Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα κάνοντας την πιο σωστή κίνηση του καλοκαιριού.

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στον Ιούλιο ο Ολυμπιακός έκανε ουσιαστικά στην πρώτη του κίνηση. Η οποία ήταν και η πιο σωστή. Οι Ερυθρόλευκοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και δείχνουν έτοιμοι για τη νέα σεζόν.

Η παραμονή του Έλληνα τεχνικού ήταν ένα μήνυμα. Μια κίνηση που δείχνει την εμπιστοσύνη του οργανισμού στο πρόσωπό του. Πως αυτή είναι η ομάδα του και εκείνος θα την οδηγήσει ξανά. Αυτή τη φορά με ένα λίγο διαφορετικό ρόστερ. Και πάντα ίδιους στόχους. Όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τα λάθη που πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός

Πέρσι το καλοκαίρι έγιναν αρκετά λάθη στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Λάθη που πλήρωσαν μέσα στην χρονιά. Οι Ερυθρόλευκοι το κατάλαβαν και δεν θέλουν να ξαναζήσουν τα ίδια. Γνωρίζουν πως χρειάζονται ορισμένες κινήσεις οι οποίες αναμένεται να γίνουν, ώστε ο σύλλογος να κλείσει τα κενά του.

Οι Πειραιώτες ήταν ένα πολύ καλό σύνολο πέρσι. Δεν είχαν όμως κάποιον να τους τραβήξει από το… χέρι όταν έπρεπε. Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Αυτό θα προσπαθήσουν να το διορθώσουν από την ΚΑΕ. Να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να δώσουν τα κατάλληλα όπλα στον Μπαρτζώκα. Ώστε κι εκείνος να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση.

Μετρημένες και στοχευμένες κινήσεις 

Η πρώτη μεγάλη ανάγκη πλέον είναι η απόκτηση δύο γκαρντ. Δύο αθλητών που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι με μια σχετική ευκολία. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ περιμένει τις μέρες για να αφεθεί ελεύθερος από τη Φενέρ, ώστε να γίνει και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Προσφέροντας παράλληλα και ένα ακόμα πολύτιμο ελληνικό διαβατήριο.

Μετά τον ομογενή γκαρντ η προσοχή θα πέσει σε ακόμα έναν σκόρερ. Μια περίπτωση που ίσως αργήσει. Αφού όπως όλα δείχνουν η κίνηση θα γίνει από τις ΗΠΑ. Η free agency του ΝΒΑ θα κρίνει πολλά και το Summer League περισσότερα. Όπως κι αν έχει χρειάζεται υπομονή. Τίποτα δεν είναι απλό, αφού ο μαγικός κόσμος είναι μεγάλο δέλεαρ.

Οι δύο γκαρντ λοιπόν μάλλον θα έχουν και άλλη μία ενίσχυση. Ο λόγος φυσικά για τον Κίναν Έβανς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα τον κρατήσει στις τάξεις του με μειωμένες αποδοχές. Και θα τον περιμένει να επιστρέψει το 2025. Οι Ερυθρόλευκοι το σκέφτηκαν πολύ και ίσως δεν θέλουν μια δεύτερη περίπτωση «Ντάνιελ Χάκετ», για όποιον θυμάται. Θα τον στηρίξουν, θα ρισκάρουν και ευελπιστούν στη δικαίωση, καθότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη.

Τα υπόλοιπα με τον καιρό τους…