Η Ρεάλ Μαδρίτης γι' ακόμη μία φορά και γι' ακόμη μία χρονιά είναι πρώτη σε σχετική λίστα της ιστοσελίδας «Transfermarkt».

Η Ρεάλ Μαδρίτης την περσινή σεζόν έκανε πράγματα και θαύματα. Δεν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο που έπαιζε κατά καιρούς και σε μερικά από τα παιχνίδια της. Ήταν η αποτελεσματικότητα που είχαν οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι. Ειδικά στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Εκεί που κατάφεραν να κατακτήσουν τόσο το πρωτάθλημα στη La Liga, όσο και την κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 στον τελικό.

Λογικό και επόμενο η αξία του ρόστερ να ανέβει. Οι επιτυχίες φέρνουν… επιτυχίες. Παράλληλα, οι μεταγραφές των Κιλιάν Μπαπέ και Έντρικ ανέβασαν ακόμη περισσότερο το ρόστερ. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Γι’ αυτό τον λόγο η ιστοσελίδα «Transfermarkt» έχει στην πρώτη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα με τις ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη αξία αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η… έκπληξη δεν βρίσκεται εκεί. Μιας και άλλες φορές οι Μαδριλένοι είχαν κάνει δική τους την κορυφή. Αλλά στο γεγονός ότι η Άρσεναλ με τη δουλειά του Μίκελ Αρτέτα και τις έξυπνες μεταγραφές του Εντού Γκασπάρ όχι μόνο βρίσκεται στη λίστα. Μα είναι στην τρίτη θέση με λίγη διαφορά από τους μόνιμους πρωταθλητές Αγγλίας -Μάντσεστερ Σίτι- δείχνοντας επί της ουσίας ότι η δουλειά που γίνεται μπορεί να μην έχει φέρει ακόμα τις κούπες που οι φίλοι του συλλόγου θα ήθελαν ή θα περίμεναν. Αλλά έχει φέρει αναγνώριση και σίγουρα ο σύλλογος έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και οι… άλλοι!

H Ρεάλ Μαδρίτης κατά το παρελθόν έχει κατακτήσει την κορυφή της λίστας του Transfermarkt και άλλες φορές. Ωστόσο, η «βασίλισσα» είναι μία από τις λίγες σταθερές.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κάποτε ήταν και αυτή πολύ ψηλά έχει πέσει αρκετά χαμηλά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Τσέλσι που έμεινε ακόμη και σε αυτή τη θέση, αφού έδωσε πολλά εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές.