Αυστραλία-Ελλάδα 9-6: Πικρή ήττα και αποκλεισμός από τα ημιτελικά
Η Ελλάδα πάλεψε κόντρα στην Αυστραλία, δεν είχε την τύχη με το μέρος της σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και τα «καγκουρό» πήραν την πρόκριση.
Η επιθετική δυστοκία στέρησε από την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Αυστραλία-Ελλάδα
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Παρά την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 9-6 στον προημιτελικό από την Αυστραλία και θα αρκεστεί στα παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (8/8), όταν θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας.
Η νικήτρια του ίδιου ματς θα είναι αντίπαλος των «στίνγκερς», που επιστρέφουν μετά το 2012 στην τετράδα.
Τα highlights του αγώνα
Η εξέλιξη του αγώνα
Εξαιρετικά νευρικές και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την εθνική να καταφέρνει να ελέγξει το ρυθμό, αλλά να μη βρίσκει λύσεις στη επίθεση, χάνοντας και δύο ευκαιρίες με αριθμητικό πλεονέκτημα.
Η Σταματοπούλου είχε πέντε επεμβάσεις στην πρώτη περίοδο, αλλά νικήθηκε από πέναλτι της Γουίλιαμς, ενώ στην εκπνοή του οκταλέπτου η Παλμ έκανε μεγάλη απόκρουση σε γυριστό της Μυριοκεφαλιτάκη από τα 2μ.
Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Η Αυστραλία βρήκε στην αρχή της δεύτερης περιόδου γκολ στην κόντρα (μετά από λάθος της ελληνικής ομάδας σε παίκτρια παραπάνω…) και μία εξαιρετική λόμπα της Χάλιγκαν, στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η Μυριοκεφαλιτάκη από θέση φουνταριστού «έσπασε το ρόδι» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από σχεδόν έντεκα λεπτά, για να ακολουθήσουν γκολ της Γιαννοπούλου και της Ξενάκη που έφεραν το ματς στα ίσια (3-3). Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, όμως, η Αμπι Αντριους έδωσε ξανά προβάδισμα στις «στίνγκερς», και αυτή με λόμπα στο τέλος των 30΄΄.
Το επιθετικό ξέσπασμα της εθνικής στο δεύτερο οκτάλεπτο αποδείχθηκε πρόσκαιρο.
Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Οσο καλή άμυνα και να έπαιζαν, οι διεθνείς δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι με τόσο φτωχή συγκομιδή. Δύο διαδοχικά γκολ της Γουίλιαμς έφεραν ξανά την Αυστραλία στο +3 (6-3), για να μειώσει η Ελευθεριάδου στα 12΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με το πρώτο γκολ του αγώνα σε παίκτρια παραπάνω (ως εκείνο το σημείο η εθνική είχε 0/5 και οι «στίνγκερς» 0/4).
Ομως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση «βολής» και η διαφορά αυξήθηκε στο 8-4, στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου. Η «γαλανόλευκη» βρήκε δύο γκολ σε παίκτρια παραπάνω, αλλά ήταν πλέον αργά και η Αλις Γουίλιαμς, με το πέμπτο προσωπικό της τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 9-6.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2 Αυστραλία-Ελλάδα
Διαιτητές: Φεράρι (Ιταλία), Ντερβιέ (Γαλλία) Αυστραλία-Ελλάδα
Η εθνική είχε 3/9 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Αυστραλία είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Αραντσίνι (1΄25΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).
Η εξέλιξη του σκορ
1-0 Γουίλιαμς (πέναλτι), 2-0 Α. Αντριους (κόντρα), 3-0 Χάλιγκαν (περιφέρεια), 3-1 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 3-2 Γιαννοπούλου (περιφέρεια), 3-3 Ξενάκη (περιφέρεια), 4-3 Α. Αντριους (περιφέρεια), 5-3 Γουίλιαμς (πέναλτι), 6-3 Γουίλιαμς (περιφέρεια), 6-4 Ελευθεριάδου (π.π.), 7-4 Χάλιγκαν (π.π.), 8-4 Γουίλιαμς (φουνταριστός), 8-5 Νίνου (π.π.), 8-6 Ξενάκη (π.π.), 9-6 Γουίλιαμς (π.π.).
Οι συνθέσεις
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπεκ Ρίπον): Παλμ, Γκόφερς, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Α. Αντριους 2, Σ. Αντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερνς, Τζάκοβιτς, Λόνγκμαν
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου
Η εξέλιξη του θεσμού