Euro 2024: Παρακολουθήστε μέσα από το Debut.gr την ανασκόπηση της βραδιάς.

Το Euro 2024 έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο και από την πρώτη κιόλας μέρα απολαμβάνουμε σπουδαίες αναμετρήσεις με πολλά γκολ και εξαίσιο θέαμα. Το… μενού της έβδομης ημέρας περιείχε τη νίκη της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία με 1-0 στο πρώτο «ντέρμπι» της διοργάνωσης αλλά και δύο ισοπαλίες στον Γ’ όμιλο και μια Αγγλία που δεν πείθει.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.
Ας δούμε μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στις τρεις σημερινές αναμετρήσεις αλλά και τη βαθμολογία των ομίλων:

Σλοβενία-Σερβία 1-1: Buzzer Beater με τον Γιόβιτς στο 95

Ο Λούκα Γιόβιτς ήρθε ως από μηχανής Θεός στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να δώσει έναν ανέλπιστο βαθμό στη Σερβία ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Σλοβενία, που είχε προηγηθεί με γκολ του Κάρνιτσνικ (69΄) στην «Αλιάντζ Αρένα» του Μονάχου.

Το αποτέλεσμα στο βαλκανικό ντέρμπι του 3ου ομίλου (2η αγωνιστική) άφησε ανικανοποίητες τις δύο ομάδες, αφού οι Σλοβένοι είδαν τους τρεις βαθμούς να χάνονται δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ενώ για τους «Πλάβι» ήταν ο πρώτος πόντος στη διοργάνωση μετά την ήττα από την Αγγλία στην πρεμιέρα και πλέον θα πρέπει να τα παίξουν όλα για όλα απέναντι στη Δανία.

Ένας αγώνας που είχε και… ελληνικό ενδιαφέρον, αφού με τους Σλοβένους ξεκίνησαν βασικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού Τσέριν, Σπόραρ, ενώ για τη Σερβία στο αρχικό σχήμα επιλέχθηκαν οι Α. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γκατσίνοβιτς!

Τα highlights
Οι λεπτομέρειες του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάνζα, Βιπότνικ – Μλαντένοβιτς, Λούκιτς, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76΄ Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64΄ Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90΄+1 Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76΄ Βιπότινικ).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Α. Ζίβκοβιτς (82΄ Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46΄ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82΄ Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64΄ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Αγγλία-Δανία 1-1: Τα Λιοντάρια που δεν πείθουν αλλά είναι στους «16»

Με το σκορ που ξεκίνησε η 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro 2024, στο Σλοβενία-Σερβία (1-1), ολοκληρώθηκε και το δεύτερο ματς του γκρουπ, ανάμεσα στη Δανία και στην Αγγλία.

Το τελικό 1-1 (18΄ Κέιν – 34′ Χιούλμαντ), βάσει της εικόνας του ματς αδικεί τους Σκανδιναβούς, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης που διεξήχθη στην Φρανκφούρτη, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στη Σλοβενία περιορίστηκαν στην ισοπαλία και με 2 βαθμούς θα παίξουν τελικό πρόκρισης με τη Σερβία.

Με μία ακόμη μέτρια εμφάνιση, η Αγγλία πήρε αυτή την φορά ένα βαθμό και με το «τρίποντο» της πρεμιέρας απέναντι στη Σερβία (1-0), της αρκεί έστω και η ισοπαλία με τη Σλοβενία στο τελευταίο ματς για να προκριθούν στους «16» του τουρνουά.

Τα highlights
Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Βέστεργκααρντ, Νόργκααρντ, Μάλε – Γκάλαχερ

Οι συνθέσεις:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκααρντ, Κρίστενσεν, Μάλε, Κρίστιανσεν (57′ Μπα), Χόιμπιεργκ, Μόρτεν Χιούλμαντ (82′ Νόργκααρντ), Έρικσεν (82′ Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57′ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67′ Πόουλσεν)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκεΐ, Τρίπιερ, Άρνολντ (54′ Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν (69′ Μπόουεν), Σάκα (69′ Έζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69′ Ουότκινς)

Η βαθμολογία του Γ Ομίλου

Standings provided by Sofascore
Ισπανία-Ιταλία 1-0: Άφησαν εντυπώσεις για τη συνέχεια οι «Φούριας Ρόχας»

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η Ισπανία νίκησε 1-0 την Ιταλία στο Γκελζενκίρχεν και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο EURO 2024.

Παρά το «φτωχό» σκορ, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε από αυτογκόλ (Καλαφιόρι 55΄), το ματς ήταν μία 90λεπτη επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας για την Ισπανία που προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στους «16».

Τα highlights
Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβένια)

Κίτρινες: Ρόδρι, Λε Νορμάντ, Καρβαχάλ – Ντοναρούμα, Κριστάντε

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Φαμπιάν Ρουϊθ (90+4΄ Μερίνο), Ρόδρι, Πέδρι (71΄ Μπαένα), Γιαμάλ (71΄ Φεράν Τόρες), Μοράτα (78΄ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Γουϊλιαμς (78΄ Αγιόθε Πέρεθ)

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46΄ Κριστάντε), Κιέζα (64΄ Τζακάνι), Φρατέζι (46΄ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (82΄ Ρασπαντόι), Σκαμάκα (64΄ Ρετέγκουϊ)

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε με την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του πρώην γενικού γραμματέα της UEFA, Γκέρχαρντ Άιγκνερ.
*Απών από το επόμενο ματς της Ισπανίας (με Αλβανία) θα είναι ο Ρόδρι που συμπλήρωσε δύο κίτρινες.

Standings provided by Sofascore