Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί, αλλά και τον νέο του ρόλο ως τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στο EOK WebRadio:

Για το πόσο εύκολη ήταν η απόφαση αυτή:

«Νόμιζα ότι θα έρθει η στιγμή που θα σταματήσω και θα είμαι πιο χαλαρός και ήρεμος, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Παρ’ όλο που την πήρα την απόφαση και είμαι συνειδητοποιημένος ότι δε θα συνεχίσω, το καλοκαίρι τριγυρνούσε όλο αυτό στο μυαλό μου. Ενώ το είχα σκεφτεί και το είχα αποφασίσει, άργησα, δε μου ήταν καθόλου εύκολο να βγει προς τα έξω. Όταν ερχόταν η στιγμή να το πω, στο μυαλό μου κάτι με κρατούσε πάντα».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Για το τι τον κρατούσε από το να το βγάλει προς τα έξω:

«Τα 24 χρόνια είναι πολλά. Εγώ είμαι 41 και παραπάνω απ’ τα μισά μου χρόνια έκανα αυτό το πράγμα. Όταν έχεις συνηθίσει σε κάτι, σου αρέσει πολύ και το κάνεις τόσα πολλά χρόνια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αποχωριστείς. Αυτό σκέφτομαι. Είναι και το μετά βέβαια, γιατί σταματάς κάτι και μετά πρέπει να κάνεις κάτι άλλο για να επιβιώσεις. Σιγά-σιγά πρέπει να το ξεπεράσω όλο αυτό και να κοιτάξω μπροστά».

Για το αν πίστευε ποτέ ότι θα έχει τέτοια καριέρα:

«Η αλήθεια είναι ότι έγινε όλο αυτό το πράγμα ξαφνικά. Ο αδερφός μου με έπεισε απ’ το ποδόσφαιρο να παίξω μπάκσετ στα 14 μου και μετά από 2 χρόνια, στα 16 μου, έφυγα μόνος μου απ’ το χωριό μου στην Κατερίνη και έμεινα μόνος στη Θεσσαλονίκη. Δεν το είχα στο μυαλό μου από μικρός, μου βγήκε στην πορεία και κατά τη διάρκεια της καριέρας μου σιγά-σιγά άρχισε να μου αρέσει και έβλεπα ότι μπορώ να παίξω και να γίνω επαγγελματίας αθλητής. Σίγουρα δεν την είχα καθόλου στο μυαλό μου όλη αυτήν την πορεία που είχα».

Για τους κομβικούς σταθμούς στην καριέρα του:

«Θα το γυρίσω λίγο πίσω και θα πω ότι ήταν κομβική η κατάσταση τότε που έπαιζα στο τοπικά, όπου δεν υπήρχε παιδικό στην ομάδα μου. Ένας άνθρωπος, ο Γιώργος Ζάχος, που τον είχα προπονητή τότε, είχε τις διασυνδέσεις να μπορέσω να πάω να προετοιμαστώ στον Ηρακλή και να μπω σε αυτόν τον δρόμο. Είναι ένα κομβικό σημείο για να ξεκινήσω. Ύστερα έφτασε το σημείο να είμαι 29 χρονών και να πάω στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μού έδωσε την ευκαιρία να παίξω και να δείξω ποιος είμαι, όπου είναι ένα πολύ κομβικό σημείο για ‘μένα να δείξω τι μπορώ να κάνω και στην Α1».

