Ο Μίκελ Αρτέτα μίλησε για την κριτική που του έχει ασκηθεί τελευταία και για το πόσο πολύ ή όχι τον έχει επηρεάσει όλο αυτό στη δουλειά του.

O Μίκελ Αρτέτα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η σεζόν μπορεί να είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα του και τους παίκτες του. Αλλά και για τον ίδιο. Ο Ισπανός τεχνικός έχει πετύχει να προχωρήσει πολύ με την Άρσεναλ και να την κάνει βασική διεκδικήτρια του τίτλου τις τελευταίες δύο σεζόν.

Ωστόσο, αυτό δεν του φτάνει. Κάτι που έχει επισημάνει πολλάκις με τις δηλώσει του. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθεί όσο περνάει ο καιρός να κάνει ολοένα και περισσότερο κυνικούς τους ποδοσφαιριστές του. Κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν που έχουν δώσει οι Λονδρέζοι με μεγάλο τους όπλο την άμυνα έχουν πάρει σημαντικές νίκες και σημαντικά αποτελέσματα. Όπως για παράδειγμα τα «διπλά» στην έδρα των Άστον Βίλα και Τότεναμ. Αλλά και την ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο.

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στον Μίκελ Αρτέτα. Όχι τόσο για την αποτελεσματικότητα της ομάδας του. Αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η Άρσεναλ πλέον παίζει ένα πιο σκληρό και αμυντικό ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν τον… χαλάει. Ούτε παίρνει αυτά τα σχόλια στα σοβαρά. Το σημαντικό για εκείνον είναι, όπως τόνισε με δηλώσεις του πριν το εντός έδρας ματς με τη Λέστερ, εκείνος και οι ποδοσφαιριστές του να σηκώνουν κούπες!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μίκελ Αρτέτα για την κριτική που έχει δεχτεί αυτός και οι παίκτες του το τελευταίο χρονικό διάστημα:

«Είναι μέρος του παιχνιδιού και αυτό. Είναι μέρος αυτού που κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μας δω στο Youtube για κάποιο χαζό λάθος που κάναμε.

Θέλω να μας δω στο Youtube τον Μάιο για όλους τους σωστούς λόγους, ξέροντας ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά και να πανηγυρίζουμε κάποιο μεγάλο τρόπαιο», τα λόγια του.