Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ξανά παίκτης του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους πλέον να έχουν δημιουργήσει ένα ρόστερ γεμάτο απαιτήσεις.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του για το ΝΒΑ, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Η υποδοχή που του επεφύλασσε ο κόσμος ήταν μεγάλη και… ηχηρή.

Ο 28χρονος παίκτης φρόντισε από την αρχή να ανεβάσει τον πήχη. Από τις πρώτες δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου το ξεκαθάρισε. Θέλει τη Euroleague με τους Ερυθρόλευκους. Θέλει επιτέλους να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Τόσο ο ίδιος, όσο η ομάδα με τις κινήσεις της, το έκαναν σαφές. Οι προσδοκίες πια είναι μεγάλες και ο δρόμος μακρύς.

Ο Βεζένκοφ τήρησε την υπόσχεσή του

Στο μήνυμα με το οποίο αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής του. Σαν να έδωσε μια υπόσχεση την οποία εν τέλει κράτησε. Ύστερα από έναν χρόνο… περιπέτειας στο ΝΒΑ, αποφάσισε να γυρίσει «σπίτι» του όπως έχει πει και ο ίδιος. Έχει αφήσει κάτι στη μέση από τις προηγούμενες σεζόν.

Φυσικά και για να επιστρέψει οι πρόεδροι της ομάδας του Πειραιά έκαναν μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Ο Βεζένκοφ έχει να λάβει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που θα τον κάνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην ιστορία της Euroleague. Οι ευθύνες που του αναλογούν πλέον είναι μεγάλες. Το ξέρει άλλωστε και ο ίδιος. Δήλωσε έτοιμος, και οι απαντήσεις θα δοθούν στα παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τις προσδοκίες

Η προσθήκη του Βεζένκοφ είναι μια ηχηρή δήλωση από πλευράς Ολυμπιακού. Μια δήλωση που λέει ξεκάθαρα πως ο σύλλογος στοχεύει ψηλά. Σίγουρα και οι προηγούμενες κινήσεις είχαν δείξει την ανάλογη κατεύθυνση. Παίκτες όπως ο Ντόρσεϊ, ο Βιλντόζα και φυσικά ο Κίναν Έβανς. Λίγες προσθήκες και καλές, με στόχευση.

Ειδικά αν ο Έβανς επιστρέψει δυνατός (αυτό πάει κυρίως για την επόμενη σεζόν) οι Πειραιώτες θα μοιάζουν πανίσχυροι. Όπως κι αν έχει, είναι κάτι που πρέπει να το αποδείξουν. Οι ίδιοι ανέβασαν τις απαιτήσεις χτίζοντας αυτό το οικοδόμημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί τώρα να βάλει τα κομμάτια στη σωστή σειρά και να φέρει εις πέρας την αποστολή. Ο ίδιος, βέβαια, το ξέρει καλύτερα από όλους…