Η πρώτη αγωνιστική του Champions League μας...άφησε με πολλά γκολ, ίδια σκορ, ωραίες «πρωτάρες» και ρεκόρ του Εμπαπέ...που σπάνε

Τρεις νίκες με το ίδιο σκορ (2-1), μία…επίδειξη δύναμης (0-4) από τη Λεβερκούζεν στο Ρότερνταμ και ένα δύσκολο πέρασμα (1-2) της Μπενφίκα από το Βελιγράδι, σημειώθηκαν χθες (19/9) το τρίτο και τελευταίο μέρος της 1ης αγωνιστικής στη νέα εποχή του Champions League.

Αυτά είναι τα πρόσωπα και ρεκόρ και τα σερί της χθεσινής ημέρας (19/9) στην κορυφαία διοργάνωση, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λειψία 2-1

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ισοφάρισε το καλύτερο σερί συνεχόμενων εντός έδρας νικών της (6) στο Κύπελλο Πρωταθλητριών /UCL. Έφτασε επίσης σε αυτόν τον αριθμό το 1958-1966 (τα πρώτα 6 παιχνίδια τους στη διοργάνωση), μέχρι που έχασε έναν εντός έδρας αγώνα από τη Βοϊβοντίνα με 2-3 στις 21 Δεκεμβρίου 1966.

Μονακό-Μπαρτσελόνα 2-1

Η Μονακό τερμάτισε το αρνητικό σερί της στο UCL (14 αγώνες χωρίς νίκη: 3 ισοπαλίες και 11 ήττες) που ήταν το χειρότερο τέτοιο σερί στο Champions League για ομάδα από τα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Μπαρτσελόνα ξεκινά το Champions League με ήττα για 3η φορά στην ιστορία της (επίσης εναντίον Νιούκαστλ το 1997 και εναντίον Μπάγερν το 2021).

Ο Τζορτζ Ιλενικένα (18 ετών και 34 ημερών) έγινε ο νεότερος σκόρερ του Champions League για τη Μονακό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του συλλόγου που είχε θέσει ο Κιλιάν Μπαπέ το 2017 (18 χρόνια 63 ημέρες).

Ο Ιλενικένα είναι ο 3ος νεότερος παίκτης που σκοράρει με γαλλικό σύλλογο στο Champions League, μετά τους, Γυόρεν Ζαίρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν) σε ηλικία 17 ετών 280 ημερών και Καρίμ Μπενζεμά (Λιόν) στα 17 χρόνια 352 ημέρες.

Η αποβολή του Έρικ Γκαρθία (στο 10ο λεπτό) είναι η γρηγορότερη χρονικά που υπέστη παίκτης της Μπαρτσελόνα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο «κάτοχος» ρεκόρ του συλλόγου ήταν ο Γκιγιέρμο Αμόρ (αποβλήθηκε στο 17ο λεπτό απέναντι στη Σπάρτα Πράγας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Κύπελλο 1991-92).

Συνολικά, είναι η 5η γρηγορότερη αποβολή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (σε όλες τις διοργανώσεις).

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο σε κάθε έναν από τους 2 τελευταίους αγώνες της στο Champions League, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του Ρόναλντ Αραούχο εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στις 16 Απριλίου 2024 (στο 29ο λεπτό).

Αταλάντα-Άρσεναλ 0-0

Η Άρσεναλ απέτυχε να σκοράρει στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League στην Ιταλία.

Ο Ντέιβιντ Ράγια είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της Άρσεναλ που απέκρουσε πέναλτι στο Champions League από τις 11 Μαρτίου 2014 (Λούκας Φαμπιάνσκι).

Φέγενορντ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-4

Είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/UCL.

Με τα δύο γκολ του, ο Φλόριαν Βιρτς έγινε ο πρώτος Γερμανός παίκτης που σημείωσε 2+ γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Ο Φλόριαν Βιρτς χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα για να πετύχει το πρώτο του γκολ στο Champions League. Μόνο ένας Γερμανός παίκτης χρειαζόταν λιγότερο χρόνο για να κάνει το ντεμπούτο του ως σκόρερ στη διοργάνωση: ο Άντι Μέλερ που έκανε το ντεμπούτο του στο UCL με την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 1995 σκοράροντας μετά από μόλις 37 δευτερόλεπτα.

Αυτό το γκολ του Φλόριαν Βιρτς είναι το πρώτο εκτός έδρας γκολ της Λεβερκούζεν στο Champions League.

Μπρεστ-Στουρμ Γκρατς 2-1

Η Μπρεστ έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα τον 21ο αιώνα που έκανε ντεμπούτο στο Champions League με νίκη, μετά από ήττες από τη Λιλ το 2001 και τη Μονπελιέ το 2012 και μια ισοπαλία από τη Ρεν το 2020.

Ερυθρός Αστέρας-Μπενφίκα 1-2

Ο Μίλσον (Ερυθρός Αστέρας) είναι ο 2ος παίκτης από την Αγκόλα που σκοράρει γκολ στο Champions League, μετά τον Λουίς Μιγκέλ που σκόραρε στις 26 Νοεμβρίου 1997 για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ορκούν Κοτσκού (Μπενφίκα) είναι ο πρώτος Τούρκος παίκτης που σκοράρει από απευθείας φάουλ στο Champions League από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 (γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ, για τη Λιλ εναντίον της Σάλτσμπουργκ).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.