Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία ρίχνονται απόψε στη μάχη για την πρόκριση στην φάση των «16» του Euro 2024.

Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία ρίχνονται απόψε στη μάχη για τα δύο (ή και τρία) εισιτήρια που δίνει ο όμιλός τους για την φάση των «16» του Euro 2024.

Οι τέσσερις ομάδες μετρούν από τρεις (3) βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και πάνε να παίξουν για τρεις θέσεις ώστε να βρεθούν στη φάση των «16».

Euro 2024: Τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να προκριθεί

Ρουμανία: Προκρίνεται σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις εάν δεν ηττηθεί από τη Σλοβακία. Αν ηττηθεί και η Ουκρανία αποφύγει την ήττα κόντρα στους Βέλγους τότε θα αποκλειστεί ως 4η.

Βέλγιο: Προκρίνεται σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις εάν δεν ηττηθεί από την Ουκρανία. Αν ηττηθεί και η Ρουμανία αποφύγει την ήττα κόντρα στους Σλοβάκους τότε θα αποκλειστεί ως 4η.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Σλοβακία: Εάν δεν ηττηθεί από τη Ρουμανία, θα περάσει τουλάχιστον ως καλύτερη τρίτη στη φάση των «16». Αν ηττηθεί και το Βέλγιο δεν χάσει στο ματς κόντρα στους Ουκρανούς, τότε θα αποκλειστεί ως 4η.

Ουκρανία: Εάν κερδίσει απέναντι στο Βέλγιο περνάει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Εάν πάρει βαθμό με ισοπαλία και παράλληλα αναδειχθεί νικητής στο άλλο ματς, περνάει ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Θα μείνει εκτός εάν ηττηθεί και δεν ηττηθεί η Σλοβακία, αλλά και σε περίπτωση ισοπαλίας και των δύο αγώνων.

Euro 2024: Τι ισχύει σε περίπτωση που τα δύο ματς του Ε’ ομίλου λήξουν ισόπαλα

Σε περίπτωση δύο ισοπαλιών οι τέσσερις ομάδες θα έχουν από τέσσερις βαθμούς. Συνεπώς:

Εάν στις δύο ισοπαλίες το αποτέλεσμα είναι ίδιο (0-0, 1-1, 2-2 κ.ο.κ) ή εάν στο Ουκρανία – Βέλγιο έρθει «Χ» με λιγότερα γκολ από το Σλοβακία – Ρουμανία, τότε θα είναι 1η η Ρουμανία, 2ο το Βέλγιο, 3η η Σλοβακία και 4η η Ουκρανία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας με διαφορετικά σκορ:

  1. Εάν το Ουκρανία – Βέλγιο τελειώσει 1-1 και το Σλοβακία – Ρουμανία 0-0, ή σε κάθε ισόπαλο αποτέλεσμα με περισσότερα γκολ στο ματς των Βέλγων, τότε οι Βέλγοι και οι Ρουμάνοι θα περάσουν ως οι δύο πρώτες ομάδες του γκρουπ, όντες ισόβαθμοι σε διαφορά τερμάτων και γκολ που έχουν πετύχει. Τότε, σύμφωνα με το άρθιρο 20.01d των κανονισμών, τα κριτήρια ισοβαθμίας αφορούν μόνο αυτές τις δύο – συνεπώς το Βέλγιο θα είναι πρώτο και η Ρουμανία δεύτερη μιας και κέρδισε στο μεταξύ τους.
  2. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η Ρουμανία και το Βέλγιο θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις με βάση τα υπέρ τους γκολ. Το Βέλγιο θα πάρει την πρωτιά εάν κερδίσει με δύο ή περισσότερα τέρματα από τη Ρουμανία στη δικιά τους ισοπαλία. Το ίδιο θα ισχύσει και ανάποδα. Όσον αφορά τους άλλους δύο, η Σλοβακία θα έχει προβάδισμα κόντρα στους Ουκρανούς λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Ουκρανία – Βέλγιο 19:00 /ΕΡΤ1
Σλοβακία – Ρουμανία 19:00 /ΕΡΤ3

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.