O Μίκελ Αρτέτα γι' ακόμη μία φορά μίλησε για τα συναισθήματα που είχε και έχει για την Άρσεναλ και γιατί ανανέωσε μαζί της ως το 2027.

Ο Μίκελ Αρτέτα έχει έναν πολύ δυνατό δεσμό με την Άρσεναλ. Αρχικά σαν παίκτης και αργότερα, μέχρι και σήμερα, σαν προπονητής του αγγλικού συλλόγου.

Ο Ισπανός τεχνικός προσφάτως ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Λονδρέζους ως το τέλος της σεζόν το 2027. Κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στην ίδια θέση με τώρα για περίπου τρία χρόνια. Ο ίδιος θεωρεί ότι γίνεται καλή δουλειά. Από τον κάθε ένα ξεχωριστά και μάλιστα σε όλους τους τομείς/ Γι’ αυτό δεν είχε και κανέναν λόγο, ώστε να αποχωρήσει από την αγγλική ομάδα.

Ο Μίκελ Αρτέτα με δηλώσεις του, λίγο πριν το εκτός έδρας ματς με την Τότεναμ, όπου μπορεί από νωρίς να κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα, επισήμανε ότι υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με εκείνον και την Άρσεναλ. Κάτι που δεν έχει αλλάξει ή περάσει παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στις τάξεις του συλλόγου. Ή την πίεση για κάποιον τίτλο που νιώθει και μεγαλώνει όσο παραμένει στη θέση του ολοένα και περισσότερο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μίκελ Αρτέτα για την Άρσεναλ και την ανανέωση του συμβολαίου με τους Λονδρέζους:

«Δεν υπάρχει άλλη ομάδα ή άλλο μέρος που θα ήθελα να βρίσκομαι περισσότερο απ’ όσο είμαι στην Άρσεναλ. Είμαι δεμένος συναισθηματικά με την ομάδα. Με τους παίκτες. Με τον κόσμου που βρίσκεται εδώ. Με τον κάθε ένα ξεχωριστά και δεν ήθελα να το χάσω για κανέναν λόγο.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα. Τα ίδια συναισθήματα έχει και η οικογένειά μου. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Οπότε γι’ αυτό τον λόγο και ανανέωσα με την Άρσεναλ», τα λόγια του.