Η Εθνική Ελλάδος έχει άλλη μία ευκαιρία και θα κοντραριστεί με τη Γερμανία για μια θέση στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία του Ολυμπιακού τουρνουά στο μπάσκετ με τα νοκ-άουτ, και εκεί θα είναι η Εθνική Ελλάδος. Η «γαλανόλευκη» πέρασε στα προημιτελικά και θα μονομαχήσει με τη Γερμανία για μια θέση στην τετράδα.

Έτσι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κυνηγήσει τη νίκη που θα τη φέρει στην τετράδα. Μια νίκη που ουσιαστικά θα της χαρίσει την καλύτερή της θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2008 είχε ολοκληρώσει τις προσπάθειές της ως 5η. Mοναδικό εμπόδιο οι Γερμανοί, στους οποίους κάτι… χρωστάμε.

Η… δεύτερη ευκαιρία της Εθνικής

Η Ελλάδα είχε την ατυχία να πέσει στο όμιλο του «θανάτου» με Ισπανία, Αυστραλία και Καναδά. Παρότι έφτασε κοντά σε μεγάλες ανατροπές στα δύο πρώτα ματς δεν τα κατάφερε. Θέλετε η ποιότητα των αντιπάλων; Θέλετε κάποια δικά μας λάθη; Δεν ήρθε το θεμιτό αποτέλεσμα. Έτσι ο αγώνας με την Αυστραλία ήταν τελικός.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Παρότι η διαφορά δεν έμεινε στα επίπεδα που ήταν στο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα έλεγε ότι το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην Ελλάδα. Έμενε όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Να νικήσει η Σερβία το Νότιο Σουδάν με 3+ πόντους.

Οι «πλάβι» τα κατάφεραν αν και φρόντισαν να… παίξουν πρώτα με τα νεύρα μας. Σημαντικό στοιχείο πως και οι ίδιοι έψαχναν το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αρωγό (ανάψτε του μια λαμπάδα) η «γαλανόλευκη» πακέταρε και κατέληξε στο Παρίσι, έχοντας πλέον μια δεύτερη ευκαιρία.

Κάτι χρωστάμε στους Γερμανούς

Τα αποτελέσματα έστειλαν την Ελλάδα μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω στη Γερμανία. Μια ομάδα που αν μη τι άλλο την γνωρίζουμε καλά. Ακόμα «πονάει» η ήττα σε εκείνο το ματς στο Eurobasket του 2022 άλλωστε. Και πως να μην πονάει όταν η Εθνική έχει κάνει ένα πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο και τα «πάντσερ» πυροβολούσαν από παντού στο δεύτερο.

Προφανώς και υπάρχει μια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Γερμανοί δεν είναι πλέον τυχαία ομάδα, είναι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είναι το φαβορί και θέλουν να φανεί στο παρκέ. Από την άλλη βέβαια και η Εθνική δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Καταρχάς διαθέτει έναν από τους τρεις κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη και μάλιστα για πρώτη φορά τον αξιοποιεί πραγματικά καλά.

Το παιχνίδι είναι στα μέτρα της «γαλανόλευκης». Δεν είναι το φαβορί, δεν έχει να χάσει κάτι και ελπίζει σε μια υπεροπτική Γερμανία. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αυστραλία είναι ένας καλός οδηγός. Τα «πάντσερ» βέβαια δεν είναι όπως τα «καγκουρό». Όπως κι αν έχει πρόκειται για τη μεγάλη στιγμή της Ελλάδας. Ένας ματς που θα την οδηγήσει στο να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Μία νίκη, και μετά όλα είναι ανοιχτά…