Οι 11 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου περιμένουν οι Big 4 και το ματς που εκκρεμεί.

Το… πρόγευμα της φάσης του Κυπέλλου έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του, καθώς εκκρεμούν δύο αγώνες για να ολοκληρωθεί οριστικά το παζλ των «16», στο οποίο θα κάνει την εμφάνισή του, φυσικά και το Big 4. Κύπελλο Ελλάδας

Δεν έχει γίνει ακόμα η αναμέτρηση για την προηγούμενη φάση του θεσμού ανάμεσα σε Αιγέα Πλωμαρίου και Καβάλα (2/10, 15:00), από την οποία θα προκύψει η αντίπαλος του Asteras AKTOR.

Τα σημερινά αποτελέσματα
Ζάκυνθος-Παναργειακός 2-0

Στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Ζάκυνθος μετά τη νίκη επί του Παναργειακού με 2-0. Οι νησιώτες προηγήθηκαν στο 34’ με σουτ του Στεργίου εντός περιοχής.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Πρίκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χατζηδημητρίου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαλαούρα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Παπανικολόπουλος στο 58ο λεπτό.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (81΄ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Γουσέτης (70΄ Νικολακόπουλος), Μακρής (81΄ Μεταξάς), Στεργίου (60΄ Ζελέκου), Τσιαπάρο (60΄ Τσιαπάρο), Νικολίτσας, Παπανικολόπουλος

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Αμπντέλ Σαλάμ, Τσάνι, Τσιράκης, Καρυπίδης (67΄ Καρντόσο), Πρίκας, Κωστίκα (60΄ Κονέ), Κουγιάνπαα (50΄ Μιλτιάδης), Αλιατίδης, Ντιαλό (67΄ Τσιώλης), Χατζηδημητρίου (67΄ Παναγιώτου).

Κηφισιά-Λαμία 1-0

Η Κηφισιά προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος 2024-25, αποκλείοντας τη Λαμία από την οποία τη χωρίζει μια κατηγορία, μετά τη νίκη της με 1-0 στο «Ζηρίνειο».

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα και βρήκε το γκολ, εν τέλει, στο 81ό λεπτό από τα 11 βήματα, με τον Μάναλη.

Το πέναλτι κέρδισε ο Τετέη στο 80΄ μετά από σπρώξιμο του Αθανασακόπουλου στη μεγάλη περιοχή. Μετά το εις βάρος τους τέρμα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση, πίεσαν για την ισοφάριση αλλά δεν την πέτυχαν.

Μάλιστα, η Λαμία τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Ρατόν, για μαρκάρισμα στον Τετέη εκτός περιοχής.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Σεμπαστιάν Λέτο): Ξενόπουλος, Σίλα (90΄+3 Ρότσα), Μαζουλουξής, Σόουζα, Σωτηράκος, Σμπώκος (64΄ Σιμόν), Παυλάκης (64΄ Τετέη), Εμπό, Κυριόπουλος (64΄ Σολόα), Παντελίδης (81΄ Μίλερ), Μάναλης.

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Ρατόν, Σαραμαντάς, Αντράντε, Γκοτζαμανίδης (85΄ Τσιάκας), Φουρτάδο, Σάντμπεργκ (45΄ Ραντόνια), Μπίκοφ (61΄ Νούνιες), Ενρίκεθ, Δοϊρανλής (61΄ Αθανασακόπουλος), Σιμόνι, Γιαννούτσος.

Νέα Ιωνία-Πανιώνιος 0-0 κ.δ. (1-2 στα πέναλτι)

Ο “Ιστορικός” κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέας Ιωνίας έπειτα από πολύ σκληρή μάχη, η οποία κρίθηκε στη… ρωσική ρουλέτα μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε πολύ σκληρό ντέρμπι, ο Πανιώνιος κατάφερε να νικήσει στα πέναλτι τη Νέα Ιωνία (0-0 καν. διάρκεια, 2-1 πεν.) και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στο 108΄, ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Κολοβός αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Στα πέναλτι, οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα νευρικοί και άστοχοι, με αυτούς της νέας Ιωνίας να αστοχούν σε τέσσερα από τα πέντε και τον Πανιώνιο να επικρατεί με 2-1.

Νέα Ιωνία: Γκλότσος, Αλεμής, Χατζηγεωργίου, Φλόκος, Τζαμάι, Καλιτσουνάκης, Λαμπίρης, Μουστάκης, Παπαϊωάννου, Πίσας, Πλατέλλας.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Μπουρλάκης, Γεμιστός, Γκίνι, Γροντής, Χρούστινετς, Ενγκουέμ, Πιερτζακόμι, Πότσι, Στούπης.

ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 0-1

Το γκολ του Χέφτε Μπετανκόρ στο 8ο λεπτό έκανε τη… διαφορά για τον Πανσερραϊκό στον αγώνα με την ΑΕΛ στην «AEL FC Arena» και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στον αγώνα και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή του, μόλις στο 8ο λεπτό. Έπειτα από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Ντέλετιτς, ο Μπετανκόρ έπιασε υποδειγματική κεφαλιά και την έστειλε στο «παραθυράκι» της εστίας του Σουλούκου, κάνοντας το 1-0 για τα «λιοντάρια».

Η ΑΕΛ ακολούθως πήρε τα ηνία του αγώνα κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Παπαγεωργίου και Κρητικό, ενώ ο Πανσερραϊκός «απάντησε» με το πλασέ του Σαλαζάρ που πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ πιο πιεστική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μούργο στο 69’, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσίκα με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή.

Ο Πανσερραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες στο 80’ μετά την αποβολή του Πεταυράκη με 2η κίτρινη, όμως η ΑΕΛ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημά της στα τελευταία λεπτά, με τον Κατσικά να δείχνει μεγάλη σταθερότητα και να διατηρεί ως το φινάλε το 1-0 των «λιονταριών».

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 29’ Μωραΐτης, 73’ Φατάι – 25’ Καρασαλίδης, 43’ Τομάς, 49’ Πεταυράκης
Αποβολές: 80’ Πεταυράκης (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Κοσόνου, Τριμμάτης, Γιαξής, Παναγιωτίδης (76’ Σγουρός), Ακόστα (46’ Μούργος), Κ. Παπαγεωργίου (63’ Στίνα), Μωραΐτης (63’ Φατάι), Κρητικός (76’ Γ. Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Κατσικάς, Δεληγιαννίδης (76’ Ουαγκέ), Καρασαλίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Λιάσος, Στάικος (63’ Γκέλιν), Τόμας (57’ Χατζηστραβός), Ντέλετιτς, Σαλαζάρ (57’ Τέρζιτς), Μπετανκόρ (76’ Γκίγκιτς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης φάσης:

Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου

Εθνικός Πειραιά – Άρης 0-1
Απόλλων Κρύας Βρύσης – Βόλος 0-3
Αιγάλεω – Καμπανιακός 3-2
Διαγόρας Ρόδου – Athens Kallithea 0-0 (3-4 πεν.)
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή 0-2
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-2
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-1

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Ζάκυνθος – Παναργειακός 2-0
Κηφισιά – Λαμία 1-0
Νέα Ιωνία – Πανιώνιος 0-0 (1-2 πεν.)
ΑΕΛ – Πανσερραϊκός 0-1