Για την πίεση που είχε όταν πήγε στον ΠΑΟΚ στα 29 του:

«Στη δική μου κατάσταση, επειδή είχα παίξει ήδη δύο φορές στη Α1 και ήταν σαν να μην τα κατάφερα, το είχα περισσότερο στο μυαλό μου αυτό. Παρ’ όλα αυτά, με την οικογένειά μου δίπλα μου και ανθρώπους που με αγαπούσαν και με βοήθησαν, τα κατάφερα να δείξω ποιος είμαι μες στο γήπεδο. Και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν δίπλα μου και με τη συμβολή του κόουτς Μαρκόπουλου, όπου ο χαρακτήρας του με βοήθησε πάρα πολύ.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Κι άλλοι άνθρωποι, όπως ο Παντελής Μπούτσκος, ο Τέλης Ζουρνατζίδης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος. Ήξεραν πολύ καλά το μπάσκετ και με βοήθησα πάρα πολύ. Δε με άφησαν να έχω όλη αυτήν την πίεση που μπορεί να έχει ένας παίκτης όταν πάει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ΠΑΟΚ. Και σίγουρα οι φίλαθλοι, οι οποίοι, απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο παρκέ και έδειξα ποιος είμαι, ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν πάρα πολύ κι αυτοί».

Για το υπάρχει κάτι στην καριέρα του που θα ήθελε να το είχε κάνει διαφορετικά:

«Είμαι 100% ευχαριστημένος με όλη την πορεία μου. Δε θα άλλαζα κάτι. Είμαι γεμάτος. Έκλεισε αυτή η “σελίδα” του παίκτη. Πλέον ανοίγει μια καινούργια “σελίδα” και έχω το μυαλό μου σε αυτό».

Για τον νέο ρόλο του ως Τεχνικούς Διευθυντής στον ΠΑΟΚ:

«Αυτό μου κάνει λίγο πιο εύκολη τη μετάβαση. Το ότι μένω πάλι στο άθλημα του μπάσκετ που βρισκόμουν όλα αυτά τα χρόνια και μένω στην ομάδα που μου έδωσε πολλά, μου το κάνει ευκολότερο. Θα προσπαθήσω κι εγώ, πλέον από άλλο πόστο, να δώσω το καλύτερό μου εαυτό, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ομάδα:

«Η ομάδα αποφάσισε να έχει τον κόουτς Μάσιμο Καντσελιέρι, ο οποίος έχει ένα δικό του στυλ παιχνιδιού. Τώρα ταξιδεύει για να πάει στο Κάλιαρι για το τουρνουά που έχει. Προσπαθούμε να είναι έτοιμη η ομάδα. Θα δούμε σε αυτά τα φιλικά πώς θα πάει. Ετοιμαζόμαστε για το νέο πρωτάθλημα. Δεν έχω την καλύτερη εικόνα αυτήν τη στιγμή, οπότε θέλω χρόνο ακόμα να παρακολουθήσω την ομάδα, να δούμε πώς θα κινηθεί τις επόμενες μέρες, ώστε να έχω κι εγώ καλύτερη εικόνα και να μπορώ να πω παραπάνω πράγματα».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Για το τουρνουά στην Ιταλία:

«Η “μάχη” για το BCL είναι εκτός έδρας, στην Αττάλεια, οπότε ήταν κι ένα σκεπτικό αυτό, να κάνουμε ένα τουρνουά εκτός έδρας, σε άλλη χώρα. Με ομάδες υψηλού επιπέδου θα μας δείξει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ομάδα. Είναι πολύ δυνατά φιλικά, θέλουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα, έτσι ώστε να έχουμε ένα κριτήριο για το πού βρισκόμαστε».

Για τη στήριξη του κόσμου:

«Η ομάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο της εξυγίανσης. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως πρώτος στόχος είναι αυτός και μαζί με αυτόν πρέπει να κάνουμε ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας βοηθήσει σε όλο αυτό.

Πρέπει να κάνει υπομονή. Γνωρίζω απ’ όλα αυτά τα χρόνια ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να “μάχεται”. Αυτό το στοιχείο έχει ο κόουτς, θέλει να “μάχονται” όλοι οι παίκτες μες στο παρκέ και αυτό δουλεύει. Έτσι δουλεύει και η ομάδα. Πιστεύω πως η ομάδα θα παλεύει σε κάθε ματς, θα βουτάει για κάθε μπάλα κι έτσι ο κόσμος θα το καταλάβει αυτό και θα είναι δίπλα μας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.