Euro 2004: Το «κρυφό» ταξίδι του Ντέμη Νικολαΐδη στην Γερμανία για τις ενέσεις στο πόδι του που του επέτρεψαν να αγωνιστεί.

Το Euro 2004 είναι προ των πυλών. Η Πορτογαλία περιμένει την Εθνική Ελλάδας. Φυσικά, κανείς δεν ήξερε λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα ούτε το «κάζο» της «γαλανόλευκης» στην οικοδέσποινα αλλά ούτε και την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ένα από τα βαριά χαρτιά της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 δεν ήταν άλλο από τον Ντέμη Νικολαΐδη. «Ροχιμπλάνκο» τότε ήδη για μία σεζόν, ο Νικολαΐδης θα ταξίδευε στην Πορτογαλία με φρικτούς πόνους στη στη μέση. Πόνοι, οι οποίοι τον «χτυπούσαν» και στη γάμπα. Και αυτό δυσκόλευε πολύ τον ίδιο και έκρυβε πολλά ερωτηματικά για την αγωνιστική του κατάσταση.

Ο 30χρονος, τότε, Νικολαΐδης κούτσαινε και χρειαζόταν να κάνει υπέρβαση για να λάβει μέρος στη διοργάνωση. Σε συνεννόηση με τον προσωπικό του φυσιοθεραπευτή, Χρήστο Καρβουνίδη μετέβη κρυφά με τον Κώστα Κατσουράνη στη Γερμανία, προκειμένου να τον εξετάσει γιατρός και να προχωρήσει σε κάποιου είδους θεραπεία.

Συγκεκριμένα, οι δύο διεθνείς μετέβησαν στο Φράιμπουργκ, το οποίο απείχε μόλις 250 χλμ από το ξενοδοχείο της ομάδας και είχαν μόνο λίγες ώρες για να επιστρέψουν, χωρίς να τους καταλάβει ο Ρεχάγκελ.

Οι ενέσεις, το πρόβλημα στα σύνορα και η συμμετοχή στο Euro 2004

Ο γιατρός εξέτασε τον Νικολαΐδη και έκρινε αναγκαίο να του γίνουν ενέσεις, οι οποίες θα τον βοηθούσαν να συμμετάσχει στο Euro 2004 χωρίς να επιδεινωθεί η κατάστασή του. Κατόπιν, ο Ντέμης πήρε το «οκ» του γιατρού ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί. Έτσι, μαζί με τον «Κατσούρ» πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Και ενώ όλα έδειχναν πως πήγαιναν βάσει σχεδίου, στα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας, έγινε η… στραβή. Ειδικότερα, οι δύο διεθνείς δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα χαρτιά για να περάσουν πίσω στην Ελβετία. Αφού έδωσαν τα στοιχεία τους και εξήγησαν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές, οι αστυνομικοί τους επέτρεψαν να συνεχίσουν, γυρνώντας στο ξενοδοχείο, χωρίς να τους πάρει χαμπάρι ο Ότο Ρεχάγκελ.

Εν τέλει, για καλή τύχη του Νικολαΐδη, οι ενέσεις και τα χάπια έπιασαν τόπο. Ο Ντέμης τελικά κατάφερε και αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια του Euro 2004.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.