Ο Χριστόφορος Στεφανίδης ανέλυσε στο Debut.gr τους ημιτελικούς του Final Four της EuroLeague, επισήμανε τα σημεία «κλειδιά» της νίκης του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αναφέρθηκε στους λόγους της ήττας του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχτηκαν στη «μάχη» των ημιτελικών του Final-Four του Βερολίνου με έναν και μόνο στόχο. Την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Μετά από δύο μεγάλες και δυνατές αναμετρήσεις, Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης πήραν τα πολυπόθητα εισιτήρια και την Κυριακή θα παλέψουν για το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο «πράσινος αυτοκράτορας» όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό, κλείνοντας θέση στην καταληκτική μάχη της διοργάνωσης για όγδοη φορά στην Ιστορία του (μαζί με τη μία συμμετοχή του στη Σουπρολίγκα).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε… ότι όλη τη σεζόν. Έδειξε δηλαδή δύο «πρόσωπα» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως συνήθιζε στην πλειονότητα των αγώνων του στην κανονική περίοδο… αλλά σε έναν ημιτελικό Final Four και με αντίπαλο την κάτοχο του τίτλου και «βασίλισσα» της Euroleague με 11 τρόπαια… αυτό δεν συγχωρείται.

Δύο διαφορετικά παιχνίδια, δύο διαφορετικοί ημιτελικοί. Ο κάθε αγώνας έκρυβε και κάτι. Ποιο ήταν το πιο κομβικό σημείο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού; Σεβάστηκε υπερβολικά το δίδυμο Ταβάρες-Πουαριέ ο Ολυμπιακός; Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο τελικό της Κυριακής; Ο Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr, ανέλυσε τις δύο αναμετρήσεις και έδωσε το δικό του «στίγμα» ενόψει τελικού.

Παναθηναϊκός: «Πάτησε» τη Φενέρ και πάει για το 7ο αστέρι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-57 της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό της Uber Arena και θα διεκδικήσει το έβδομο του τρόπαιο στο θεσμό, έχοντας μάλιστα την προϊστορία με το μέρος του, καθώς και τις έξι φορές που έχει φτάσει σε τελικό Euroleague το έχει σηκώσει!

Η αμυντική προσήλωση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από το πρώτο τζάμπολ, της χάρισε ένα κομβικό 12-0 σερί στην εκκίνηση της αναμέτρησης, ενώ την κράτησε όρθια όταν η Φενέρ επιχείρησε την ανατροπή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δικαιότατα στον τελικό της Κυριακής – Είχε υπό τον έλεγχο του την αναμέτρηση

«Αρχικά, να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν η καλύτερη ομάδα του ημιτελικού και δίκαια πέρασε στο μεγάλο τελικό. Ακόμα κι όταν η Φενέρμπαχτσε πλησίαζε στο σκορ, είχε την ικανότητα να βγάζει άμεση αντίδραση και να έχει υπό τον έλεγχο του την αναμέτρηση. Είτε βγάζοντας δύο μεγάλες άμυνες είτε πετύχαινε ένα μεγάλο σουτ στην επίθεση, κατάφερνε να κρατά στα δικά του χέρια το ματς. Δικαιότατα βρίσκεται στον τελικό της Κυριακής».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ενεργοποιήθηκε από το τζάμπολ της αναμέτρησης και «κλείδωσε» τη Φενερμπαχτσέ, τη στιγμή που οι Ναν, Γκραντ βρήκαν ρυθμό από τα 6,75 και οι Παπαπέτρου, Μήτογλου χτύπησαν στην αντίπαλη ρακέτα, τρέχοντας σερί 12-0 για τους «πράσινους» μέχρι το 4΄!

Ο Χέις-Ντέιβις έσπασε το… ρόδι για τη Φενέρ στο 5΄, αλλά με 1/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, η τουρκική ομάδα δεν είχε ελπίδες ανατροπής. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους προσπάθησαν να… συνέλθουν από το αρχικό… σοκ, έβγαλαν κάποιους αιφνιδιασμούς, αλλά έχοντας συμπληρώσει 5 λάθη δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το -9 και το 22-13 στο 10΄.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν από την αρχή του αγώνα αποφασισμένος και με το «μαχαίρι στα δόντια. Μπήκε με τη «δίψα» της ομάδας που έχει χρόνια να βρεθεί σε Final-Four και με μία αυτοπεποίθηση πως θα κερδίσει την αναμέτρηση. Μπορώ να πω πως από το πρώτο δίλεπτο πήρε το momentum του αγώνα. Σε αυτό βοήθησε η καλή άμυνα πάνω στον Γουίλμπεκιν αλλά και στον Γκούντουριτς. Δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα να παρουσιάσουν αυτό το απρόβλεπτο παιχνίδι. Ήθελε να δείξει από την αρχή πως είναι η καλύτερη ομάδα και πως ο μοναδικός του στόχος είναι η νίκη. Η ψυχολογία και η αποφασιστικότητα βοήθησαν στο να βρει δύο γρήγορα τρίποντα με τους Ναν και Γκραντ και έφτασε σε αυτό το εντυπωσιακό 12-0».

Ακόμα κι όταν πλησίαζε η Φενέρμπαχτσε, δεν είδαμε ποτέ τον Παναθηναϊκό να βγάζει πανικό στο παιχνίδι του, ήταν σίγουρος για τον εαυτό του

Η Φενέρ άρχισε από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου να βγάζει αντίδραση και με επιμέρους σκορ 2-7 μείωσε σε 24-20. Ωστόσο, Ναν και Ερνανγκόμεθ είχαν τις απαντήσεις από τα 6,75 για το 32-23 στο 15΄. Ο Χεις-Ντέιβις ήταν αυτός που έφερε την… αναστάτωση στον Παναθηναϊκό και η τουρκική ομάδα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, γράφοντας στο τέλος του ημιχρόνου το 38-36. Όσο το παιχνίδι προχωρούσε, η Φενέρ έφτασε ακόμα και σε απόσταση αναπνοής (51-50). Ήταν κομβικό για τον Παναθηναϊκό που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, ενώ έβλεπε και τον Κώστα Σλούκα να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό;

«Ακόμα κι όταν πλησίαζε η Φενέρμπαχτσε, δεν είδαμε ποτέ τον Παναθηναϊκό να βγάζει πανικό στο παιχνίδι του. Ήταν σίγουρος για τον εαυτό του, είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ. «Έσφιξε» την άμυνά του όταν η Φενέρμπαχτσε έφτανε σε απόσταση βολής και κρατούσε το προβάδισμα. Θα μπορούσα να πω πως με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, το προβάδισμα των δύο πόντων στο ημίχρονο αδικούσε τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός Λεσόρ

Ο Κώστας Σλούκας φαίνεται πως έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Ακόμα κι έτσι έβγαλε κάποιες πάσες που μπορεί να βγάλει μόνο αυτός. Μπορεί να μην βοήθησε τον Παναθηναϊκό όσο εκείνος ήθελε αλλά με κάποια κομβικά plays «διάβασε» τον αγώνα σε κρίσιμες στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός εστίασε στην άμυνα στον Γουίλμπεκιν και με το μέγεθος που διαθέτει ήθελε να περιορίσει οποιονδήποτε παίκτη κινούνταν στη θέση 3 ή 4. Κανένα καλάθι της Φενέρ δεν ήταν από έλλειψη έντασης. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα εκεί και αυτό αποδεικνύεται από τους 57 πόντους που σκόραρε συνολικά η Φενέρ στην αναμέτρηση».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι το «κρυφό χαρτί» του κόουτς Αταμάν

Ο Λεσόρ ήταν ένας πραγματικός «βράχος». Ο Ναν έκανε ό,τι ήθελε και αποδυκνύει πως είναι παίκτης για μεγάλα ματς. Ο Γκραντ έχει πάρει την «μπαγκέτα» σε άμυνα και επίθεση. Αναμφίβολα η συνεισφορά όλων στη νίκη του Παναθηναϊκού είναι σημαντική. Ωστόσο, ένα βήμα μπροστά έχει κάνει ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Ιωάννης Παπαπέτρους. Οι δύο Έλληνες παίκτες είναι πραγματικά παντού και αποτελούν πολύτιμα «όπλα» στη φαρέτρα του Αταμάν.

