Η 5η αγωνιστική της Super League βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, που πήρε το «δώρο» από τις γκέλες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού

Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League υπάρχει μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής, με τον ΠΑΟΚ να φιγουράρει μόνος στο ρετιρέ, καθώς εκμεταλλέυτηκε τις γκέλες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σε Χαριλάου και Λεωφόρο αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός με λυτρωτή των Τζούρισιτς στο τέλος υπέταξε τον Πανσσερραϊκό στα τελευταία 10 λεπτά, δείχνωντας σε καλύτερο φεγγάρι από τις προηγούμενες αγωνιστικές. Σε αγωνιστική άνοδο ο Ατρόμητος και ο Άρης που φιγουράρουν στους 8 βαθμούς και μια Athens Kallithea…που βάζει δύσκολα και κόβει βαθμούς από τους «μεγάλους».

Αναλυτικά όσα έγιναν στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο (21/9)

Βόλος-ΠΑΟΚ 1-4: Από την κορυφή της Super League, πετάει «φουριόζος» για την Πόλη

Με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να «καθαρίζει» πίσω και τους μεσοεπιθετικούς να σκοράρουν μπροστά, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κερδίζοντας με 4-1 τον Βόλο, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΟΚ δεν αγχώθηκε όταν ο Βόλος μείωσε στο σκορ, και με άνεση αναχωρεί για την Τουρκία να αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι το βράδυ της Τετάρτης

Με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να «καθαρίζει» πίσω και τους μεσοεπιθετικούς να σκοράρουν μπροστά, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κερδίζοντας με 4-1 τον Βόλο, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Βόλος-ΠΑΟΚ

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» απέκρουσε το πέναλτι του Όμρι Άλτμαν μόλις στο 3ο λεπτό, δίνοντας το έναυσμα στους συμπαίκτες του.

Ο Στέφαν Σβαμπ (24′ με πέναλτι), ο Τόμας Μουργκ (54′), ο Τάισον (60′) και ο Φεντόρ Τσαλόφ (89′) έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έμεινε μόνη στην κορυφή.

Τα highlights

Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Φεράρι, Μεντιέτα, Κόβατς – Μπάμπα.
Κόκκινες: Φεράρι (34′).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72′ Κόμπα), Ασεχνούν (40′ Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61′ Βιγιαφάνιες), Κόντε (61′ Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67′ Ότο), Σβαμπ (67′ Μπακαγιόκο), Καμαρά, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Τάισον (79′ Σορετίρε), Τισουντάλι (67′ Τσάλοφ).

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Τον… εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως ανασταλτικά, ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάνου Γκαρθία (3′) και Λορέν Μορόν (41′) σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον νεαρό Κλέιτον Ντιαντί.

Λίγα πράγματα και πάλι επιθετικά από τους «ερυθρόλευκους» που απλά μείωσαν με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά θα πρέπει να διορθώσουν πολλά ενόψει της πρεμιέρας του League Phase του UEFA Europa League απέναντι στη Λιόν.

Τα highlights

Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (Ιταλία) Άρης-Ολυμπιακός 2-1
Κίτρινες: Μάγιο, Βέλεθ, Σιφουέντες – Ντόη, Κάρμο, Ολιβέιρα.

Οι συνθέσεις
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (90’+3′ Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (76′ Νταρίντα), Ντιαντί (76′ Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86′ Σαμόρα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (77′ Κοστίνια), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία (46′ Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69′ Γιάρεμτσουκ), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Ντόη (77′ Μπιανκόν)

Παναιτωλικός-Asteras AKTOR 1-1: Μοιρασιά στο Αγρίνιο

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 20 λεπτά λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου (69΄), ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1-1 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι, στο ντεμπούτο του Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο, προηγήθηκαν με τον Γιαμπλόνσκι στο 28΄, ενώ ισοφάρισε στο 35΄ ο Παναιτωλικός με τον Λομόνακο.

Τα highlights

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας Παναιτωλικός-Asteras
Κίτρινες: Πέρες, Ντίας, Μλάντεν, Σιέλης – Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρέσπι, Καστάνο, Μουνιόθ
Κόκκινη: Τριανταφυλλόπουλος (69΄)

Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (90+1΄ Κοντούρης), Μπουζούκης (76΄ Μιγκέλ Λουϊς), Μπελεβώνης (76΄ Λαχούντ), Ντίας (64΄ Ρόα), Λομόνακο (76΄ Μάιντεβατς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κλοντ Μακελελέ): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Καστάνο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (87΄ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Καλτσάς (87΄ Παλάσιος), Μπαρτόλο (71΄ Ρούμπεν Γκαρθία), Άνταμ (59΄ Αλάγκμπε), Κρέσπι.

