Τέλος εποχής στη «Χρυσή Μπάλα», μιας και για πρώτη φορά μετά το 2003 στη λίστα της δεν είναι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε ο Λιονέλ Μέσι.

Η «Χρυσή Μπάλα» είναι προ των πυλών. Αυτό μας το θύμισε και το ίδιο το France Football με τη λίστα που δημοσίευσε με τους 30 παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν το κορυφαίο ατομικό βραβείο που υπάρχει εδώ και χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, από αυτή τη λίστα έλαμψαν δια της απουσίας τους δύο σπουδαία ονόματα. Δύο παίκτες που έχουν αφήσει ιστορία και έχουν γράψει αμέτρητες σελίδες στον χώρο. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Κανένας από τους δύο κορυφαίους παίκτες δεν βρίσκεται στη λίστα για να έχει ελπίδες -έστω και μαθηματικές- να κατακτήσει τη φετινή «Χρυσή Μπάλα».

Αυτό είναι ένα τέλος εποχής. Κυριολεκτικά. Μιας και πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω τον χρόνο για να βρούμε κάτι ανάλογο. Συγκεκριμένα πρέπει να πάμε στο 2003 όταν κανείς από τους δύο δεν ήταν στο επίπεδο για να φτάσει να την κάνει δική του. Από εκεί και πέρα όλα είναι… ιστορία και όλοι μπορούν να θυμηθούν και να μετρήσουν όλα όσα μας χάρισαν οι δύο κορυφαίοι των τελευταίων 20 ετών!

Χρυσή Μπάλα: Λίγα και καλά τα φαβορί!

Η αλήθεια είναι ότι για φέτος δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Δεν υπάρχουν παίκτες που να οργίασαν σε ατομικό επίπεδο και παράλληλα  να τα σάρωσαν όλα με τις εθνικές τους ομάδες ή με τους συλλόγους τους.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχουν τον πρώτο λόγο από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να αφήνει πολύ πίσω και τον Ρόδρι. Ο έμπειρος μέσος ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του τέταρτου σερί πρωταθλήματος από τους «πολίτες», ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρωτιά που πήρε η Ισπανία στο πρόσφατο Euro που έγινε στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μένει να δούμε σε λίγες ημέρες ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής!