Ο επί χρόνια συμπαίκτης του Ντέρικ Ρόουζ στο Σικάγο, Γιοακίμ Νοά έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα για το αντίο του κουμπάρου του

Χθες ήταν μια μελαγχολική μέρα για το μπάσκετ. Ο άλλοτε αστέρας των «Ταύρων» Ντέρικ Ρόουζ αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια πλούσια καριέρα.

Μπορείς να τη χαρακτηρίσεις έτσι όχι μόνο γιατί είχε πολλές στιγμές δόξας, αλλά και γιατί επιφύλασσε στον Ρόουζ πολλές δυσκολίες. Τραυματισμοί που άλλαξαν το στάτους του ως μπασκετμπολίστα, αμφισβήτηση, απόψεις πως τα γόνατά του δεν θα τον κρατούσαν για πολλά χρόνια, και η πάντα επίκαιρη ερώτηση «what if».

Σύσσωμος ο κόσμος του NBA τον αποχαιρέτησε χθες. Συμπαίκτες, αντίπαλοι, το NBA, εταιρείες χορηγών, όλοι είπαν το αντίο στον Ντέρικ Ρόουζ.

Ένα ξεχωριστό μήνυμα όμως έστειλε ο κολλητός και κουμπάρος του Γιοακίμ Νοά. Ντέρικ Ρόουζ και Γιοακίμ Νόα είχε δημιουργήσει ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα δίδυμα στην ιστορία του NBA, επί μία 8ετία στους Σικάγο Μπουλς και έδειχνα ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα στον τίτλο, μέχρι να αρχίσουν οι σοβαροί τραυματισμοί του πρώτου.

Οι δύο παίκτες παραμένουν όμως κολλητοί φίλοι και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νόα ανέλαβε το ρόλο να παντρέψει τον Ρόουζ με την αγαπημένη του Άντερσον.

Η ανάρτηση του Γιοακίμ Νοά

Η ελπίδα είναι ένα ισχυρό συναίσθημα.

Πάντα αντιπροσώπευες την ελπίδα με ανθρώπινη μορφή.

Ήταν ξεκάθαρο τι σήμαινες για την πόλη σου, ακόμη και πριν σε επιστρατεύσουν. Όλοι ήξεραν πού πήγαινες βλέποντάς σε να παίζεις στο Simeon. Και όταν οι Μπουλς πήραν την πρώτη θέση το 2008 και όλοι ήξεραν ότι θα επέστρεφες σπίτι σου, η πόλη είχε ελπίδα.

Ήταν τιμή, προνόμιο και πραγματική ευχαρίστηση να μοιράζομαι το γήπεδο μαζί σου. Οι αναμνήσεις δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ιστορίες για μέρες!!!

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόσουν όταν τα φώτα έλαμπαν πιο έντονα είναι αυτό που εκτίμησα περισσότερο. Ήσουν ένας πραγματικά ταπεινός πολεμιστής. Είχες την καρδιά ενός λιονταριού. Ήσυχος, αλλά ανταγωνιστικός σαν κόλαση.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι μαμάδες μας κάπνιζαν νευρικά τσιγάρα στην αποβάθρα φόρτωσης 😂. Πάντα κρατούσες ένα στενό κύκλο. Ήσουν ο νεότερος MVP με την πόλη στην πλάτη σου, αλλά ήσουν εσωστρεφής στην καρδιά.

Η σχέση μας μεγάλωνε ακόμα περισσότερο όταν αντιμετωπίζαμε τις αντιξοότητες. Δεν κατακτήσαμε ποτέ πρωτάθλημα αλλά ως συμπαίκτης και φίλος θέλω απλά να σου πω ότι σε ευγνωμονώ. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που τα έδεσα μαζί σου, φίλε. Σου αξίζουν τα λουλούδια και ο σεβασμός σου, Πουφ. Σε ευχαριστώ για τις αναμνήσεις.

Καθώς μεγαλώνουμε συνεχίζω να εμπνέομαι από εσένα ως πατέρα και σύζυγο. Πραγματικά κρατάς το πλήρωμά σου και χαίρομαι για σένα, την Alaina, την PJ, τη Layla και το London. Θα σε πάρουν με πλήρη απασχόληση και εσείς θα συνεχίσετε να ευημερείτε.

Ξέρω ότι το επόμενο κεφάλαιό σας θα είναι μεγαλύτερο από την καριέρα σας ως παίκτης, γιατί είστε όσο πιο αληθινός και αληθινός γίνεται και γι’ αυτό μας εμπνέετε όλους.

Μπάσκετ ή όχι μπάσκετ – ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.