Κυριακή (22/9)

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1: Ο Λαμπρόπουλος στέρησε από τον Λεβαδειακό την πρώτη νίκη

Λεβαδειακός και ΟΦΗ μοιράστηκαν βαθμούς στη Λιβαδειά καθώς ο Λαμπρόπουλος στέρησε από τους γηπεδούχους την νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και απείλησαν στο 23΄, όταν ο Χριστογεώργος δεν συγκράτησε τη μπάλα σε μακρινό σουτ του Τσάπρα, αυτή στρώθηκε στον αμαρκάριστο Μπάλτσι, το τελείωμα του οποίου όμως δεν ήταν καλό.

Τα δεδομένα άλλαξαν με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, καθώς το εξαιρετικό σουτ του Μπάλτσι έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό στο 46΄. Οι παίκτες του Τραϊνού Δέλλα ήταν υποχρεωμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν την ισοφάριση, αλλά η απόδοσή τους ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν» το βαθμό στο 95΄, χάρη σε κεφαλιά του προωθημένου Λαμπρόπουλου μετά από σέντρα του Σενγκέλια.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Τσοκάι, Ρομό, Λιάγκας – Φούντας, Μπρεσάν, Χατζηθεοδωρίδης

Οι συνθέσεις
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (82΄ Κωστή), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (46΄ Πλέγας), Βήχος, Ρομό (88΄ Οζμπολτ), Ζίνι (65΄ Γιαννιώτας), Πεντρόσο (88΄ Εραμούσπε), Μπάλτσι, Τσάπρας

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ (79΄ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (54΄ Αποστολάκης), Μπαϊνοβιτς (79΄ Καραχάλιος), Φούντας (79΄ Ριέρα), Νους (62΄ Σαλσίδο), Σενγκέλια, Γιουνγκ.

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1: Νίκη δια χειρός Τζούριτσιτς

Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν μέχρι το 80′ αλλά δύο γκολ του Τζούριτσιτς έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα και μια σημαντική νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Η πίεση του Παναθηναϊκού επιβραβεύτηκε στο 81’ με ένα γκολ του Φίλιπ Τζούριτσιτς.
Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον ξανά τον έλεγχο του αγώνα στα δικά του χέρια κι έφτασε και σε τρίτο γκολ, ξανά με τον Τζούριτσιτς στο 88ο λεπτό. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα πολύ έξω απ’ την περιοχή, την «κουβάλησε» αρκετά μέτρα και με έναν δεξιό «κεραυνό» έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Τα highlights

Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: 82’ Τζούριτσιτς – 36’ Τέρζιτς, 65’ Μπετανκόρ, 69’ Περούτσι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ λ. τρ. Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

Ατρόμητος-Λαμία 4-2: Υψηλές πτήσεις για τους «Περιστεριώτες» με 4 διαφορετικούς σκόρερ

Ο Ατρόμητος του Πάμπλο Γκαρσία συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και επικρατώντας 4-2 της Λαμίας στο Περιστέρι ανέβηκε την τέταρτη θέση της Super League, μετά από τις πρώτες 4 αγωνιστικές.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχαν οι νικητές, τους Καρλίτος (5΄), Μπακού (50΄), Φαν Βερτ (70΄) και Αθανασίου (77΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ραντόνια στο 40΄, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Χουτεσιώτη.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Κίτρινες: Τσακμάκης – Ρινγκ

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου (81΄ Βρακάς), Ουέντραογκο, Τσιγγάρας (81΄ Τσακμάκης), Μπακού (81΄ Έντερ), Γιουμπιτάνα (66΄ Μιχορλ), Ουάρντα, Καρλίτος (39΄λ.τρ. Φαν Βερτ)

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σάντμπεργκ (46΄ Μπίκοβ), Κορνέζος (74΄ Σιμόνι), Λέο, Ραντόνια, Γιαννούτσος, Νούνιες, Ρινγκ, Φουρτάδο (80΄ Σαραμαντάς), Μέκιτς (56΄ Ενρίκες), Βλαχομήτρος (56΄ Γκουϊντο)

Athens Kallithea-ΑΕΚ 0-0: Φρέναρε και την «Ένωση»… με τον ΠΑΟΚ μόνο στο «ρετιρέ»

Μετά τον Παναθηναϊκό, η Athens Καλλιθέα κατάφερε να κόψει βαθμούς και από την ΑΕΚ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εξαιρετική για ακόμα μία φορά η νεοφώτιστη ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, «γκρέμισε» την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία βρίσκεται πλέον μόνος ο ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Τα highlights

Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Μότοκ, Πασαλίδης, Μερκάτι – Κοϊτά, Μάνταλος, Γιόνσον, Πινέδα, Πήλιος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71΄ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67΄ Ντιαγιέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67΄ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72΄ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85΄ Σοϊρι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί (37΄λ.τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66΄ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76΄ Τσιλούλης), Κοϊτά (66΄ Τσούμπερ), Ελίασον (76΄ Φερνάντες), Πιερό.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.