To Euro 2024 κοντεύει να ξεκινήσει και εμείς σας λέμε από τώρα ποια ματς αξίζει να δείτε μιας και θα κάνουν τα βράδια σας πιο... δροσερά!

To Euro 2024 είναι το μεγάλο ποδοσφαιρικό event για το καλοκαίρι που έχει ήδη ξεκινήσει. Σίγουρα το γεγονός ότι δεν βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Γερμανίας είναι ένα σημαντικό και γερό πλήγμα για εμάς και τους διεθνείς. Ειδικά φέτος, όπου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαύμα της Πορτογαλίας και την πορεία που είχε κάνει το «πειρατικό» του Ότο Ρεχάγκελ και του Ιωάννη Τοπαλίδη.

Παρόλα αυτά οι μπύρες πρέπει να είναι δροσερές -αν όχι κρύες σαν την καρδιά της πρώην σας-, τα delivery έτοιμα για να φέρουν πίτσα ή σουβλάκια και γενικότερα όλοι να έχουν πάρει τις θέσεις τους, ώστε να δουν όπως πρέπει μερικά από τα πιο δυνατά ματς που αναμένεται να μας χαρίσουν όμορες στιγμές και ακόμη καλύτερα γκολ.

Η φάση των ομίλων συνήθως είναι κάπως… βαρετή. Και από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ούτε το Euro 2024. Μιας και όλοι θέλουν και περιμένουν πώς και πώς τα νοκ- άουτ. Παρόλα αυτά το Debut.gr σας δίνει… χαρτάκι από τώρα για το ποια ματς αξίζει να δείτε με την παρέα ή και μόνοι σας!

1)Πρεμιέρα με Γερμανία και Σκωτία

To καλό το τουρνουά από την πρεμιέρα του φαίνεται. Για τους λάτρεις της στατιστικής και των καλοκαιρινών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων έχουμε ξαναδεί τη Γερμανία σε πρεμιέρα τα τελευταία χρόνια. Αλλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν το 2006 και τη νίκη που πήρε επί της Κόστα Ρίκα με σκορ 4-1 και η συνέχεια της εν λόγω διοργάνωσης έδειξε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει.

Η Σκωτία έχει δείξει ότι μπορεί να βάλει δύσκολα σε πολλές και ποιοτικές ομάδες. Σίγουρα δεν έχει κάποιο μεγάλο όνομα, όμως, είναι ένα σύνολο με μαχητικότητα και πολλά τρεξίματα. Από την άλλη η Γερμανία πρέπει να διαχειριστεί το άγχος της πρεμιέρας και γενικά να δείξει ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 14/6/2024

2) Δεύτερος όμιλος σημαίνει… εμπειρία εναντίον πρωτάρηδων! 

Ο δεύτερος όμιλος έχει ομάδες για όλα τα γούστα. Εθνικές που είναι «μπαρουτοκαπνισμένες» και άλλες που τώρα ξεκινάνε να μετράνε εμπειρίες και εικόνες από μεγάλα τουρνουά. Ένα από τα ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ της Ιταλίας και της Αλβανίας.

Οι γείτονές μας θα παίξουν κόντρα στην ομάδα που κατέκτησε το περασμένο Euro. Ωστόσο, οι Αλβανοί έχουν δείξει ότι μπορούν να βάλουν δύσκολα και δεν έχουν πρόβλημα να έχουν την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Από την άλλη οι «ατζούρι» θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 15/ 6/ 2024

3) Κάπου σε ξέρω…

Οι Σλοβένοι με τους Σέρβους γνωρίζονται καλά. Από πολύ παλιά. Όμως, ήρθε η ώρα και η στιγμή να δείξουν που μπορούν να φτάσουν, ώστε να πάρουν μία νίκη ή να είναι πιο κοντά στην πρόκριση, μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα στο εν λόγω παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι από αυτό το παιχνίδι τα περιμένουμε όλα. Και δεν θα μας κάνεις εντύπωση αν συμβούν… όλα. Κατά κύριο λόγο περιμένουμε ένταση, νεύρα και δυνατά μαρκαρίσματα. Ωστόσο, ένα γρήγορο γκολ θα δώσει άλλη ομορφιά και δεν αποκλείεται μετά να δούμε και περισσότερα.

Ώρα: 15:00

Ημερομηνία: 20/ 6/ 2024

Πρώτη φορά βλέπουμε… τελικό σε φάση ομίλων

Είναι με διαφορά το πιο γκλαμουράτο ματς της φάσης των ομίλων. Ολλανδία και Γαλλία θέλουν να δώσουν μία παράσταση σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε τα αστέρια των δύο πλευρών μόνο λίγα δεν είναι. Αν και οι «τρικολόρ» είναι αυτοί που έχουν ένα μικρό προβάδισμα -στη θεωρία- αλλά οι παίκτες του Κούμαν σίγουρα δεν θα τους αφήσουν να έχουν ένα εύκολο βράδυ. Μεγάλη απώλεια για τους «οράνιε» ο Φρένκι Ντε Γιονγκ που θα χάσει όλο το τουρνουά.