«Ο Παπαπέτρου μετά το πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι που έπαιξε ελάχιστα, έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί που μπορεί να σταματήσει όποιον βρει μπροστά του. Κάτι που έκανε και στη χθεσινή αναμέτρηση. Μάλιστα, έχει κι ένα έξτρα κίνητρο. Επειδή η σεζόν δεν του πήγε όπως θα ήθελε, μπαίνει στο γήπεδο, βοηθά την ομάδα του και είναι πολύ συνεπής. Από την στιγμή που πάτησε ξανά παρκέ, βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα, συνεισφέρει αμυντικά, ενώ εκτελεί και από το τρίποντο. Έχει το αμυντικό ένστικτο και είναι το «κρυφό χαρτί» του κόουτς Αταμάν στη σειρά των play off αλλά και στον ημιτελικό».

Μέσα σε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ισοπαλία, βρέθηκε να είναι στους 10 πόντους – Αυτό αποτελεί έργο Καλαϊτζάκη

Ο Λεσόρ συνέχισε να παλεύει μόνος (53-50 με 2/2 βολές στο 28΄), ενώ Καλαϊτζάκης που μόλις είχε πατήσει παρκέ πέτυχε το ίσως κομβικότερο τρίποντο του αγώνα λίγο πριν την εκπνοή της τρίτης περιόδου (56-50).

Με τον Έλληνα γκαρντ να επαναφέρει την τάξη και τη διψήφια διαφορά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (60-50 στο 31΄) και τον Παπαπέτρου να τη διατηρεί (62-52 στο 33΄), ο Γκούντουριτς άρχισε τα… δώρα στον Παναθηναϊκό και με διαδοχικά λάθη του, έβαλε πρόωρα τους «πράσινους» σε τροχιά πρόκρισης.

«Σε ένα παιχνίδι υπάρχουν καθοριστικά κομμάτια. Κάποια εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ κάποια άλλα τα γνωρίζεις από πριν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο τρόπος που κλείνεις και ανοίγεις δεκάλεπτα. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά το σκορ είναι 51-50. Καταφέρνει μέσα από την άμυνα του να κρατηθεί μπροστά και στη συνέχεια υπάρχουν κάποιες αλυσιδωτές φάσεις που είναι καθοριστικές. Η Φενέρ έχει την προτελευταία φάση, ο Σέστινα αστοχεί σε τρίποντο (53-50), ο Καλαϊτζάκης παίρνει το ριμπάουντ και σε μία κάπως μπερδεμένη επίθεση, ο Έλληνας παίκτης ευστοχεί σε τρίποντο και κάνει το 56-50. Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ καθοριστικό στο μυαλό του κάθε παίκτη να πηγαίνει στον πάγκο και να γνωρίζει πως είναι 6 πόντους κάτω. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, ένα κάρφωμα του Λεσόρ και 2 βολές του Καλαϊτζάκη, ανέβασαν τη διαφορά ξανά στους 10 (60-50). Μέσα σε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ισοπαλία, βρέθηκε να είναι στους 10 πόντους διαφορά. Στα εναπομείναντα 9 λεπτά, ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του και δέχτηκε μόνο 7 πόντους. Αυτό το σημείο του αγώνα ήταν το πιο καθοριστικό. Ο Καλαϊτζάκης αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τον οποιονδήποτε παίκτη στην άμυνα, ενώ βοηθά και στο επιθετικό κομμάτι. Στον χρόνο που έπαιξε, έδωσε 5 υπερπολύτιμους πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Ο Γιασικεβίτσιους ανακάτεψε την τράπουλα, έπαιξε με τον Χέις-Ντέιβις στη θέση 5 προκειμένου να επιτεθεί καλύτερα αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Μπορεί να στεκόμαστε περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι αλλά αυτό είναι το «κλειδί». Γκραντ, Λεσόρ, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης ακόμα και ο Σλούκας συνεισφέρουν σε πολλούς τομείς του αμυντικού παιχνιδιού. Και χθες κανείς δεν ήθελε να κάνει μισό βήμα πίσω…».

