Ο Ολυμπιακός μπήκε με το αριστερό στη League Phase του Europa League καθώς η Λυών μέσα σε 6 λεπτά βρήκε δύο γκολ και πήρε το τρίποντο

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της νεοσύστατης League Phase του Europa League. Η ελληνική ομάδα, κάτοχος του Conference League, έχασε 2-0 από τη Λιόν στην «Γκρουπάμα Αρένα» με τέρματα των Σερκί (65΄), Μπενραχμά (71΄). Επόμενος αγώνας για τους «ερυθρόλευκους», την προσεχή Πέμπτη (3/10) εναντίον της Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η αναμέτρηση

Με τριάδα στην άμυνα και τους Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί προωθημένους, προσπάθησε ο Μεντιλίμπαρ να αιφνιδιάσει τη Λιόν με ένα 3-5-2. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν καλά «διαβασμένοι» και άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του Πιέρ Σαζ πατούσαν πολύ εύκολα την περιοχή του Τζολάκη και επανακτούσαν συνεχώς τη μπάλα έχοντας την κατοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Πάντως, κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησαν, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26΄ με τον Τζολάκη να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση με το πόδι στην κλειστή γωνία, στο πανέξυπνο σουτ του Νουαμά.


Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πλησίασε το προβάδισμα με ένα σουτ του Ροντινέι το οποίο «έβγαλε» με εκπληκτικό τρόπο ο Περί στο 32΄. Προς το τέλος του ημιχρόνου, πίεσε ξανά η Λιόν και το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σίγουρα ευχαριστημένοι που μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ.

Το 2ο ημίχρονο

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού (48΄) ο Λακαζέτ με βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Άμεση ήταν η απάντηση των κατόχων του Conference League με εξαιρετικό συνδυασμό Έσε, Τσικίνιο και γύρισμα στον Γιάρεμτσουκ ο οποίος δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να βρει δίχτυα. Ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ακριβώς στη συμπλήρωση 50 λεπτών.

Στο 64΄ η Λίον απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Τζολάκη να νικάει τον Τολισό, όμως ένα λεπτό αργότερα ο 22χρονος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Ραγιάν Σερκί βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση «κεραυνοβόλησε» τον Τζολάκη για να γράψει το 1-0. Δεύτερο γκολ για τον 21χρονο επιθετικό μέσα σε λίγες ημέρες αφότου ανανέωσε το συμβόλαιό του με την «Ολυμπίκ» έως το 2026.

Ο σκόρερ αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Μπενραχμά, ο οποίος άμεσα «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους. Στο 71΄ από την ασίστ του Ζάχα (ντεμπούτο με τη Λιόν) ο Μπενραχμά πλάσαρε χαμηλά και διαμόρφωσε το 2-0. Δευτερόλεπτα πριν, ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας είχε προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πιο ψηλά από το τέρμα του Περί.

Διαιτητής: Λορένς Βισέρ (Βέλγιο)
Κίτρινες: Ταλιαφίκο – Ντάνι Γκαρθία, Έσε, Ροντινέι

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67΄ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Σερκί (67΄ Μπενραχμά), Φοφανά (67΄ Ζαχά), Λακαζέτ (75΄ Μικαουτάτζε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83΄Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68΄ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83΄ Φέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68΄ Γουϊλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60΄ Κωστούλας), Ελ Κααμπί