Με «πεντάρες» ξεκίνησαν η Γερμανία και η Ολλανδία, εύκολα η Αγγλία - H ανασκόπηση και βαθμολογία των αναμετρήσεων στο Nations League

Με «πεντάρες» ξεκίνησαν η Γερμανία και η Ολλανδία τις υποχρεώσεις τους στον 3ο όμιλο της League A του Nations League. Τα «πάντσερ» έκαναν… φύλλο και φτερό την Ουγγαρία στην Merkur Spiel-Arena του Ντίσελντορφ με το εμφατικό 5-0, ενω οι «οράνιε» μετέτρεψαν στο φινάλε το… αγχωτικό 3-2 κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο επιβλητικό 5-2. Μεγάλο διπλό και μάλιστα με ανατροπή (2-1) σημείωσε και η Αλβανία επί της Ουκρανίας στη epet Arena της Πράγας για τον 1ο όμιλο της League B.

Στο Ντίσελντορφ η Γερμανία έκανε… πάρτι κόντρα στην Ουγγαρία και μετά το EURO 2024, τη νίκησε ακόμη πιο εύκολα στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League, έχοντας 5 διαφορετικούς σκόρερ (Φίλκρουγκ, Μουσιάλα, Βιρτς, Πάβλοβιτς, Χάβερτς) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουσιάλα με τρεις ασίστ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Στο Αϊντχόφεν, η Ολλανδία βρήκε γκολ νωρίς με τον Ζίρκζι, όμως οι Βόσνιοι απάντησαν αμέσως με τον Ντεμίροβιτς. Λίγο πριν το ημιχρονο ο Ρέιντερς έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους «οράνιε», ενώ ο Χάκπο φάνηκε να… απλοποιεί τα πράγματα με το τρίτο ολλανδικό γκολ στο 56′. Οι Βόσνιοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 73′ με τον Ντζέκο, όμως στο φινάλε «μίλησε» η ποιότητα των Ολλανδών που με άλλα δύο γκολ απ’ τους Βέχορστ και Σίμονς έφτασαν στο άνετο 5-2.

Standings provided by Sofascore

Στην Πράγα, οι Ουκρανοί (με τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ του Ολυμπιακού να παίζει και στα 90′) προηγήθηκαν στο ξεκίνημ του δεύτερου ημιχρόνου με το γκολ του Κονόπλια, όμως η Αλβανία είχε τις… απαντήσεις. Ο Ισμαΐλι στο 54′ έφερε το ματς στα ίσα και ο Ασάνι στο 66′ της χάρισε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο.

Standings provided by Sofascore
Nations League: «Σβηστό» 2-0 η Αγγλία με Ιρλανδία, «πάρτι» Γεωργίας (4-1) με Τσεχία

Με το… καλησπέρα στο Nations League, η Αγγλία επιβεβαίωσε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο όπου συμμετέχει και η Εθνική (2-0 σβηστά την Ιρλανδία), η Γεωργία διέλυσε στην Τιφλίδα την Τσεχία με 4-1, ενώ τόσο η Μολδαβία (2-0 τη Μάλτα), όσο και η Αρμενία (4-1 τη Λετονία) δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους.

Τρία 24ωρα πριν την αναμέτρηση με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο (10/9) η Ελλάδα είδε την Αγγλία να περνά χωρίς να «πατήσει το γκάζι» το εμπόδιο των Ιρλανδών με 2-0 και να επιβεβαιώνει ότι έχει τον πρώτο λόγο για την 1η θέση του Β’ ομίλου της League B, όπου συμμετέχουν ακόμη, η «γαλανόλευκη» και η Φινλανδία (παίζουν απόψε στις 21:45 στο Καραϊσκάκη).

Δύο παίκτες που έχουν περάσει από τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας, οι Ντέκλαν Ράις και Τζακ Γκρίλις, ήταν αυτοί που έκαναν τη «ζημιά» στο πρώτο 45λεπτο για τους γηπεδούχους, στο ντεμπούτο του Λι Κάρσλεϊ ως υπηρεσιακού τεχνικού στον πάγκο των Άγγλων.

Standings provided by Sofascore

Ο μέσος της Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 11′ κι από δική του ασίστ στο 26΄ ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε τα «Τρία Λιοντάρια» σε θέση… οδηγού.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Κόουλμαν (58′ Ο’Μπράιεν), Κόλινς, Ο’Σέι, Μπρέιντι (82′ Φέργκιουσον), Ντόχερτι (58′ Νάιτ), Μολούμπι, Σμόλμποουν (75′ Μπράουν), Σμόντκις, Ογκμπένε, Ίντα (75′ ΜακΑτίρ)
ΑΓΓΛΙΑ (Κάρσλι): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μαγκουάιρ (85′ Στόουνς), Γκουέχι, Κόλγουιλ, Μέινου (78′ Γκόμες), Ράις, Γκρίλις (77′ Γκιμπς-Γουάιτ), Σακά, Κέιν (85′ Μπόουεν), Γκόρντον (78′ Έζε)

«Πάρτι» της Γεωργίας με Τσεχία, εύκολες νίκες για Αρμενία, Μολδαβία

Με με το μεγάλο της «αστέρι», Κβίτσχα Κβαρατσχέλια, σε μεγάλη βραδιά (γκολ και ασίστ), η Γεωργία έκανε «πάρτι» στην Τιφλίδα απέναντι στην αγνώριστη Τσεχία, διαλύοντάς την με 4-1 στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου της League B’.

Τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά στο β΄ μέρος πέτυχε η ομάδα του Ναιόλ, η οποία πήρε από νωρίς προβάδισμα για την πρωτιά του γκρουπ.

Άνετη επικράτηση και για την Αρμενία στον Δ΄ όμιλο της League C. Η ομάδα του Πετράκοφ επιβλήθηκε με 4-1 της Λετονίας, σε παιχνίδι με δύο αυτογκόλ (ένα για κάθε ομάδα), που επί της ουσίας κρίθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μετά το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τη Μολβαδία στο Κισινάου να «καθαρίσει» το παιχνίδι του Β’ ομίλου της League D με τη Μάλτα (2-0), B.

Τα Νησιά Φαρόε πήραν βαθμό από τη Β. Μακεδονία

Δύο πέναλτι καθόρισαν την τύχη του πρώτου αγώνα του 4ου ομίλου της League C του Nations League, ανάμεσα στα Νησιά Φαρόε και στη Βόρεια Μακεδονία.

Standings provided by Sofascore

Το τελικό 1-1 της αναμέτρησης στο Τόρσχβαν «σφραγίστηκε» με το πέναλτι του Ντάβιντσεν στο 9′, που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49′) οι «φιλοξενούμενοι» ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο (από την άσπρη βούλα) με τον Μπάρντι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.