Στις 26 Ιουλίου θα ξεκινήσουν στο Παρίσι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες και καταγράφουμε τις διαφορές των αρχαίων από τους σύγχρονους αγώνες.

Στις 26 Ιουλίου θα ξεκινήσουν στο Παρίσι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα κατά την ίδια περίοδο. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η χρήση και ανάδειξη ενός μεγάλου αριθμού σημαντικών σημείων της πόλης, όπως πλατείες, πάρκα, γήπεδα, σχολικά προαύλια, καθώς και φημισμένες τοποθεσίες όπως το Trocadéro και το Parc de la Villette, για τον εορτασμό των αγώνων και τη διεξαγωγή σχετικών εκδηλώσεων.

Περίπου πριν από τρεις μήνες, στις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», σε μια συγκινητική τελετή, η οποία διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Γαλλική πρωτεύουσα δείχνει πανέτοιμη για τη διεξαγωγή των 33ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ένα δε από τα σημεία που αξίζει πραγματικά αναφερθεί, είναι η προσαρμογή της διαδρομής του Μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων, έτσι ώστε να συνάδει με την ιστορία και της λαογραφία του Παρισιού.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Η εν λόγω διαδρομή, με το αγώνισμα να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 και 11 Αυγούστου για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, θα συνδέει το Hôtel de Ville στο κέντρο της πόλης με την περιοχή των Βερσαλλιών, ακολουθώντας έναν κύκλο γεμάτο από ιστορικά στοιχεία. Οι περιοχές του Παρισιού από τις οποίες θα περάσει η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι με τη σειρά οι Boulogne-Billancourt, Sèvres, Ville d’Avray, Versailles, Viroflay, Chaville, Meudon και Issy-les-Moulineaux.

Η σειρά αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι η αλληλουχία των συνοικιών που διέσχισαν οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας, το ιστορικό διήμερο της 5ης και 6ης Οκτωβρίου του 1789. Ήταν η πορεία των γυναικών προς τις Βερσαλλίες και συνδυάστηκε με τις δραστηριότητες των πολιτών που ζητούσαν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και Συνταγματική Μοναρχία για τη χώρα τους, σε ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης. Εξοργισμένες από τη χρόνια έλλειψη και υψηλή τιμή του ψωμιού, οι διαδηλώτριες ξεκίνησαν την πορεία από το Δημαρχείο της πόλης προς το παλάτι των Βερσαλλιών, όπου μαζί με τους υπόλοιπους επαναστατημένους Γάλλους πολίτες κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Διαβάστε την συνέχεια στην AthensVoice.gr