Το «φάουλ» προς τον Σερ Άλεξ είναι η... κορυφή του παγόβουνου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δείχνει να μην σέβεται κανέναν και τίποτα.

Ο σοφός λαός λέει: «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει».  Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ξεκινήσει από μόνοι τους να το… ξηλώνουν. Όχι μόνο το «Ολντ Τράφορντ» που έγινε καταρράκτης στο πρόσφατο ματς της με την Άρσεναλ τον Απρίλιο του 2024.

Μα και ιστορικές φιγούρες! Οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να δείξουν με πράξεις ότι δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Ακόμα και αν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ταυτιστεί με την ομάδα και έχουν κατακτήσει τίτλους, έχουν προσφέρει χαρές και μεγάλες στιγμές στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Νταβίντ Ντε Χέα που έφυγαν… νύχτα, για -ας πούμε- αγωνιστικούς λόγους, ενώ έδωσαν τα πάντα! Αλλά αυτό συνέβη μέχρι και στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και αν αυτό από μόνο του δεν δείχνει την ασέβεια του οργανισμού προς τον «Φέργκι», τότε τι άλλο μπορεί να το δείξει;!

Η αρχή του… κακού με τον «προβληματικό» Κριστιάνο Ρονάλντο!

Όλοι ξέρουν, θυμούνται και έχουν διαβάσει τι έγινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Έρικ Τεν Χαγκ. Όμως, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα πήγαινε έτσι στην αρχή. Οι δύο άνδρες έδειχναν να σέβονται και να έχουν τις καλύτερες προθέσεις για να δουλέψουν μαζί. Αυτό στην πορεία της συνεργασίας τους ξεκίνησε να χαλάει και να αλλάζει εύκολα και γρήγορα. Προς το χειρότερο πάντα. Ο Πορτογάλος φορ από εκεί που ήταν βασικός και σημαντικός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε αλλαγή και έβλεπε τα λεπτά συμμετοχής του, όπως και τα γκολ του με το… μακαρόνι, μέχρι που αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2022 με τον χειρότερο τρόπο.

Λίγο καιρό αργότερα η Αλ Νασρ έδειχνε πόσο πολύ ήθελε έναν άνθρωπο με τη δική του νοοτροπία. Μία νοοτροπία που ήταν… λάθος σύμφωνα με τον Τεν Χαγκ με τον Ολλανδό να δείχνει και να δηλώνει πως ο Κριστιάνο ήταν το πρόβλημα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για την κακή της πορεία. Πλέον ο ένας προχωράει από το ένα γκολ στο άλλο. Το ίδιο και με τα ρεκόρ με τον Τεν Χαγκ να κάνει και αυτός ρεκόρ. Μα αρνητικά.

Ψυχικό και σωματικό άδειασμα σε Ντε Χέα!

O Νταβίντ Ντε Χέα ήταν και παραμένει ένας από τους σύγχρονους θρύλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, όλα έδειχναν ότι το καλοκαίρι του 2023 θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα. Μιας και τα ρεπορτάζ από πιο πριν έλεγαν ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και είναι μόνο το τυπικό που έχει απομείνει. Παρόλα αυτά ο Έρικ Τεν Χαγκ από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξε γνώμη και τον… άδειασε. Μιας και έφερε τον Αντρέ Ονάνα στη θέση του.

Ο Ισπανός πορτιέρο χρειάστηκε καιρό για να επανέλθει από αυτό το σοκ που ήταν και ψυχικό, αλλά και σωματικό. Μιας και επί έναν χρόνο έκανε ατομικές προπονήσεις, χωρίς να έχει βρει ομάδα. Η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που του εμπιστεύτηκε την τύχη της εστίας της και δεν βγήκε χαμένη. Ο έμπειρος γκολκίπερ έπιασε δύο πέναλτι στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Μίλαν, ενώ έχει βγει νικητής τρεις φορές στο σύνολο από τα έντεκα βήματα. Την ώρα και τη στιγμή που ο Ονάνα δεν είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση στους «κόκκινους διαβόλους».

Ε, όχι και τον Σερ Άλεξ!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αυτή τη φορά δεν ήρθε από τον Τεν Χαγκ. Αλλά από την ΙΝΟS και τον Σερ Τζίμι Ράτκλιφ. Η απόφαση -που παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή ακόμα δεν έχει αλλάξει- ήθελε να σταματάει άμεσα η χρηματοδότηση προς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έδινε το «παρών» σε πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μιας και ήταν πρέσβης του συλλόγου και στην ουσία βοηθούσε στις δημόσιες σχέσεις και για να διατηρηθεί η αγγλική ομάδα σε υψηλά επίπεδα ακόμα και σε αυτό το στάδιο!

Ωστόσο, η νέα διοίκηση της Γιουνάιτεντ θεώρησε πολλά τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο θρύλος του συλλόγου και έτσι τον… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Στην προσπάθεια που γίνεται για να μειωθούν τα έξοδα. Αν ήταν κάποιος άλλος μάλλον δεν θα άνοιγε ρουθούνι. Όμως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για έναν άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε οι «κόκκινοι διάβολοι» να φτάσουν πιο ψηλά από κάθε άλλη ομάδα στην Αγγλία πριν από μερικά χρόνια.