Σε μια κίνηση που πέρασε απαρατήρητη ο Άγιαξ άλλαξε τον Χέντερσον με τον Γκαέι στο 34ο πέναλτι - Τι αναφέρει ο κανονισμός της UEFA

Χρειάστηκαν 34 πέναλτι για να κερδίσει ο Άγιαξ τον Παναθηναϊκό με 13-12 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για διοργάνωση της UEFA.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη σειρά εκτέλεσης, ο προπονητής του Άγιαξ μετά το χαμένο πέναλτι του Βιλένα έδωσε την εντολή να σουτάρει ο Γκαέι και όχι ο Χέντερσον που είχε ακολουθήσει τον Ολλανδό μέσο του Παναθηναϊκού μετά την πρώτη του προσπάθεια στη διαδικασία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA ο προπονητής έχει δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά των παικτών που εκτελούν από τη στιγμή που έχουν σουτάρει όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού το σκορ ήταν ισόπαλο μετά από 22 προσπάθειες, οι ομάδες είχαν δικαίωμα να αλλάξουν τη σειρά με την οποία θα εκτελούσαν οι παίκτες τα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Μαντσίνι Απόκρουση Πάσβιρ
Μπεργκβάιν 1-0
Γερεμέγεφ 1-1
Φαν ντε Μπούμεν 2-1
Τετέ 2-2
Γκοντς 3-2
Γεντβάι 3-3
Τέιλορ 4-3
Μλαντένοβιτς 4-4
Μπρόμπι Απόκρουση Ντραγκόφσκι
Βιλένα 4-5
Χέντερσον 5-5
Μαξίμοβιτς Απόκρουση Πάσβιρ
Τραορέ Αουτ
Ινγκασον Απόκρουση Πάσβιρ
Μπας Απόκρουση Ντραγκόφσκι
Βαγιαννίδης 5-6
Γκαέι 6-6
Ζέκα 6-7
Σούταλο 7-7
Ντραγκόφσκι 7-8
Πάσβιρ 8-8
Μαντσίνι 8-9
Μπεργκβάιν 9-9
Γερεμέγεφ 9-10
Φαν ντε Μπούμεν 10-10
Τετέ 10-11
Γκοντς 11-11
Γεντβάι 11-12
Τέιλορ 12-12
Μλαντένοβιτς Απόκρουση Πάσβιρ
Μπρόμπι Αουτ
Βιλένα Απόκρουση Πάσβιρ
Γκαέι 13-12