Ολυμπιακός: «Πέταξε» ένα ημίχρονο και έμεινε εκτός τελικού

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα είναι παρών στον 10ο τελικό της Ιστορίας του.

Η προσπάθεια για ανατροπή στο β΄ μέρος δεν ολοκληρώθηκε, με τους Ισπανούς να έχουν… αμέτρητα «όπλα» και απαντήσεις, για να προκριθούν στον 21ο τελικό της Ιστορίας τους, με στόχο να κατακτήσουν, απέναντι στον Παναθηναϊκό το 12ο τρόπαιο και «back to back» τίτλους, για 3η φορά στην Ιστορία τους (1964, 1965 και 1967 και 1968).

Παράσημο για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή σε ένα ακόμα Final-Four

«Με βάση την εξέλιξη της χρονιάς, τους παίκτες που έχασε, τους τραυματισμούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι ξανά σε ένα Final-Four. Και αυτό δεν είναι καθόλου υποτιμητικό. Ίσως επειδή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, να μην πήρε το credit που του αναλογούσε. Ωστόσο, πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία. Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και κόντρα στα προγνωστικά κατάφεραν να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Η παρουσία του σε ένα ακόμα Final-Four αποτελεί μεγάλο παράσημο.

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε όπως έπρεπε ειδικά στο ενεργειακό κομμάτι. Όλοι περιμέναμε πως θα παίξει αρκετά σκληρά αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έπρεπε να βγάλει τη σκληράδα που παρουσίασε και στα 5 πέντε παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε κάποια δύσκολα τρίποντα, αλλά και κάποια ελεύθερα, και ένιωσε άνετα από την αρχή. Αυτό δεν έπρεπε να το επιτρέψει. Το παιχνίδι έγινε ανηφορικό από το πρώτο δεκάλεπτο. Η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε γερά στο γήπεδο, έβγαλε την ποιότητά της στο παρκέ και πήρε το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να την κατεβάσει στα δικά του μέτρα και να την κάνει να νιώσει άβολα. Αυτό συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο και την άγχωσε παραπάνω απ’ ότι θα περίμενε κάποιος. Ωστόσο, το προβάδισμα ήταν τεράστιο και δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε φορά το τρίτο δεκάλεπτο του περσινού αγώνα με τη Μονακό. Από το ημίχρονο έψαχνε μία μεγάλη ανατροπή».

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός

Σε μία ομάδα που ήταν φαβορί… ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο Ολυμπιακός είδε πολλούς από τους παίκτες του να μένουν μακριά από τον καλό εαυτό τους, στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν. Οι Έντι Ταβάρες (9π.) και Βενσάν Πουαριέ (11π.) είχαν κάνει τη δουλειά που ήθελε η «βασίλισσα» στη ρακέτα σε όλο το ματς. Ο Γιαμπουσέλε πέτυχε 11 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε για τους «μερένγκες» ο Μάριο Χεζόνια. Γιουλ και Ροντρίγκεθ πρόσθεσαν από 9 και 8 αντίστοιχα, την ώρα που ο Φακούντο Καμπάτσο μοίρασε 9 ασίστ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με 9/13 τρίποντα και έχασε μόνο 8 σουτ. Ωστόσο, πήρε 5 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έβγαλε ελάχιστες άμυνες. Έπρεπε από την αρχή να παίξει με την ένταση του δευτέρου ημιχρόνου. Αντίθετα, έσπρωξε τη Ρεάλ στο δικό της παιχνίδι και εκείνη τον… σόκαρε με την ευστοχία της. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Είναι δύσκολο να παίξεις ένα αλάνθαστο παιχνίδι και να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γυρίσει το ματς. Σταδιακά ροκάνιζε τη διαφορά την οποία έφτασε και μέχρι τους 8 πόντους. Ωστόσο, η Ρεάλ είχε πολλά επιθετικά «όπλα» και κάθε φορά ανέκοπτε την αντεπίθεση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με βάση την εικόνα του, μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει ακόμα πιο κοντά;

