Η κόντρα μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Έρικ Τεν Χαγκ καλά κρατεί ακόμα και τώρα που δεν είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

O Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καιρό που έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, όταν έχει την ευκαιρία δεν σταματάει να την σχολιάζει. Δεν σταματάει να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την παλιά του ομάδα, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από εκείνη σαν… κλέφτης τον Δεκέμβριο του 2022.

Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος στράικερ δεν μπορεί να πει τα ίδια λόγια και για τον Έρικ Τεν Χαγκ. Τον άνθρωπο που στην ουσία πριόνισε με μαεστρία την καρέκλα του και κατάφερε να στρέψει τον κόσμο εναντίον του. Ο 39χρονος φορ θεωρεί ότι ο Ολλανδός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες του. Παράλληλα, του έδωσε μία συμβουλή για το πως πρέπει να σκέφτεται και τι πρέπει να λέει όταν μιλάει στα ΜΜΕ και είναι στη Γιουνάιτεντ. You gotta think big.

Από την άλλη εκείνος δεν… ακούει. Και κάνεις πως δεν τον βλέπει. Δηλώσεις με ύφος και τουπέ. Δηλώσεις που κάνουν ολοένα και περισσότερους να λένε: «Ποιος Τεν Χαγκ; Με τον Κριστιάνο είμαι». Ακόμα και αυτοί που δεν τον πάνε ή τον θεωρούσαν αχώνευτο. Πλέον είναι μαζί του.

Και αυτοί είναι οι τρεις λόγοι και σας τους παρουσιάζει το Debut.gr:

Το δίκιο του (Κριστιάνο)… βουνό!

Η σχέση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Έρικ Τεν Χαγκ από την αρχή δεν ξεκίνησε καλά. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο έβγαιναν και έλεγαν στα ΜΜΕ ότι θέλουν πολύ να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλον και ότι θα κάνουν τα πάντα για να πάει αυτό καλά. Ο Πορτογάλος φορ είχε χάσει την καλοκαιρινή προετοιμασία του 2022 μιας και είχε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Κάτι που δεν έπεισε/ συγκίνησε αρκετά τον Τεν Χαγκ.

Εκείνος από τη μεριά του ήθελε και ζητούσε να δει από τον Κριστιάνο να πιέζει ψηλά και πολύ. Κάτι που έκανε ο έμπειρος φορ αλλά όχι τόσο όσο θα χρειαζόταν η ομάδα. Άλλωστε και το στιλ του ήταν άλλο. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ολοένα και μικρότερος. Την ίδια ώρα και στιγμή ο Τεν Χαγκ έλεγε στους δημοσιογράφους ότι τον υπολόγιζε κανονικά και τον… σεβόταν. Στην πράξη τον έβαζε στα τελευταία δέκα λεπτά μερικών αγώνων. Ενίοτε τον σήκωνε για προθέρμανση χωρίς να τον βάλει καν. Αποτέλεσμα; Η έκρηξη του Ίβηρα σούπερ σταρ όπως στο ματς με την Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η έλλειψη κινήτρου, το εχθρικό κλίμα, η… διπροσωπία προς τον παίκτη και τα ΜΜΕ από τον Τεν Χαγκ έκαναν τον Κριστιάνο να φύγει κακήν κακώς τον Δεκέμβριο του 2022 για την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία με τον Πορτογάλο να έχει το δίκιο με το μέρος του.

Τα έλεγε από τότε ο Κριστιάνο!

Λίγο πριν δώσει τα χέρια με την Αλ Νασρ ο Κριστιάνο παραχωρεί συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν. Πραγματικός χείμαρρος. Ο 39χρονος φορ τα είπε έξω από τα δόντια. Για τον Τεν Χαγκ. Το κλίμα στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γενικότερα για το πόσο πίσω είχε μείνει ο σύλλογος. Όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό του κομμάτι, αλλά και σε αυτό των εγκαταστάσεων και της τεχνολογίας. Μερικοί γέλασαν μαζί του, πολλοί δεν τον πίστεψαν και κάποιοι άλλοι τον χλεύασαν.

Fast forward λίγους μήνες αργότερα. Ο Νταβίντ Ντε Χέα, όντας ένας σύγχρονος θρύλος του συλλόγου, αποχωρεί μετά από άδειασμα του Τεν Χαγκ. Ο Τζέιντον Σάντσο τα… σπάει με τον Ολλανδό τεχνικό, που τον αφήνει εκτός πλάνων του, πηγαίνει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και κάνει «παπάδες». Την ίδια ώρα το «Ολντ Τράφορντ» γίνεται… πισίνα και ο «μεγαλύτερος καταρράκτης στην Αγγλία».

Σίγουρα κάπου στη Σαουδική Αραβία κάποιος θα σκεφτόταν «εγώ σας τα έλεγα».

Βαρύ το κλίμα για τον Έρικ Τεν Χαγκ

Τον περασμένο Μάιο κανείς δεν ήξερε στη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν έπρεπε να μείνει ή όχι ο Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της ομάδας. Η κατάκτηση του Κυπέλλου στο φινάλε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι του έδωσε το πάνω χέρι. Το πλεονέκτημα ακόμη και αν αποχωρούσε. Αν ήμασταν στο «Star Wars» θα λέγαμε το «high ground».

Οι Άγγλοι θέλοντας να τον πιστέψουν, μαζί με το πλάνο του, τον άφησαν στη θέση του. Πολλές μεταγραφές και ακόμη περισσότερα χρήματα πεταμένα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού που μόλις πέρασε η εικόνα της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη: εντός έδρας νίκη στο φινάλε με πολλά ζόρια κόντρα στη Φούλαμ. Ήττα με Μπράιτον και ήττα με σκορ 3-0 από τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ». Και όλα αυτά με κακό ποδόσφαιρο. Με ένα παιχνίδι χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς ταυτότητα.

Η νίκη έναντι της Σαουθάμπτον δίνει μία άλλη πνοή στον Ολλανδό τεχνικό να συνεχίσει το… αφήγημά του. Ωστόσο, το κλίμα είναι βαρύ και ήδη τα ονόματα που γράφονται ως αντικαταστάτες του είναι πολλά. Με τους πιο πολλούς να ποντάρουν ότι όχι μόνο δεν θα βγάλει τη σεζόν, αλλά ούτε καν τη χρονιά.