Τι δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για το τουρνουά στη μνήμη του πατέρα του, την επένδυσή του στον Παναθηναϊκό και τους στόχους της φετινής περιόδου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήρης Γιαννακόπουλος, μίλησε για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος, ευχαρίστησε τις ομάδες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, ενώ τόνισε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο «μεγάλος του αδελφός» καθώς ο πατέρας του είχε στο γραφείο του περισσότερες φωτογραφίες με τον Σέρβο τεχνικό, παρά με αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου:

«Καλησπέρα. Να σας καλωσορίσω στο τουρνουά. Το φετινό είναι κάπως διαφορετικό. Έχουμε ίσως τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και να τις ευχαριστήσω που δέχθηκαν. Είναι ένα τουρνουά που μετά από 56 χρόνια χρόνια θα είναι αθλητικό και κοινωνικό γεγονός. Είναι ο πρώτος αγώνας από το 1968 που θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που βοήθησαν σε αυτό. Θεού θέλοντος ο καιρός να είναι καλός και 40.000 άνθρωποι να απολαύσουν κάτι μεγάλο.

Νιώθω ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους. Με την Μακάμπι «πολεμάμε» χρόνια μαζί για τους ίδιους στόχους και για το καλό του μπάσκετ. Η Εφές έχει δεχθεί πάρα πολλές φορές να έρθει. Θυμάμαι να βλέπω τον Αταμάν στα μπλε και να λέω θέλω να τον δω στα πράσινα. Έγινε αυτό και εξελίχθηκε με επιτυχία.

Κρατάω την Παρτίζαν και τον μεγάλο μου αδελφό τον Ζέλικο, ο οποίος όπου και αν είναι πάντα ανταποκρίνεται στην πρόσκληση.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Να σας πω και μία ιστορία: Ο πατέρας μου έχει ένα γραφείο στο σπίτι που το έχω αφήσει όπως ήταν. Αν πάω μέσα, μπορεί οι φωτογραφίες με τον Ζέλικο να είναι περισσότερες από τις δικές μου. Για αυτό λέω με χαρά και τιμή ότι είναι μεγάλος αδελφός

Εύχομαι να έχουν όλες οι ομάδες υγιή και καλή σεζόν. Όλες να πετύχουν τους στόχους τους και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι να ενώνει. Δεν κοιτάμε χώρες, θρησκείες αλλά πως θα κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να περνάει ωραία και να ενώνει. Να έχουμε μία καλή σεζόν».

Αν είχε φανταστεί ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο τον Παναθηναϊκός εμπορικά και αγωνιστικά:

«Βλέπω πως υπάρχει ανάπτυξη, το μπάσκετ μεγαλώνει. Όταν αποφάσισα να επενδύσω και πάλι, χρήματα, χρόνο, ενέργεια, στόχος ήταν πάντα η κορυφή. Γι’ αυτό επέλεξα τον Εργκίν κι αυτούς τους παίκτες. Αν με ρωτάτε αν το πίστευα πως θα πάμε στην κορυφή σε έναν χρόνο, ναι το πίστευα. Γιατί χωρίς πίστη δεν μπορείς να πας πουθενά».

Για το αν σκέφτεται να καθιερώσει το τουρνουά στο «Καλλιμάρμαρο»:

«Το Καλλιμάρμαρο είναι ιστορικό. Ελπίζω από του χρόνου το ΟΑΚΑ θα είναι πανέτοιμο ως ένα υπερσύγχρονο στάδιο για να φιλοξενήσει κάθε τουρνουά και ομάδες από το ΝΒΑ, από παντού».

Για το αν η επένδυση στο ΟΑΚΑ αποσκοπεί σε κάποια απόσβεση ή αν για τον κόσμο του Παναθηναϊκού μπορεί να τα γκρεμίσει όλα όπως έλεγε ο πατέρας του, Παύλος, σχολίασε:

«Μπορούν να γίνουν και τα δύο. Μπορείς να κάνεις τα καλύτερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να είναι και επένδυση. Πριν λίγα χρόνια είχα πει ότι δεν έχει νόημα να πετάς λεφτά σε μία τρύπα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι επιχείρηση που πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και να υπάρχει και εμπειρία για τους φιλάθλους».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.