Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Έβερτον, Κέιθ Γουάινες, αν η Μάντσεστερ Σίτι τιμωρηθεί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εκείνη.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που δεν… παίζεται εντός αγωνιστικού χώρου τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο και έχει φτάσει τις τέσσερις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αλλά πίσω από αυτά όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν σκιές. Και μάλιστα πολλές.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η ακρόαση των «πολιτών» όσον αφορά τις 115 κατηγορίες που τους βαραίνουν. Πρόκειται για μία διαδικασία που αναμένεται να τραβήξει αρκετό καιρό. Σύμφωνα με τα περισσότερα αγγλικά ΜΜΕ κοντά στις δέκα εβδομάδες. Ίσως και λίγο περισσότερο.

Κανείς δεν ξέρει αν θα βρεθεί αθώα ή ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι και ποια μπορεί να είναι η ποινή της. Αν θα χάσει κάποιους βαθμούς ή και κάποια πρωταθλήματα. Όλα είναι ρευστά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί είναι εκείνοι που λένε την άποψη τους για το θέμα. Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην πρόεδρος της Έβερτον. Ο λόγος για τον Κέιθ Γουάινες, όπου σύμφωνα με τον ίδιο και αυτά που δήλωσε στο «Football Insider» η Σίτι έχει ισχυρές πιθανότητες από τη νέα σεζόν να αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία. Μιας και αυτό ακούει ολοένα και περισσότερο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Έβερτον όσον αφορά την πιθανή τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι:

«Δεν πιστεύω ότι θα αφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη αυτή η ομάδα. Δεν νομίζω ότι μπορούν να υπάρξει τόσο σκληρή τιμωρία για τη Σίτι. Αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι μπορεί να υπάρξει υποβιβασμός. Και όχι μόνο για μία κατηγορία. Αλλά και για δύο. Κάτι που είναι αν μη τι άλλο ακραίο. Αν και εφόσον υπάρχει καταδίκη της Σίτι σε όλη αυτή τη διαδικασία που νομίζω μπορεί να κρατήσει πάρα πολύ καιρό.

Νομίζω και ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να βρουν μία χρυσή λύση. Κάπου στη μέση. Νομίζω θα υπάρχει ποινή και θα είναι αρκετά σκληρή. Αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για αφανισμό μιας ομάδας».