Ο Έρλινγκ Χάαλαντ περνάει δύσκολες στιγμές τις τελευταίες ώρες, μετά τον θάνατο κοντινού του φίλου, κάτι που τόνισε και ο Γκουαρντιόλα.

O Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Premier League. Αλλά ο πιο… ζεστός. Ο πιο καυτός. Εκείνος που σκοπεύει -και δείχνει ότι μπορεί- να σπάσει πολλά και σημαντικά ρεκόρ. Είτε τώρα, είτε αργότερα, είτε στο μέλλον γενικά.

Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Αλλά οι εμφανίσεις και τα γκολ που έχει ήδη προλάβει να σκοράρει. Παρόλα αυτά μέχρι και οι πιο δυνατοί, όπως εκείνος, μπορούν να λυγίσουν ή να βιώσουν μία δύσκολη στιγμή.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ τις τελευταίες ώρες βιώνει το πένθος για τον χαμό του κουμπάρου του πατέρα του. Στην ουσία ήταν τόσο στενός οικογενειακός φίλος ο Ιβάρ Έτζα, όπου ο νεαρός επιθετικός τον φώναζε «θείο» και μεγάλωσε με εκείνον μέσα στα πόδια του! Οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολος είναι ο χαμός του για εκείνον, μιας και ο Έτζα πέθανε σε ηλικία 59 ετών, χωρίς να το περιμένει κανείς.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα λίγο πριν το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ επισήμανε ότι θα κριθεί την τελευταία στιγμή αν θα υπολογίζει ή όχι στον Χάαλαντ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και όλα όσα βιώνει τις τελευταίες ώρες:

«Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον Έρλινγκ. Αλλά και γενικότερα για την οικογένειά του. Ήταν πραγματικά μία πολύ άσχημη είδηση. Όλοι μας είμαστε δίπλα του αυτή τη στιγμή. Όλοι μας θέλουμε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο γρήγορα. Στην τελευταία προπόνηση θα φανεί αν μπορεί να παίξει τον επόμενο αγώνα μας και αν είναι έτοιμος ψυχολογικά ή σωματικά», τα λόγια του.