«Για να φτάσει η διαφορά εκεί, χρειάστηκε μία αλληλουχία φάσεων που ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Έπαιζε σκληρά στην άμυνα, έβαζε καλάθια και κατάφερε να πλησιάσει τη Ρεάλ. Είναι δύσκολο να παίξεις ένα αλάνθαστο παιχνίδι και ήταν δεδομένο πως η Ρεάλ θα έβγαζε αντίδραση. Χρειαζόταν ένα τέλειο παιχνίδι για να αντιστρέψεις ένα τέτοιο ματς. Ναι, μπορεί να υπάρχει μία φάση που η διαφορά θα πήγαινε στους 6 πόντους αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν. Ειδικά, όταν έχουν προηγηθεί τόσα πολλά.

Ο Μούσα είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα και είχε απάντηση σε όλες τις προσπάθειες του Ολυμπιακού για επιστροφή. Πήρε από τη σκυτάλη από τον Χεζόνια και με κομβικά καλάθια κρατούσε τη Ρεάλ σε απόσταση ασφαλείας. Έκοβε τη φορά του Ολυμπιακού. Η Ρεάλ έχει πολλούς τέτοιους παίκτες. Είναι ο Γιουλ, ο Ροντρίγκεθ, ο Γιαμπουσέλε ακόμα και ο Κοζέρ. Παρά τον τραυματισμό του Ντεκ, παραμένει μία υπερηχητική ομάδα».

Ο Καμπάτσο είναι ένας πραγματικός νικητής – Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ψηλών

Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού υστέρησαν, ενώ έλειπε εκείνος που θα έκανε το βήμα παραπάνω. Ο Τόμας Γουόκαπ δεν βοήθησε στην επίθεση, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν αγωνίστηκε καθόλου στην αναμέτρηση, εκτός κλίματος αγώνα ήταν και οι ψηλοί του Ολυμπιακού. Όλα αυτά έγερναν την πλάστιγγα υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μήπως ο Ολυμπιακός «σεβάστηκε» παραπάνω από όσο έπρεπε τη Ρεάλ και ιδιαίτερα τους ψηλούς της;

«Ο Γουόκαπ σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός, με εξαίρεση το σκορ. Οργάνωσε σωστά, έπαιξε άμυνα, δεν έκανε λάθη αλλά πρέπει και στην επίθεση να σκοράρεις για να βοηθήσεις την ομάδα αλλά και εσένα. Είδαμε σε πολλές περιπτώσεις που η άμυνα της Ρεάλ του έδινε το σουτ και έπαιζε με το μυαλό του. Αν ευστοχούσε θα μπορούσε να παίξει πιο απελευθερωμένα και να μοιράσει καλύτερα την μπάλα. Ήταν διστακτικός και δικαιολογημένα διότι ήταν άστοχος. Είναι κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και το σκεπτικό του παιχνιδιού του αλλάζει ανάλογα με την ευστοχία του.

Μπαρτζώκας

Ο Μόουζες Ράιτ πήρε κάποια λεπτά στην αναμέτρηση αλλά φάνηκε πως δεν τον… είχε τον αγώνα. Μπορεί να ήταν υπερβολικά αγχωμένος και να το είχε σκεφτεί παραπάνω από όσο έπρεπε. Γι’ αυτό και ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν τον χρησιμοποίησε ξανά.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι Φαλ και Μιλουτίνοφ έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Ταβάρες και ο Πουαριέ είναι δύο μεγάλα κορμιά. Ειδικά ο πρώτος είναι ένας τερματοφύλακας και στην άμυνα κλείνει όλους τους χώρους. Είδαμε τον Ολυμπιακό να μην εκτελεί σωστά σκεπτόμενος τον Ταβάρες. Στην επίθεση, με Καμπάτσο και Ροντρίγκεθ που είναι εξίσου εκπληκτικοί παίκτες, συνεργάζεται εξαιρετικά. Ο Καμπάτσο μοίρασε 9 ασίστ. Είναι ένας πραγματικός νικητής. Και ο Πουαριέ είχε πολύ καλή παρουσία και αναδείχθηκαν νικητές στη μάχη των ψηλών».

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης: Και τώρα οι δυο τους…

Πλέον είναι μόνο ένα ματς. Μία νίκη μακριά από την κορυφή. Σίγουρα το έργο του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως φέτος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Έχει νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονική περίοδο, μπορεί να το κάνει και τώρα…

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίξει άνετα το παιχνίδι της. Δεν πρέπει να βρει εύκολο σκορ, ειδικά στην αρχή του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή.  Ίσως να χρειαστεί να κάνει και μερικά σκληρά φάουλ. Πρέπει να μπει με ορμή και τσαμπουκά όπως στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Έχει τα κορμιά για να το κάνει και να δώσει το «μπασκετικό ξύλο» που ίσως χρειαστεί. Όλα αυτά είναι εύκολο να τα λέμε αλλά το αίσθημα που πρέπει να κυριαρχεί είναι πως κάθε μπάλα και κάθε μάχη θα πρέπει να παιχτεί στο μάξιμουμ.

Παρόλο που και ο Παναθηναϊκός είναι καλή επιθετική ομάδα, δεν πρέπει να πάει σε έναν «τρελό» ρυθμό. Οι παίκτες της Ρεάλ είναι χρόνια μαζί, είναι η κάτοχος του ευρωπαϊκού, βελτίωσε την περσινή ομάδα, έχει αυτοματισμούς που την κάνουν κορυφαία και η έλευση του Καμπάτσο έχει δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας να βρεθεί στο Final-Four. Οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου βρίσκονται δίκαια στον τελικό και θα αναμετρηθούν για να δούμε τον πρωταθλητή.

Για να περάσω ξανά στο αγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός για να ελέγξει το παιχνίδι πρέπει να είναι σκληρός και έδειξε πως μπορεί να το κάνει. Βέβαια, η Φενέρ δεν είναι Ρεάλ και είναι αδύνατο να την κρατήσει στους 57 πόντους. Πρέπει να καταλάβει πως αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο που πέρα από το ατομικό ταλέντο, βρίσκεται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Ο Καμπάτσο μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα και να μοιράσει καλά την μπάλα, ο Ροντρίγκεθ είναι ένας εκπληκτικός πικ εν ρολ παίκτης και όλοι έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Για σαράντα λεπτά πρέπει να παρουσιαστεί σαν τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου.

Επειδή έχουμε μιλήσει πολύ για την Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός έχει εξίσου ένα μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Να δούμε πως θα καταφέρει η Ρεάλ να αντιμετωπίσει τον Ναν και τον Σλούκα, τι ρόλο θα έχει ο Καλαϊτζάκης και ο Παπαπέτρου. Πώς θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ τον Λεσόρ ή τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο που φορτωθεί με φάουλ. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη. Μπορεί η Ρεάλ να ήταν «βαθμολογικά αδιάφορη» (φυσικά κανένας σε έναν αγώνα δεν θέλει να χάνει) αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί να επικρατήσει. Με μία υποσημείωση. Ο Κώστας Σλούκας είχε κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Θεωρώ πως στον τελικό θα είναι καλύτερος, θα έχει ρυθμό και μπορεί να επαναλάβει τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι συνδιεκδικητής του τροπαίου, με πολύ καλές πιθανότητες να το πάρει».