Μερικοί ποδοσφαιριστές θα πουν το «αντίο» στο Euro 2024 αλλά νέα «διαμαντάκια» θα κάνουν την εμφάνισή τους και αναμένεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον

Το Euro 2024 είναι προ των πυλών. Η ηπειρωτική γιορτή του ποδοσφαίρου θα φιλοξενήσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες από όλη την Ευρώπη. Μερικοί ποδοσφαιριστές θα πουν το «αντίο» τους μετά από ένδοξες καριέρες ενώ ορισμένοι αναμένεται να συστηθούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τα φώτα της δημοσιότητας εκτός από τους «σταρ» του Euro θα πέσουν και στα ανερχόμενα ταλέντα που θα επιδιώξουν – γιατί όχι;- να κερδίσουν μια μεταγραφή την τρέχουσα περίοδο.

Ο Ισπανός Πέδρι κέρδισε τον τίτλο του Νέου Παίκτη του Τουρνουά στην τελευταία διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη σε 11 διαφορετικές πόλεις. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο Ρενάτο Σάντσες της Πορτογαλίας κέρδισε το βραβείο και κατέκτησε τη διοργάνωση, νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Γαλλία. Ονόματα όπως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Φλόριαν Βιρτζ θα είναι τα φαβορί για να κερδίσουν το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη στην επερχόμενη διοργάνωση αλλά η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει και άλλους λιγότερο «άσημους» που έχουν όλα τα φόντα να μεγαλουργήσουν και να αφήσουν εντυπώσεις. Ποιους θα πρέπει να προσέξετε και να γνωρίσετε πριν από τη μεγάλη σέντρα στις 14 Ιουνίου;

Euro 2024: Θα λάμψει το άστρο του Λαμίν Γιαμάλ

Μπορεί να είναι ο νεότερος παίκτης στο Euro, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να συγκριθούν με τον Λαμίν Γιαμάλ. Εκρηκτική κίνηση, εξαιρετικός ντριμπλέρ έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος παίκτης που βγήκε από τη La Masia μετά τον Λιονέλ Μέσι.

Euro 2024 Λαμίν Γιαμάλ

Ο 16χρονος έχει σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κατά τη διάρκεια των 12 μηνών του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε και σκόραρε για την Ισπανία, αφού κέρδισε την πρώτη του κλήση τον Σεπτέμβριο.

Αυτή τη σεζόν έγινε ο νεότερος σκόρερ στη La Liga χάρη σε ένα γκολ εναντίον της Γρανάδα τον Οκτώβριο του 2023. Έναν μήνα αργότερα, έγινε επίσης ο νεότερος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Ισπανίας σε μια νίκη με 7-1 εναντίον της Γεωργίας στον προκριματικό όμιλο του Euro 2024. Ο μικρός γεννημένος το 2007, ναι καλά διαβάσατε, έχει όλα τα προσόντα για να γράψει ιστορία.

Euro 2024: Χωράει ο Κόμπι Μέινου στην αρχική 11αδα της Εθνικής Αγγλίας;

O έφηβος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League τον Νοέμβριο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στο Νησί και τώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει για τα «τρία λιοντάρια» αυτό το καλοκαίρι.

Euro 2024 Κόμπι Μέινου

Ο 19χρονος Κόμπι Μέινου δεν έδειξε να πτοείται από πολλά πράγματα από τότε που κατέκτησε μια θέση βασικού στο Old Trafford και είχε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις εναντίον της Βραζιλίας και του Βελγίου με την Εθνική Αγγλίας, αφού κέρδισε την πρώτη του διεθνή κλήση τον Μάρτιο, γεγονός που εδραίωσε την ιδιότητά του ως μια πραγματική επιλογή για του Σάουθγκειτ.

Ένας μέσος που δίνει ρυθμό και μπορεί να περνάει τους αντιπάλους του και να πασάρει με ακρίβεια εκατοστών, ο Μέινου έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει απειλή και στην επίθεση, όπως αναδείχθηκε από το νικητήριο γκολ του στον τελικό του FA Cup τον Μάιο, καθώς και από τα εκπληκτικά χτυπήματα εναντίον της Γουλβς και της Λίβερπουλ στην Premier League.

