Ο Αλόνσο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς κόντρα στην Τσέλσι ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται τους Άγγλους.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το μεγάλο ματς κόντρα στην Τσέλσι και στο πως πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram

Στα 4 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Είναι η καλή αμυντική λειτουργία σε αυτά μια σταθερά για το ματς με την Τσέλσι;

«Νομίζω ότι η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική για να παίξεις απέναντι στην Τσέλσι, στο Πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Η καλή άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση».

«Το κοινό που έχουν ο αυριανός αγώνας με τους προηγούμενους είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά όμως πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Στο παιχνίδι θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι υψηλότερα από την Λανς και τον Άγιαξ. Όμως αυτό δεν τροποποιεί και δεν αλλάζει τις σκέψεις μας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος αγώνας που διαρκεί 90 λεπτά, αλλά γνωρίζουμε και ότι έχουμε τις δυνατότητες για να μπορέσουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε έναν καλό αγώνα και αμυντικά και επιθετικά».

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας. Είμαστε όμως ρεαλιστές απέναντι στο ποιον αντίπαλο θα έχουμε. Στην προετοιμασία μας, προετοιμάζουμε την ομάδα για να μπορεί να αντισταθεί ή να σταθεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να μπορέσουμε να το πράξουμε αυτό. Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε συχνότερα, σίγουρα θα είχαμε αναπτύξει και περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας. Όμως αύριο πιστεύω ότι θα υπάρχουν φάσεις, που εμείς θα κληθούμε να αμυνθούμε περισσότερο, άλλες φάσεις που θα κάνουμε περισσότερες αντεπιθέσεις και αντίστροφα. Αλλά αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο».

Αναλυτικά τα όσα είπε για την Τσέλσι και τον… σεβασμό απέναντι της:

«Καταρχάς σχετικά με την Τσέλσι, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντί της. Δεν την φοβόμαστε, την σεβόμαστε. Ακόμα και όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν μικρότερου βεληνεκούς, κι εκείνες τις σεβαστήκαμε. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί στην χώρα μου, να σέβομαι κάθε αντίπαλο. Γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω σεβασμό για το ποδόσφαιρο. Αύριο έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι ποσοστό έχουμε να νικήσουμε τον αγώνα. Αλλά ακόμα και με 1%, θα τρέξουμε να το κυνηγήσουμε. Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα που έλεγα. Ακριβώς αυτό είναι που θέλω. Πάντα να δίνουμε την μάχη μας, όποια κι αν είναι τα ποσοστά. Έτσι το κάναμε με τον Άγιαξ, με την Λανς κι έτσι θα το κάνουμε κι αύριο. Ορισμένες φορές θα κερδίσεις, άλλες θα χάσεις αλλά το πνεύμα πρέπει να είναι το ίδιο. 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram