “μπλε” πήραν τον έλεγχο, εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ. Στο 28′, ο Φερνάντες έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Ντραγκόφσκι σε μία δύσκολη επέμβαση. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα, με την πίεση του Παναθηναϊκού να έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ και οι Άγγλοι δεν επιδίωκαν άμεσα δεύτερο γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για τους Αθηναίους. Στο 48′ ο Φέλιξ έκανε μία ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Μούντρικ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι με καρφωτή κεφαλιά. Κάπως έτσι οι δυο τους… άλλαξαν ρόλους, σε σύγκριση με το πρώτο τέρμα της ομάδας τους. Επτά λεπτά μετά ήρθε και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Φέλιξ να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα, αυτήν τη φορά με σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε στον Μαξίμοβιτς.

Οι παίκτες του Μαρέσκα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, μιας και ο Φέλιξ κέρδισε και πέναλτι, στο 58ο λεπτό, μετά από χέρι του Μαντσίνι. Ο Ενκουνκού ανέλαβε την εκτέλεση και δε λάθεψε, κάνοντας το 4-0. Ακολούθησαν ηχηρές αποδοκιμασίες από τον κόσμο, αλλά και μία πρωτοφανής αποθέωση στον… Γιοβάνοβιτς, μετά το τέταρτο τέρμα. Στο 65′ λίγο έλειψε να μπει και πέμπτο, όταν ο Ντισασί εκτέλεσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιασκά.

Στο μεσοδιάστημα, ο Αλόνσο έβαλε τους Τετέ και Βαγιαννίδη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 69′ ο Βραζιλιάνος έκανε μία δυναμική επέλαση, μοίρασε στον Έλληνα μπακ κι αυτός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Πελίστρι, ο οποίος μείωσε προ κενής εστίας. Στο 81′ ο Βέιγκα έκανε ένα λάθος γύρισμα και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, όμως η μπάλα πέρασε οριακά εκτός. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με το 4-1 να παραμένει έως το φινάλε.

ΓΚΟΛ: 69′ Πελίστρι – 22′, 55′ Φέλιξ, 48′ Μούντρικ, 59′ Ενκουνκού (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΗ: 58′ Μλαντένοβιτς –
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ: –
STATS: Ο Παναθηναϊκός μετράει πλέον 12 ήττες, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη σε 19 αναμετρήσεις κόντρα σε αγγλικές ομάδες.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (60′ Βαφιαννίδης), Γέντβαϊ, Σχένκεφελντ, Κώτσιρας, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγιεφ (71′ Σπόραρ)

Τσέλσι (Έντσο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Κουκουρέγια, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Βέιγκα, Φέλιξ, Φερνάντες (71′ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77′ Τσουκουεμέκα), Μούντρικ, Νέτο (61′ Τζορτζ), Ενκουνκού (61′ Γκιού)

Πηγή:ERT

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.