Ο Λαμίν Γιαμάλ από πολύ νωρίς έδειχνε ότι μπορεί να πάει μπροστά και να γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Κάτι που έδειξε την περασμένη σεζόν τόσο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και με εκείνη της εθνικής Ισπανίας κατά τη διάρκεια του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Εκείνος που του έδωσε φανέλα βασικού με τους Καταλανούς ήταν ο Τσάβι. Ο πρώην τεχνικός των «μπλαουγκράνα» ήταν αυτός που τον είδε πρώτος απ’ όλους και χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο, ώστε να καταλάβει το μεγαλείο του ταλέντου του και ότι μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά στο εγγύς μέλλον. Όπως και έγινε δηλαδή!

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι μόλις 17 ετών. Μα έχει το ταλέντο για να φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου σαν κάποιος που έχει παίξει πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Τζόρντι Κρόιφ, μίλησε για το πως ο Τσάβι κατάλαβε με ποιον είχε να κάνει!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Τζόρντι Κρόιφ για τον Τσάβι και τον Λαμίν Γιαμάλ:

«Θυμάμαι όταν μας μίλησε για πρώτη φορά ο Τσάβι για τον Λαμίν Γιαμάλ. Χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να καταλάβει πόσο σπουδαίο ταλέντο είναι και πόσο μπροστά μπορεί να πάει. Μάλιστα, εκείνος ήθελε να του βάλει να παίξει για πρώτη φορά πιο πριν σε σχέση με το πότε έκανε το ντεμπούτο του.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό, μιας και ήταν πολύ μικρός και δεν είχε επαγγελματικό συμβόλαιο», τα λόγια του.