Ο Πανιώνιος έριξε «βόμβα» με τον Ντένις Τσερίσεφ, με τον αριστεροπόδαρο επιθετικό να έχει μια καριέρα άτυχη και αλλοπρόσαλλη

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε μία πολύ σημαντική μεταγραφή στη μάχη που δίνει για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιστορικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντένις Τσερίσεφ. Ο 33χρονος Ρώσος, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, έχει ένα βαρύ βιογραφικό και έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Βενέτσια, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Στην ιταλική ομάδα είχε 34 συμμετοχές τα τελευταία δύο χρόνια.

Ποιος είναι όμως ο Τσερίσεφ

Ο Ρώσος εξτρέμ είναι από τους «άτυχους» του ποδοσφαίρου. Γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της Ρεάλ, είχε από πολύ μικρός την ευκαιρία να μάθει δίπλα στους κορυφαίους και όλα τα φόντα για να κάνει μία σπουδαία καριέρα. Παρόλα αυτά, οι πάρα πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω.

Έκανε το ντεμπούτο του με τις ρεζέρβες της βασίλισσας το 2009 και με την πρώτη ομάδα το 2012.

Στη συνέχεια έπαιξε δανεικός σε Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια πριν πάει μόνιμα στη Βιγιαρεάλ το 2016. Ξεκίνησε, ωστόσο, την καριέρα του στη Σπόρτινγκ ντε Χιχόν, όπου έπαιζε τότε ο πατέρας του Ντμίτρι. Σύντομα τον ακολούθησε στο επόμενο κλαμπ του, τη Μπούργκος, σε ηλικία εννέα ετών.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Στη Σεβίλλη είχε τραυματισμούς και οι Ανδαλουσιάνοι επέλεξαν να μην τον αγοράσουν. Πήγε λοιπόν, στη Βιγιαρεάλ ως δανεικός. Συνολικά, με το «κίτρινο υποβρύχιο» μέτρησε 90 ματς, 11 γκολ και 15 ασίστ.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016 πήγε δανεικός στη Βαλένθια. Εκεί έκανε τεράστια καριέρα και μέτρησε συνολικά 122 παιχνίδια, 11 γκολ και 12 ασίστ.

Στις 31 Αυγούστου 2022, ο Ρώσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Βενέτσια. Σκόραρε δύο φορές στην τρίτη του εμφάνιση στη Serie B, σε εκτός έδρας νίκη με 4-1 εναντίον της Κάλιαρι την 1η Οκτωβρίου. Με την ιταλική ομάδα είχε 34 ματς, 4 γκολ και 2 ασίστ κι αποχώρησε τον περασμένο Ιούλιο. Πέρσι είχε μόλις 10 ματς χωρίς γκολ ή ασίστ.

Συνολικά, στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε 7 παιχνίδια, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Στο Μουντιάλ του 2018

Μέχρι το Μουντιάλ του 2018 που έλαβε χώρα στη Ρωσία, ο Τσερίσεφ είχε κάνει συνολικά 9 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Στο πρώτο ματς, δεν ξεκίνησε καν βασικός, ωστόσο η τύχη του χαμογέλασε, όταν ο καλύτερος παίκτης της Ρωσίας, Άλαν Τζαγκόεφ, τραυματίστηκε. Ο Τσερίσεφ μπήκε ως αλλαγή στο 24′ της αναμέτρησης με τη Σαουδική Αραβία και στο 43′ έκανε το 2-0 για την ομάδα του με εντυπωσιακή προσποίηση και πολύ ωραίο τελείωμα. Αλλά μετά..είχε και γλυκό. Στις καθυστερήσεις πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής και με ένα αδιανόητο σουτ με εξωτερικό φάλτσο υπέγραψε το τελικό 5-0 μπροστά σε αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Στο επόμενο ματς της Ρωσίας, φυσικά, ο Τσερίσεφ ξεκίνησε βασικός. Μετά τα δύο γκολ της πρεμιέρας, έβαλε ακόμη ένα στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Αίγυπτο, καθώς με ωραίο πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0 για την ομάδα του, που έκανε το 2Χ2 με τελικό σκορ 3-1.

Η Ρωσία προκρίθηκε ως 2η και έπεσε πάνω στην Ισπανία. Όλοι θεώρησαν πως κάπου εκεί θα έσβηνε το… όνειρο της οικοδέσποινας, ωστόσο μετά από το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι. Ο Τσερίσεφ, που είχε έρθει από τον πάγκο, έβαλε μάλιστα το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, πριν ο Ιάγο Άσπας αστοχήσει για τους Ισπανούς για την ολοκλήρωση του ρωσικού θριάμβου.

Το όνειρο όμως συνεχίστηκε. Επόμενη αντίπαλος η Κροατία, με τον Τσερίσεφ να ξαναβρίσκει δίχτυα με γκολ-ποίημα. Η εξέλιξη της αναμέτρησης όπως είδε την Κροατία να περνάει στα ημιτελικά αλλά ο Τσερίσεφ βγήκε δεύτερος σκόρερ του Μουντιάλ με 4 γκολ, μαζί με ονόματα όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντουάν Γκριεζμάν, Κιλιάν Εμπαπέ και Ρομέλου Λουκάκου!


Το άστρο του έλαμψε για λίγο, με τους τραυματισμούς να τον κρατούν πίσω και στις περισσότερες από αυτές τις σεζόν στην Ισπανία δεν κατάφερε να βρει σταθερότητα. Στόχος του είναι με τον Ιστορικό να επιστρέψει εκεί που η ομάδα ανήκει. Στα σαλόνια της Super League.