Euro 2024: Μπορεί ο Άρντα Γκιουλέρ να δείξει τις ικανότητές του;

Ο Άρντα Γκιουλέρ, που ονομάστηκε «ο Τούρκος Μέσι» όταν μπήκε στην πρώτη ομάδα της Φενέρμπαχτσε το 2022, είναι πιθανό να σηκώσει το βάρος του έθνους του στους ώμους του σε μελλοντικές διοργανώσεις. Προς το παρόν, ωστόσο, το Euro θα θεωρηθεί ως μια ευκαιρία για τον 19χρονο να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες από το διεθνές ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Euro 2024 Άρντα Γκιουλέρ

Ο Γκιουλέρ έφυγε από τη Φενέρμπαχτσε το περασμένο καλοκαίρι και εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια συμφωνία αρχικής αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ καθώ κέρδισαν την Μπαρτσελόνα για την υπογραφή του επιθετικού. Ωστόσο, το ντεμπούτο του εφήβου καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς, καθώς περιορίστηκε σε μόλις 12 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Ένας πλέι μέικερ με αυτοπεποίθηση που έχει παρομοιαστεί με τον Μεσούτ Οζίλ, ο Γκιουλέρ κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου πριν από το τέλος της σεζόν, καθώς πέτυχε έξι γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια της σεζόν, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο για τον Κάρλο Αντσελότι την επόμενη περίοδο. Δεδομένης της φόρμας του στο τέλος της σεζόν, ο Γκιουλέρ θα μπορούσε να είναι το μυστικό όπλο της Τουρκίας στο Euro 2024.

Euro 2024: Ουόρεν Ζαΐρ-Εμερί, το μέλλον της Εθνικής Γαλλίας

Η Γαλλία δεν έχει έλλειψη από κορυφαίους μέσους, αλλά όπως όλα δείχνουν έχει ήδη έναν έτοιμο για το μέλλον καθώς ο Ουόρεν Ζαΐρ-Εμερί βρίσκεται στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά από μια εκπληκτική σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 18χρονος έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ από τότε που μπήκε στην πρώτη ομάδα στο Parc des Princes στα μέσα της περιόδου 2022-23 και ανέβασε το παιχνίδι του σε νέο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες, με τις εμφανίσεις του στο Champions League να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Euro 2024 Εμερί

Ένας μέσος που μπορεί να παίξει είτε ως πλέι μέικερ είτε ως box-to-box, ο Ζαΐρ-Εμερί είναι κάποιος που θα γίνει το πρόσωπο της νέας ομάδας του Παρισιού στην εποχή μετά τον Κίλιαν Εμπαπέ.

Euro 2024: Αντόνιο Σίλβα, ο νέος «βράχος» της Εθνικής Πορτογαλίας

Ο Αντόνιο Σίλβα έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας τον Νοέμβριο του 2022, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες νέων. Ο 20χρονος απόφοιτος των ακαδημιών της Μπενφίκα έχει πλέον εννέα συμμετοχές συνολικά με την Πορτογαλία και έχει επιλεγεί στην αποστολή για το τουρνουά του καλοκαιριού στα γήπεδα της Γερμανίας.

EURO 2024 Αντόνιο Σίλβα

Ο Σίλβα είναι γνωστός για τα σωματικά του χαρακτηριστικά και την ικανότητά του να διαβάζει καλά τις διάφορες καταστάσεις. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως «στρατηγός» από τον τεχνικό συντονιστή των ακαδημιών της Μπενφίκα, ενώ ήδη σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα παρακολοθούν την περίπτωσή του.

Euro 2024: Άρθουρ Βερμέρεν, το νέο «διαμαντάκι» του Βελγίου

Μπορεί η «χρυσή γενιά» του Βελγίου να ήρθε και να έφυγε, αλλά μια νέα φουρνιά νέων που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια σημαίνει ότι δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες για τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς σχεδιάζουν την επιτυχία στο τουρνουά. Ένας από τους πιο ταλαντούχους από αυτούς τους παίκτες είναι ο Άρθουρ Βερμέρεν, ο οποίος πρόκειται να πάρει τη θέση του στην ομάδα του Domenico Tedesco στη Γερμανία.

 Euro 2024 Βερμέρεν

Ο 19χρονος ξεχώρισε στην Αντβέρπ στις αρχές της σεζόν 2022-23 και έγινε μόνιμος παίκτης, καθώς η ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 66 χρόνια. Η φόρμα του οδήγησε στο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, πριν η Ατλέτικο Μαδρίτης καταβάλει αρχικά 18 εκατ. ευρώ για να τον υπογράψει τον Ιανουάριο.

Ως βαθύ πλέι μέικερ, ο Άρθουρ Βερμέρεν πιθανότατα θα περιοριστεί σε λεπτά στον πάγκο αυτό το καλοκαίρι στο Euro, αλλά έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας καθοριστικός παίκτης για το Βέλγιο την επόμενη δεκαετία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.