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 21/ 6/ 2024

Με αέρα… 2004 για τους Έλληνες!

Την Πορτογαλία την είχαμε νικήσει δις στο Euro 2004. Μία φορά στην πρεμιέρα και μία στον τελικό (αφού όπως λέει και το γνωστό σύνθημα δεν έβαλε μυαλό)! Την Τσεχία την είχαμε αποκλείσει με γκολ του Τραϊανού Δέλλα στα ημιτελικά.

Βέβαια, Πορτογάλοι και Τσέχοι θα δώσουν το «παρών» κανονικά στο Euro 2024 και εμείς θα τους βλέπουμε από τον καναπέ. Αλλά όταν πατήσουν το χορτάρι για τη μεταξύ τους αναμέτρηση για όλους τους Έλληνες εκείνο το βράδυ θα έχει κάτι από τον αέρα του 2004! Σημείο αναφοράς αναμένεται να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που συνεχίζει ακόμα να παίζει, 20 χρόνια μετά!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 18/ 6/ 2024

Αααααααχ….

Η Εθνική έφτασε πολύ κοντά στο να περάσει στα τελικά του Euro 2024. Ωστόσο, η Γεωργία ήταν αυτή που μας νίκησε και μας απέκλεισε στα πέναλτι. Έτσι, οι Γεωργιανοί για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα παίξουν εκείνοι σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Και το πιο… αστείο της υπόθεσης είναι ότι αγωνίζονται με την Τουρκία. Διαβολική σύμπτωση, ε;

Τι θα γινόταν αν ήμασταν εμείς στη θέση τους; Αααααααχ…

Ώρα: 18:00

Ημερομηνία: 18/ 6/ 2024

Μάχη…

Η Σκωτία και η Ουγγαρία αγωνιστικά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Είναι δύο ομάδες, χωρίς κάποιον παίκτη που είναι το δικό τους σημείο αναφοράς. Αυτό είναι καλό και κακό ταυτόχρονα. Παράλληλα, έχουν παίκτες που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά. Που μπαίνουν σε κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία της ζωής τους. Σαν να είναι τελικός!

Περιμένουμε μία πραγματική μάχη. Ας την πάρει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 23/ 6/ 2024

Όλα στο κόκκινο…

Από τη μία πλευρά η Ισπανία. Από την άλλη η Αλβανία. Το κόκκινο αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως και το γεγονός ότι οι «φούριας ρόχας» με πολλές αλλαγές θα έχουν και το ρόλο του φαβορί στην αναμέτρηση. Μένει βέβαια να δούμε ότι μπορούν να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.

Ελπίζουμε να δούμε ένα συναρπαστικό και δυνατό παιχνίδι!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 24/ 6/ 2024

Ποτέ μην υποτιμάς τον Λούκα Μόντριτς και την παρέα του!

Σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις η Κροατία έχει καλό και ποιοτικό ρόστερ. Πολλές βοήθειες. Πολλές αλλαγές. Ωστόσο, κανείς δεν την πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Ή να πάει πολύ ψηλά. Κι όμως κάθε φορά οι Βαλκάνιοι κλείνουν στόματα.

Η αναμέτρηση με την Ιταλία θα είναι μία καλή και πρώτη ευκαιρία να δούμε τι μπορούν να κάνουν ο Λούκα Μόντριτς και η παρέα του. Δεν θα περιμένουμε πολλά γκολ εδώ -αλλά μακάρι να τα δούμε- μιας και αναμένεται να είναι μία παρτίδα σκάκι!

Ώρα: 21:00

Ημερομηνία: 24/ 6/ 2024

Ήρθε η ώρα για εκδίκηση;

Τελευταία φορά που βρέθηκαν στο Euro -πριν από τρία χρόνια δηλαδή- η Αγγλία νίκησε και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού με ένα γκολ που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Όχι μόνο από τους Δανούς. Αλλά και από εκείνους που ήταν κόντρα στο VAR. Η Δανία και φέτος δείχνει να έχει ένα καλό και οργανωμένο σύνολο.

Από την άλλη η Αγγλία -για την ώρα τουλάχιστον- είναι το πρώτο και το πιο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Euro σύμφωνα με τους bookers και τις στοιχιματικές εταιρίες! Για να δούμε…

Ώρα: 18:00

Ημερομηνία: 20/ 6/ 2024

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.